Aišku, tai nereiškia, kad jie yra labai pigūs, kai kurie savo prekių kategorijoje kainuoja netgi daugiau nei konkurentai, bet… jie tikrai verti kiekvieno cento ir vietos šiame dešimtuke.

Dalis šių produktų buvo dovanoti, dalis liko po įvairių fotosesijų, dalį įsigijau aš pati. Kuo šie produktai skiriasi nuo kitų? Ogi tuo, kad net jei pirmasis produktas ir buvo dovanotas, pabaigusi dovanotąjį, aš jį ir vėl pirkau. Vėl ir vėl, ir vėl. Ir tai, ko gero, labiau už bet kokius reklaminius straipsnius įrodo, jog produktas iš tiesų yra geras ir puikiai tinka. Taigi, pradedam:

Veido priežiūros produktai:

Ko gero, pats dažniausias mano vonios lentynos svečias yra „Green Feel‘s“ akių makiažo valiklis. Tai aliejinės konsistencijos valiklis, todėl tobulai nuvalo vandeniui atparų akių makiažą. Negana to, aliejinės konsistencijos valikliai gerai tirpdo ne tik akių, bet ir viso veido makiažą, todėl aš jį ir naudoju plačiau, t.y., visam veidui valyti.

Tiesa, vasarą to vengiau, nes ir taip užteko riebaliukų, tačiau rudenį, žiemą, pavasarį, kai veido odai reikia papildomos priežiūros, šis valiklis – nerealus. Jis nuvalo ir kartu saugo, drėkina ir maitina veido odą, net po to nuprausus prausikliu (ką aš ir darau). Tai, sakyčiau, vienas iš mano triukų, padedančių saugoti odą šaltuoju metų laiku. Aišku, nerekomenduoju šio triuko kartoti riebios odos savininkėms ar alergiškoms aliejams, tačiau bent jau kaip akių makiažo valiklį rekomenduoju išbandyti visoms. Nebrangus, itin kokybiškas produktas ir geriau dar nieko neradau. Oi ir vos nepamiršau! Tai vienas iš tų labai retų valiklių, kuris absoliučiai negraužia akių.

Dar vienas mažas ir neįtikėtinai pigus stebuklėlis – „Luvos“ valomoji molio kaukė. 2 kaukių pakuotė (2 kartams) kainuoja 1,99 Eur. Ta prasme…1,99 Eur. Ar dar reikia pridėti, kad tai natūralus grynas molis su vaistinio šalavijo ir hamamelio ekstraktais, cinku, abrikosų kauliukų aliejumi ir be jokių sintetinių dažiklių, aromatinių medžiagų ir konservantų? O tai, kad ji iš tiesų veikia nepriekaištingai? Kaukė tikrai valo ir skaistina odą ne ką prasčiau, nei kaukės, kainuojančios dešimt kartų daugiau. Neperdedu. Labai vertas dėmesio produktas ir nebedrįskit sakyti, kad grožis kainuoja klaikiai daug.

Dar viena veido kaukė, kurios negalėjau neįtraukti į TOP 10-tuką – „Lecler Express-Refresh“ lakštelis. Gamintojas sako, kad tai itin greitai odą atgaivinanti veido kaukė ir jis visai nemeluoja. Kaukė tikrai stipriai drėkina, gaivina, skaistina ir naikina nuovargio žymes. Taigi, jeigu reikia greito ir labai gero rezultato, šia kauke tikrai galima pasitikėti. Tobulas sprendimas prieš šventes ar fotosesijas, bet puikiai tinka ir paprasčiausiems sekmadienio vakarams. Nes juk rūpintis savimi ypatingos progos nereikia.

Dar vienas mano favoritas – „Green Feel‘s BB Matt“ kremas. Nepaisant gan keistos pirmos pažinties, šį kremą aš pamilau. Ne iš pirmo žvilgsnio, gal net ne iš antro, bet jau kai dėjo, tai dėjo. Iš pradžių man nepatiko kremo kvapas (greit išsigaravo), tada – pernelyg mažas maskavimas (kas BB kremams lyg ir normalu), bet, kas iškart tikrai labai patiko – itin gražus odos padengimas ir drėkinamasis efektas.

Įprastai visus BB / CC kremus aš tepu po drėkinančio kremo, nes man neužtenka drėkinimo, o va „Green Feel‘s“ drėkinimo man per akis. Tiesa, negalėčiau patvirtinti gamintojo teiginio, kad tai yra matifikuojantis kremas, greičiau priešingai, sakyčiau, kad tai yra spindėjimo efektą suteikiantis BB kremas, kuris labiausiai tinka neproblematiškos, normalios odos savininkėms. Kadangi man tas spindėjimo efektas yra siekiamybė, šį BB kremą aš mielai naudojau ir tebenaudosiu toliau. Plius, šiek tiek SPF visada gerai.

