Dievinu tą metą, kai viskas aplinkui šiek tiek sulėtėja ir nurimsta, kai vakarai darosi jaukiai vėsūs, o dienos vis dar šiltos, kai nedrąsiai krentantys lapai nuspalvina gatves naujomis spalvomis, o pilnos grybų pintinės praneša apie skanią vakarienę.
Ir taip, man labai patinka tokiu metu bent trumpam užsukti į mišką, sugerti jo tylą vaikštinėjant samanų pusnynais ar tiesiog surengiant jaukią obuolių iškylą, kurioje senelio obuoliai bando akimirksiu susidraugauja su skirtingais skoniais.
Ingredientai:
• Obuoliai;
• Figų, abrikosų ar kitas mėgstamas džemas;
• Mėgstama užtepėlė;
• Kelių rūšių duoniukai;
• Mėgstamas kumpis/dešrytė;
• Sauja mėgstamų riešutų:
• Keli skirtingi sūriai.
Kaip paruošti:
1. Obuolių piknike svarbiausia obuoliai, tad vieną ar kelis jų išskobkite taip, kad į vidų galėtumėte įdėti mėgstamas užtepėles. Likusius obuolius supjaustykite griežinėliais bei skiltelėmis.
2. Ant lėkštės ar padėklo viską sudėliokite ir skubėkite iškylauti.
Daugiau Bertos receptų – www.cukrinisavinelis.lt.