Kaip ji pati save pristato Personal Holiday Planner (liet. asmeninė kelionių planuotoja). Keliaudama Rita rašė savo tinklaraštį, savanoriavo labdaros organizacijose, mokė vaikus anglų kalbos, taip ieškojo visokiausių būdų priartėti prie vietos kultūros. Rita niekada nenorėjo būti tiesiog turiste, todėl jos kelionių pobūdis buvo kuo daugiau bendrauti su vietiniais, juk tai geriausias būdas pažinti šalį bei atrasti slapčiausius jos grožius.

Vėliau, populiarėjant Ritos blogui, atsirado galimybė bendradarbiauti su viešbučiais bei kelionių agentūromis, rašyti ne tik savo tinklaraštyje, bet ir rimtesnėms kelionių platformoms. Prieš keletą metų visos Ritos idėjos bei sukaupta kelionių patirtis peraugo į stabilesnę formą – Rita pradėjo organizuoti keliones kitiems. Tuo dabar ir užsiima. Planuoja individualias atostogas pagal kiekvieno poreikius.

Rita man tiesiog parašė per „Instagram“: – „Aš Vilniuje, jei nori, susitinkame kavos“. Tai ir susitikome. Atrodė, kad viena kitą pažįstame seniai ir, pasirodo, turime bendrų pažįstamų, nors ir gyvename skirtinguose pasaulio galuose. O šiandien jus kviečiu geriau pažinti šią keliautoją!

– Trys dalykai, kuriuos pasiimtum su savimi į negyvenamą salą?

– Su ta idėja, jog ten atsidurčiau pilnai apsirengusi, neminėsiu odą dengiančių rūbų (nes apsauga nuo saulės yra super aktuali!) ar basučių (nes be jų kaip tyčia esu linkusi susižaloti kojų pirštus). Tada manau, tai būtų sesuo, užrašų knygutė bei neperšlampamas maišelis. Sesuo sveikam protui bei kompanijai palaikyti, nors mėgstu vienatvę, bet ji viena mano mėgstamiausių kelionių kompanionių bei žmogus, kurį visad laikau protingesniu už save, o tai tikrai pravers ieškant idėjų „kaip išgyventi negyvenamoje saloje“. Esu iš tų, kuriuos minčių lietus užpuola dažnai ir netikėtai, ir tik išpildama viską popieriuje jaučiuosi pozityviai išsikrovusi. O kadangi seniai svajoju savo pasakojimams suteikti knygos formą, tam tropiniuose kraštuose prireiks rimtos apsaugos nuo drėgmės – vandeniui atsparaus maišelio mano užrašinei. Galbūt kada nors kažkas ras mano rašinius ir aš tapsiu Paulo Coelho moteriškąja versija?

Rita Kulešovaitė

– Kokias keliautojų ar kelionių paskyras patartum sekti „Instagram’e“?

– Įkvėpimą „Instagram’e“ reikia rinktis labai atsargiai, nes labai lengva išsiugdyti pavydo kartelę, todėl rinkitės tik tai, kas keltų pozityvias bei šiltas emocijas. Vienas iš mano mėgstamiausių būtų @captainpotter, kurio istorijos ir vaizdo dienoraščiai tiesiog kaskart sulaiko man kvapą, jis toks unikalus ir savo kelionių istorijas pateikia labai autentišku kampu. Taip pat idėjų bei pozityvumo pasisemiu iš labai skirtingų merginų @chelseakauai ir @saltyluxe. Viena iš jų orientuojasi į kalnus, laukinę gamtą, o kitos aistra nukreipta link žydro vandens bei puraus balto smėlio. Jeigu norite ir gamtos, ir paplūdimių – aš savo kelionių akimirkomis dalijuosi @onceuponmytravel, užkietėjusi keliautoja, kurios nuotraukos perteikia meilę pasauliui! Labai tikiuosi, kad galiu ir kitus įkvėpti atrasti bei pamilti pasaulį.

– Šalis, kurioje dar nesi buvusi, bet labai norėtum aplankyti? Arba jau buvai ir dar kartą norėtum sugrįžti?

– Esu sau pasakiusi, jog du kartus tų pačių vietų nelankysiu, nes tai per didelė prabanga laiko atžvilgiu. Pasaulis juk toks didelis, o laiko turime ne tiek ir daug, todėl jį išnaudoti reikia atsakingai (žinoma išimčių yra pasitaikę). Visada teikiu pirmenybę šiltesniems kraštams, nes tiesiog dievinu saulę, tačiau tikro keliautojo galutinis tikslas yra Antarktida, todėl svajoju kada nors ten nuplaukti ekspediciniu laivu.

– Gražiausia moters charakterio savybė (ta, kurią pati pastebi kitose moteryse)?

– Meilė bei pasitikėjimas savimi. Ne arogancija, ar perdėta savimeilė, bet tikra, tyra meilė sau. Moteris, žinanti, ką atneša ant stalo, niekada nebijo valgyti viena. Žinančios savo vertę moterys mane tiesiog žavi.

Rita Kulešovaitė

– Ar žinai laimės receptą?

– Manau, bėgant metams, tas laimės receptėlis vis keičiasi, vis yra patobulinamas, bet niekada nėra pilnai pabaigtas. Ingredientai, kurie niekada nesikeičia, tai šeima, sveikata bei asmeninio gyvenimo pilnatvė. Man laimė yra kelionė, o ne tikslas. Gyvenk šiandien, nes šiandiena nepakartojama.

– Geriausia skaityta knyga? Kodėl?

– Pirma, kuri šauna į galvą tai „Alchemikas“. Tai ir romanas, ir pasaka pilna išminties, kuria aš tikiu bei vadovaujuosi pačios savo gyvenime: tik vienas dalykas gali svajonę padaryti neįgyvendinamą – tai baimė, kad nepasiseks. Viena mano mėgstamiausių citatų yra: „Aš negyvenu nei praeitimi, nei ateitimi. Aš esu dabartyje, ir tik ji mane domina. Ir tu, jei sugebėsi visuomet gyventi dabartimi, būsi laimingas žmogus.“

– Patarimas, kurį duotum savo geriausiai draugei?

– Elkis taip, tarsi pralaimėti būtų neįmanoma, ir užsitikrinsi sėkmę. Vyk lauk kiekvieną mintį, atitraukiančią tave nuo tavo siekių, ar ji būtų apie materialius, ar apie dvasinius dalykus. Būk drąsi ir neribok savo vaizduotės. Nevergauk praeičiai. Tapk savo ateities architekte. Tada nuolat keisiesi. Brangink ypatingas akimirkas, mėgaukis jų galia. Daryk tai, ką visada norėjai daryti. Viena vertingiausių dovanų, kurią gali sau įteikti, yra laikas. Atrask laiko mėgautis būtent šia diena, savo pačios kompanijoje, nelaukiant rytojaus ir negalvojant apie vakar. Neskubėk gyventi ir svarbiausia – leisk sau būti laimingai.

Daugiau Simonos tekstų skaitykite www.geriausiadrauge.lt