Visų pirma turime suprasti, kad metant svorį visas kūnas lieknėja. Deja, deja, bet pasirinkti vienos zonos negalime. Tad išsikelkite sau klausimą – kas yra grakštumas? Jei mes kalbame apie be galo lieknas kojas, tai tokiu atveju tikslas pasiekiamas kalorijų deficitu, sureguliuota mityba ir svorio metimu. Nemeluosiu, šiuo keliu galima pasiekti lieknumo efekto, tačiau kur kas gražiau ir sveikiau – tvirtas kūnas.

Jei jūsų tikslas ne tik plonesnės kojos, bet ir stangrios, gražiais raumenukais padabintos, tuomet vien mitybos neužtenka. Čia reikia turėti omenyje, kad mityba raumenukų nesuformuosi. Jei norime turėti stangrias kojas turime prijungti kardio treniruotes. Mano dažniausiai duodamas patarimas – nori gražių, lieknų kojų? – Bėk! Negali bėgti – eik greitu žingsniu! Dar labai padeda boksas ir funkcinės treniruotės. O ar minėjau, kad dviratis gali tapti geriausiu tavo draugu?

Gražios kojos – sveikos kojos. Todėl stenkitės kuo daugiau vaikščioti pėsčiomis. Jei einate į sporto klubą – galite naudotis bėgimo takeliu. Geriausia žinoma bėgioti lauke. Nepamirškite rinktis įvairias distancijas. Tarkim bėgant įkalne daugiau apkraunami raumenys, nuokalnėje dirba kiti raumenys. Kaitaliokite savo trasos aukštingumus dėl geriausio rezultato.

Jeigu tik sveikata leidžia – galite bėgioti kiekvieną dieną! Jei kasdien bėgiojate bent 45 minutes per dieną ir valgote tinkamai, jau po 2 savaičių pamatysite rezultatą! Išbandyta ir tikrai veikia!

Pažiūrėkime, kokią naudą suteikia kasdienis bėgimas:

Lieknas, gražus kūnas. Bėgimas sudegina nereikalingas kalorijas.

Sveika širdis. Kardio treniruotės apkrauna širdies raumenį, bėgimas sumažina širdies ligų, infarktų riziką.

Sveiki kvėpavimo takai. Bėgiojant treniruojame savo kvėpavimą ir išvalome toksinus.

Greitas virškinimas. Bėgimas skatina geresnį maistinių medžiagų įsisavinimą, todėl pagerėja medžiagų apykaita.

Puiki nuotaika. Bėgimas gali įveikti bet kokias blogas mintis dėl išsiskyrusių endorfinų kraujyje.

Sveikas ir ilgas miegas. Vakarinis bėgiojimas gryname ore padės greičiau užmigti.

Tempimas yra neatsiejama kojų treniruočių dalis. Ištempdamos savo kūną po treniruotės formuojate gražų reljefą, ilgus ir gražius raumenis. Nepamaišys ir rankiniai masažai arba masažai su volu. Tai pagerina kraujotaką ir pašalina skysčių perteklių.

Jei masažams neturite lėšų ar galimybių, tuomet efektyviausia priemonė yra šepetys su natūraliais šereliais. Teks kiek paplušėti, bet rezultatas bus to vertas! Pagrindinė taisyklė – kojas masažuojam iš apačios į viršų.

Kiekvieno tikslo siekdamos nepamirškite padėkoti savo kūnui už tai, koks jis yra ir mylėti savęs!

Daugiau Ingridos tekstų skaitykite www.suingrida.lt