Kontrastinius dušus darydavosi dar mūsų mamos. Vieša paslaptis, kad norint elastingos bei jaunatviškai atrodančios odos reikia ją palepinti temperatūrų skirtumais. Dažniausiai siūlomas ritmas – 3 min. šilto vandens, 1 min. šalto. Tačiau pradėkite pratintis iš lėto. Nors pirmieji kartai gali būti panašesni į cypiantį suktuką, reikėtų laikytis 3 prieš 1 taisyklės. 90 sek. karšto vandens – 30 sek. šalto ir t.t. Kai kalbame apie temperatūrą – karštas vanduo turėtų būti tikrai karštas, o šaltas – toks, kokį galite ištverti.

Tokiu būdu suaktyvinsite kraujotaką. Kai maudomės po šiltu vandeniu – kraujas plūsta į mūsų odą, atverdamas poras. Šalto vandens dozė priverčia kraują tekėti link vidaus organų, siekiant juos apsaugoti nuo šalčio. Dar viena paslaptis: šaltas vanduo padeda deginti nereikalingus riebalus. Taip, perskaitėte teisingai. Mūsų kūnuose yra dviejų tipų riebalai. Baltieji – nuo bandelių, kurių neišdeginote sporto salėje ir rudieji – gyvybiškai reikalingi, atsakingi už kūno temperatūros palaikymą. Pastarieji atsidūrę šaltyje ima skaidyti baltuosius, tam, kad jūs nesušaltumėte.

Ingrida Martinkėnaitė

Kontrastinis dušas padeda:

– Atsikratyti raumenų skausmo;
– Pagerinti kraujotaką;
– Greičiau deginti riebalus;
– Sustangrinti odą;
– Išlikti aktyvioms.

Šalčio bei karščio terapiją aš įtraukiau ir į savo veido priežiūros rutiną. Kelis kartus per savaitę, o kartais ir kiekvieną dieną rytus pradedu nuo leduko iš šaldytuvo. Leduką vedžioju savo veidu bei dekolte, atitraukusi prie odos dedu nedidelį po karštu vandeniu įkaitintą rankšluostuką. Viską kartoju 3-5 kartus. Oda tampa skaistesnė, atsikratau maišelių po akimis ir bet kokių minčių apie miegą.

Daugiau Ingridos tekstų skaitykite www.suingrida.lt