Pastarasis variantas visai neseniai tapo visos mūsų šeimos vienu mylimiausių, kurio dažnai užsiprašo ir Adelė.

Gamindama jai renkuosi švelnesnius prieskonius, gamindama mums, suaugusiems, mielai paeksperimentuoju ir su kiek aštresniais ar net pikantiškais prieskoniais, kurie bulvėms suteikia dar daugiau skonio ir ryškumo.

Taip pat retkarčiais sužaidžiu ir su padažais, bet mėgstamiausi yra trys – gvakamolė, česnakinis grietinės ir majonezinis su šlakeliu pirktiniu kepsnių padažu bei aitriosios paprikos milteliais.

Ingredientai:

– Kelios saldžiosios bulvės;
– Šlakelis alyvuogių aliejus;
– Saujelė sezamo sėklų;
– Prieskoniai – aštresniam variantui tinka aitrosios paprikos, česnako milteliai, švelnesniam – saldžiosios paprikos milteliai, taip pat įvairios prieskoninės žolelės, tokios kaip bazilikai, raudonėliai, petražolės, pikantiškesniam – kuminas, cinamonas, kaliandra ir pan.
– Žiupsnis druskos.

Kaip gaminti:

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio lazdelėmis.
2. Apšlakstykite paruoštas lazdeles alyvuogių aliejumi, užberkite sezamo sėklas, druską ir pasirinktus prieskonius. Viską gerai išmaišykite rankomis.
3. Bulvių lazdelės dėkite į kepimo popieriumi ištiesą skardą taip, kad bulvės nebūtų viena ant kitos.
4. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min. kartas nuo karto vis pavartydami.

Daugiau Bertos receptų rasite www.cukrinisavinelis.lt