Vis dėlto, Kūčių ir Kalėdų stalo neįsivaizduoju be silkės su saulėgrąžomis. Šis variantas man vienas skaniausių, be to paprastai pagaminamas. Beje, jei norisi, saulėgrąžas galima drąsiai keisti graikiniais riešutais.

Produktai:

– 240 gramų silkės (aš perku mažai sūdytą aliejuje, bet puikiai tiks ir kitokia);
– 2 dideli svogūnai;
– Puodelis vandens (jo reikės tiek, kad apsemtų į dubenį marinuoti sudėtą silkę);
– Šlakelis obuolių acto (pagal skonį);
– Sauja saulėgrąžų;
– Druskos pagal skonį;
– Maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
– Šiek tiek aliejaus kepimui.

Procesas:

Silkę supjaustyti mažesniais gabalėliais, sudėti į dubenį.

Vieną svogūną supjaustyti pusžiedžiais, sudėti ant silkės.

Puodelyje sumaišyti vandenį ir šlakelį obuolių acto, supilti ant silkės. Palikti pasimarinuoti bent valandai.

Įkaitintoje keptuvėje paskrudinti saulėgrąžas ir atidėti į šalį. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinti svogūnus (kol suminkštės), pagal skonį pabarstyti druska ir pipirais.

Kepintus svogūnus sumaišyti su saulėgrąžomis. Serviravimo lėkštėje išdėlioti silkės gabalėlius, ant viršaus dėti saulėgrąžų ir svogūnų mišinį.

Skanaus!

Daugiau receptų rasite www.tinginiumaistas.lt