Žinoma, jei pavyko laikytis savo režimo ir jaučiatės puikiai, galite straipsnį tuoj pat išjungti. Jis jums neaktualus. Tačiau, jei, kaip ir aš, keliavote nuo stalo prie stalo ir dabar jaučiatės apsunkusios – skaitykite toliau.

Nuolat po švenčių jaučiuosi apsunkusi, todėl laikausi savo keturių dienų detoksikacijos plano. Tai išsigelbėjimo ratas po visų mielinių bandelių, mišrainių ir kitokių gardumynų. Kviečiu jus prisijungti prie manęs ir sugrįžti į ritmą bei naujuosius metus pradėti su trenksmu!

Taisyklės paprastos – kiekvieną dieną pradėkite nuo didelio valgomojo šaukšto čija sėklų pamirkytų vandenyje. Jos padės pagerinti virškinimą ir išvalyti žarnyną. Tarpuose gerkite žaliąją arbatą, kuri pasižymi detoksikacinėmis savybėmis. Būtinai kasdien suvartokite po valgomąjį šaukštą aukštos kokybės aliejaus. Tai gali būti kokosų, kanapių sėklų ar kitas jums patinkantis aliejus. Nepamirškite vandens! Tam, kad organizmas galėtų išvalyti susikaupusius toksinus, turite kasdien išgerti bent 2 litrus vandens. Vandenį galite gardinti citrina arba agurku.

Ši detoksikacijos dieta yra paremta vieno produkto vartojimu, todėl jos laikytis galima tik trumpą laiką, norint perkrauti organizmą ir išsivalyti nuo susikaupusių toksinų. Ji visiškai netinkama ilgalaikei mitybai.

Pirmoji diena – grikiai!

Anekdotais apipinti grikiai grįžta į mano valgiaraštį. Juos perku ekologiškus, neapdirbtus. Mano dienos norma 250 gramų virtų grikių. Juos valgau per 4-5 kartus. Grikius gardinti galima kepinta cukinija bei svogūnu.

Grikiai – puikus energijos šaltinis. Jie yra sotūs bei praturtinti baltymais ir amino rūgštimis. Grikiai turi gausybę skaidulų todėl ne tik jausitės sotūs, bet ir padėsite organizmui mažinti cholesterolio kiekį kraujyje.

Maistas

Antroji diena – liesa žuvis!

Šiandien jūsų valgiaraštyje pagrindinis produktas – liesa žuvis. Ją kepkite orkaitėje paskaninusios mėgstamomis žolelėmis bei prieskoniais. Žuvį paįvairinti galite žaliomis salotomis su aukštos rūšies alyvuogių aliejumi. Skanaus!

Man skaniausia yra druskoje kepta dorada. Guldau išdarinėtą doradą ant kepimo popieriaus, ją padengiu storu druskos sluoksniu, kepu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Ištraukus būtinai leiskite žuviai šiek tiek pravėsti, tada atsargiai suskaldykite susidariusią druskos plutą. Žuvis bus sultinga ir be galo gardi.

Trečioji diena – vištienos krūtinėlė su lapinėmis salotomis!

Vištiena yra puikus baltymų šaltinis ir vienas iš lengviausiai paruošiamų patiekalų. Aš vištienos krūtinėlę kepu orkaitėje arba keptuvėje ant lydyto sviesto. Gardinkite mėgstamais prieskoniais. Man vištiena skaniausia su provanso žolelėmis arba kario prieskoniais. Salotoms renkuosi špinatus bei agurkus.

Maistas

Ketvirtoji diena – liesa varškė ir agurkai!

Man asmeniškai paskutinė diena yra pati sunkiausia. Tačiau kitą rytą jaučiuosi kupina energijos ir pasiruošusi grįžti į sporto režimą. Sutarkuokite agurkus burokine tarka, susmulkinkite krapų. Viską sumaišykite bei pagardinkite druska ir pipirais.

Maisto kiekį reguliuokite pagal savo poreikius. Aš rekomenduoju valgyti 4-5 kartus dienoje po nedidelį kiekį. Jei sunku išlikti neužkandžiavus – suvalgykite nedidelę saują jūsų mėgstamų riešutų. Tai sotus bei amino rūgštimis praturtintas užkandis.

Aš pradedu jau šiandien ir tikiuosi prisijungsite prie manęs ir jūs. Juk komandoje žymiai smagiau!

Daugiau Ingridos tekstų skaitykite www.suingrida.lt