Šiais metais nusprendžiau kaip pagrindinį patiekalą patiekti savo mėgstamą žuvį doradą. Ši žuvis išsiskiria savo nedideliu dydžiu ir puikiu skoniu. Doradų ieškau pamėgtuose prekybos centruose ir skaičiuoju, jog vienam asmeniui skirta viena žuvis. Man vienas iš skaniausių dorados paruošimo būdų yra kepimas orkaitėje. Taip žuvis yra sultinga bei nepraranda skoninių savybių. Pirkdami doradas paprašykite, jog vietoje jas išskrostų, taip sutaupysite laiko namuose. Orkaitėje kepame visą žuvį, su galva ir uodega.

Jums reikės:

Būtinai apžiūrėkite, kad žuvies žiaunos būtų išimtos.

– Citrinos
– Saujos smidrų
– Pomidoriukų
– Persilados prieskonių ar kitų jums skanių žolelių, druskos ir pipirų

Kepame 30 min. 200 laipsnių orkaitėje, pabaigoje kelioms minutėms įjunkite griliaus funkciją ir pakepinkite viską 240 laipsnių temperatūroje.

Išėmę žuvį, leiskite jai „pailsėti“ 10 min. Nepulkite patiekti.
Dorada ypač mėgiama sveikos mitybos atstovų, nes 100 g. yra vos 87 kcal ir 1,8 g. riebalų. Liesa, sveika žuvis jūsų šventiniam stalui, – kas gali būti geriau? Šalia patiekti galite smidrų bei pomidorų salotas su parmezano sūriu. Ypatingai mano mėgstama daržovė smidras turi be galo daug geležies, vitaminų K, A ir yra labai nekaloringa.

Velykų patiekalai

Jums reikės:

– Smidrus bei pomidorus apšlakstykite balzamiko actu, druska bei pipirais.

– Pašaukite kepti į orkaitę.

Išėmus apibarstykite tarkuotų parmezano sūriu bei paskaninkite baziliko lapeliais.

Labai mėgstu braškes, kurios jau pamažu užkariauja parduotuvių lentynas. Man braškės yra puikus salotų ingredientas. Todėl savo Velykų stalo neįsivaizduoju be braškių ir špinatų salotų su fetos sūriu. Saldumas persipina su fetos sūrumu, o kur dar braškių aromatas ir sultingų špinatų traškesys… O kad būtų dar įdomiau – gardinu įvariomis sėklomis bei džiovintomis spanguolėmis.

Velykų patiekalai

Jums reikės:

– Mėgiamų riešutų bei sėklų, aš naudojau moliūgų bei saulėgrąžų sėklas.
– Braškių
– Špinatų
– Kubeliais supjaustyto fetos sūrio
– Džiovintų spanguolių

Viską supjaustome, sumaišome ir patiekiame ant stalo. Aš dažniausiai salotų padažu neapipilu, jį patiekiu šalia salotų, tam, kad jos ilgiau išliktų traškios ir kiekvienas padažo galėtų užsipilti pagal poreikį. Šiom salotom puikiai tinka alyvuogių aliejaus, medaus bei citrinų sulčių gaivus padažas.

Tiek skanėstų nuo mano velykinio stalo. Pasidalinkite savo sveikuoliškais šventiniais receptais komentaruose!

Velykų patiekalai

Daugiau Ingridos tekstų www.suingrida.lt