Šiandien noriu pasidalintu su jumis vienu mėgstamiausiu savo lėtų pusryčių patiekalu – sveikuoliškais sumuštinukais su namuose sūdyta lašiša. Taip, taip, mielieji, lašišą galite pasiruošti ir patys. Pats paprasčiausias mano žinomas patiekalas yra sūdyta lašiša. Jums reikės geros kokybės lašišos filė, rudojo cukraus, druskos, šiek tiek krapų bei apelsinų.

Lašišą pasiruošiu iš vakaro. File įtrinu rudojo cukraus ir druskos mišiniu (du šaukšteliai cukraus, du druskos). Paskaninu smulkintais krapais bei uždengiu apelsino griežinėliais. Visą šitą gėrį dedu į šaldytuvą ir laikau per naktį. Ryte žuvį reikia nuplauti ir galima patiekti jūsų tobulam „brunch’ui“.

Man vėlyvieji pusryčiai neatsiejami nuo sveikuoliškų sumuštinių su lašiša. Dažniausiai paruošiu mini ingredientų asorti ir kiekvienas gali susikurti savo tobulą sumuštinį. Ingredientų asorti jums reikės:

– Avokadų;
– Kaparėlių;
– Agurko;
– Ricotos ar kito sūrio užtepėlės;
– Humuso;
– Ridikėlių;
– Agurkų.

Ar bet ko kito, ką mėgsta jūsų draugai.

Duoną renkuosi kuo natūralesnę ir be pridėtinio cukraus.

Nealkoholinė mimoza

P.S. koks „brunch“ be Mimozos kokteilio? Joks! Prie sveikuoliškos lėtų pusryčių versijos puikiai tinka nealkoholinis kokteilis. Išsispauskite šviežių apelsinų sulčių, sumaišykite su nealkoholiniu putojančiu vynu – Voilà! Puiki mimoza be pasekmių.

Aš iš savo virtuvės ir gyvenimo išmečiau visus bereikalingus vienkartinius plastikus, todėl nuotraukoje šiaudelis – popierinis.

Linkiu jums lėto savaitgalio ir dar lėtesnių pusryčių!

Daugiau Ingridos receptų rasite www.suingrida.lt