„You&Oil“ maitinamasis lūpų balzmas – mano gelbėtojas, stebuklas ir didžiausia lūpų meilė vienoje pakuotėje. Daug nedaugžodžiausiu. Jeigu turite problematiškas lūpas ir vos atvėsus orams jos pradeda luptis, šerpetoti, perštėti ir šiaip kankinti, tai šis lūpų balzmas yra TAS, kuris gali jus išgelbėti. Mane jis išgelbėjo praėjusią žiemą ir tebegelbėja iki šiol. Nerealus ir pats geriausias lūpų balzamas. Amen.

Tiesa, pradžioje šiek tiek erzino kvapas, bet greit susitaikiau.

Plaukų priežiūros produktai:

Iš pradžių maniau, kad čia minėsiu tik „Naturtint Anti-ageing CC“ plaukų kremą, nes tai ne tik man labai tikęs, bet ir labai įdomus, netikėtas produktas, tačiau, išbandžiusi tos pačios serijos plaukų šampūną ir kondicionierių, nusprendžiau, kad tai yra nedaloma trejybė ir, jei jau minėti, tai tik visus kartu. Taigi, apie visus kartu. „Naturtint“ – beveik 100 proc. (kiekvienas produktas skirtingai) natūralios plaukų priežiūros priemonės, kuriose nerasite nei SLS / SLES, nei silikonų, nei dirbtinių dažiklių ar kvapiklių, tačiau tikrai rasite natūralių, ekologiškų augalų aliejų ir ekstraktų.

Įdomiausia yra tai, kad jie absoliučiai nesiskiria nuo įprastų šampūnų ar kondicionierių. Puikiai putoja, puikiai plauna, itin skaniai kvepia ir, bent jau man, labai ramina ir drėkina galvos odą. CC kremukas skelbiasi stiprinantis, minkštinantis, drėkinantis, regeneruojantis, maitinantis, suteikiantis blizgesio ir mažinantis galiukų išsišakojimą. Ir dar… saugantis nuo kenksmingų saulės spindulių, todėl buvo labai intensyviai naudojamas visą vasarą. Aišku, nepamatuosime tos jo apsaugos, bet geriau tikėti, nei netikėti, todėl tepiau ir tikėjau, kad saugo. Visi šie trys produktai keliavo su manim į absoliučiai visas šių metų keliones ir nežinau tobulesnių kelioninių priemonių.

Kūno priežiūros produktai:

Retai giriu kūno prausiklius, nes na ką čia apie juos prikalbėsi, plauna ir tiek, tačiau „Aš ikona“ prausiklis yra šiek tiek kitoks ir tikrai nusipelno mini garbės medalio. Kuo gi jis kitoks? Atmetus tai, kad jis yra mano itin mėgstamos kreminės konsistencijos, dar jis yra ir su natūraliomis šveičiamosiomis dalelėmis, kurios šveičia labai švelniai, bet efektyviai. Be to, prausiklis iš tiesų drėkina odą. Žinau, kad dauguma kūno prausiklių giriasi savo drėkinimo galimybėmis, deja, realybė tokia, kad jokio drėkinimo aš dažniausiai nejaučiu. Šis prausiklis – maloni išimtis. Ką žada, tą ir daro. Patikėkit, aš su savo žąsies oda puikiausiai tai jaučiu. Labai rekomenduoju.

Dar vienas šveitiklis, kurį jau net šiek tiek atsibodo girti (bet negirti irgi negaliu) – „Uoga Uoga“ Panama ir sandalai. Nieko nerašysiu, bet vien jau tai, kad šį šveitiklį aš naudoju jau ketverius metus, pasako daug. Kai neužtenka švelnaus kasdienio šveitimo su „Aš ikona“ prausikliu, į pagalbą visuomet ateina „Uoga Uoga“ su savo braškytėmis. Vis dar geriausias iš geriausių, kad ir kiek išbandyčiau naujų.

Dar vienas nerealus produktas, kuris be tų baisiųjų aliuminio druskų sugeba efektyviai apsaugoti mane nuo smarvės ir kitų nemalonumų – „Schmidt‘s“ dezodorantas. Kol kas tai yra vienas vienintelis man iš tiesų veikiantis natūralus dezodorantas, visi kiti… nėra net apie ką kalbėti.

Higienos produktai:

Na, ir galiausiai mano labai mėgstamas produktas, kuris savo prekių kategorijoje tikrai nėra pats pigiausias. Tai – „Marvis“ dantų pasta. Tiesą sakant, tai nėra ir pats sveikiausias variantas, nes jame slypi to dviprasmiškai vertinamo SLS, tačiau ingredientų sąraše SLS tūno gan giliai, todėl galimai ši pasta yra sveikesnė už įprastines, nors ir ne tokia sveika kaip eko pasta visai be SLS.

Žodžiu, kažkur per viduriuką. Ilgai maiviausi ir sąmoningai vengiau ją bandyti (nes, kai visi giria, tai man kyla noras priešintis), bet, kai pabandžiau… Na, tikrai labai fainos, verta išbandyti. Ypač tą su cinamonu.

Tai toks tas mano dešimtukas, o kokie produktai iki 10 Eur yra jūsų mėgstamiausi? Pasidalykite jais komentaruose, gal taip atrasime dar daugiau stebuklų.

Daugiau Neringos tekstų skaitykite www.groziopaslaptys.lt.