Atrodo nieko naujo ir ypatingo, tačiau yra keli gudrūs niuansai. Pagrindinis dėmesys atitenka švytėjimui suteikiančioms priemonėms („highlighter‘iui“) ir skaistalams. Šį sezoną podiumo vizažistai siūlo skaistalus dengti ne tik ant skruostų obuoliukų, o sumaišius su „highlighter‘iu“ dengti juos ir ant skruostikaulio viršaus: pirmiausia padenkite savo mėgstamą „highlighter‘į“, o tada sklaidydami denkite skaistalus, tokiu būdu priemonės susilieja tarpusavyje sukurdamos nepaprastą gaivos efektą.

Nepamirškite pašviesinti ir vidinių akių kampučių, kas taip pat itin aktualiu šį sezoną, tai suteiks žvilgsniui žvalumo ir atvirumo. Lūpų dažus čia derėtų rinktis perregimus ir kuo natūraliau atrodančius, akis vos paryškinti tušu, sušukuoti antakius ir natūralus, madingas įvaizdis paruoštas!

Makiažo tendencijos

Pravedimai

Jau kurį sezoną pravedimai yra tikras mados klyksmas makiažo pasaulyje, jie mūsų nepalieka ir dabar, tik šį šaltąjį sezoną tiek daug pravedimų variacijų, kad aš tiesiog negalėjau išskirti vienos!

– Neklasikinė klasika

Įprastas pravedimas – tikra klasika, jei ne... spalva! Tai dar vienas būdas klasikinį pravedimą paversti stilingu ir pritraukiančiu dėmesį. Rinkis pačias įvairiausias vaivorykštės spalvas ir atrodysi ypatingai net ir kasdien. Na, o aš labai pamėgau tokį pravedimą pratęsti į vidinio akies kampučio gleivinę!

Makiažo tendencijos

– Palei vokų linijas

Šį sezoną pravedimas perėjo ir ant apatinio voko, sukurdamas migdolo formos akis. Šioje pravedimo technikoje svarbiausia minimalizmas – vos kelios plonos linijos ant judančiųjų apatinio ir viršutinio vokų palei blakstienas, ir stilingasis podiumo makiažas baigtas! Svarbiausia, kad linijos nesusijungtų tarpusavyje, paliktų tarpus tarp abiejų vokų ir būtų piešiamos virš šlapiųjų vokų linijų. Na, o spalvos čia gali būti pačios įvairiausios: geltona, ryški žalia, žydra, raudona, balta ar juoda – renkamės pagal nuotaiką!

Makiažo tendencijos

– Platūs pravedimai

Tai puiki idėja vakarėliui! Tik naujajame sezone jie ne tik platėja, bet ir ilgėja – užima praktiškai visą judančiojo voko dalį ir tęsiasi link smilkinių. Čia galima rinktis ne tik griežtus ir grafiškus, storus pravedimus, bet ir netvarkingus ir išsklaidytus su buku galiuku, o gal net su dvejais. Susikurk katės akis piešdama tokį pravedimą ant judančiojo viršutinio voko, o perkeldama jį ir ant apatinio voko sukursi neįprastą ir aršų žvilgsnį!

Makiažo tendencijos

Ryškūs akių šešėliai

Pats metas apsiginkluoti pačiais ryškiausiais akių šešėliais, nes šį sezoną madoje retro motyvai! Podiumo vizažistai siūlo ryškius šešėlius dengti ant viršutinio judančiojo voko grafiškomis ir tiksliomis linijomis arba ant abiejų vokų, sukuriant išsklaidytą „vakarykščio“ makiažo efektą. Praeitame sezone dizaineriai diktavo prislopintas, pastelines spalvas, o šį kartą karaliauja dangiška žydra, neoninė žalia, rožinė, oranžinė, geltona – renkamės tinkamiausią savo įvaizdžiui papildyti!

Makiažo tendencijos

Blizgūs akcentai

Įvairūs blizgučiai, gliteriai ir spindinčios tekstūros jau kurį sezoną klesti tarp tendencijų ir panašu, kad nesiruošia niekur trauktis! Kiekvieną sezoną jie mus akina pačiose skirtingiausiuose variacijose. Tad drąsiai papildyk savo vakarinį makiažą spindinčiomis detalėmis, denk jas ten, kur anksčiau neišdrįsdavai ir susikurk tikros žvaigždės įvaizdį!

Makiažo tendencijos

60-ųjų blakstienos

Jau antrąjį sezoną nesitraukia ir Twiggy išpopuliarintos lėliškos blakstienos. Kuriant tokį makiažą negalima gailėti blakstienų tušo, todėl dengiame gausiai ir formuojame suklijuotų blakstienų efektą. Nepamiršk, jog gali rinktis ir spalvotą blakstienų tušą, juk spalvos šį sezoną labai aktualios! Toks makiažas suteiks žvilgsniui atvirumo ir naivumo, o norėdama žvilgsnį padaryti išraiškingesnį paryškink ir antakius.

Makiažo tendencijos

Dūminis

Šaltąjį sezoną madingiausias „grunge“ stiliaus dūminis, kuris atrodo taip, tarsi visą naktį šėlai vakarėlyje ir prieš miegą nenusivalei makiažo. Jokių griežtų linijų, jokių staigių spalvų perėjimų, išpildyk jį pirštų galiukais ir kruopščiai išsklaidyk į perregimą dūmą, lengvas netvarkingumas suteiks makiažui cinkelio. Dūminiam makiažui rinkis tamsias spalvas: smaragdinę, pilką, burgundišką, rudą ar juodą. Nepamiršk pirštų galiukais uždėti ir blizgių šešėlių!

Makiažo tendencijos

Neįprastos spalvos lūpos

Jei praėjusį sezoną mus viliojo skaniosios uoginės lūpos, tai šį sezoną renkamės kuo neįprastesnės spalvos lūpų dažus: smaragdinė žalia, ryški oranžinė, sodri mėlyna ar aksominė violetinė. Jei negali apsispręsti – rinkis bet kurias dvi spalvas, nes asimetrija šį sezoną taipogi aktuali! Dar vienas išskirtinio makiažo būdas – akies gleivinę apvesti lūpų dažų spalva, tuomet tikrai išsiskirsi iš minios!

Makiažo tendencijos

Raudonoji klasika

Kas jau kas, bet raudonos spalvos lūpos – klasika nuo neatmenamų laikų ir dar tikrai ilgai tokia išliks! Šį kartą šaltėjant orams – tamsėja ir lūpos, todėl rinkis bet kurį vyno atspalvį. Vienintelis niuansas – rinkis ne matines, o satinines tekstūras. Nepamirštam ir apie lūpų kontūrą, jis turi būti arba ryškus ir lygus, arba išblukęs ir prasklaidytas.

Makiažo tendencijos

Rudi lūpų dažai

Ar man vienai atšalus orams norisi įsivynioti į šiltą megztinį ir gerti karštą šokoladą? Nuo šiol apie tai galvoti nereikės, nes šokoladas bus visada kartu, tik ant lūpų, ir tik lūpų dažų formoje! Drąsiai rinkis įvairius rudus atspalvius: šokoladinį, karamelinį, iriso ar kavos, vizažistai siūlo pabandyti visus šiuos skanėstus – tik be blizgesio!

Makiažo tendencijos

Daugiau Gretos tekstų skaitykite www.geriausiadrauge.lt