Visi kiti, nors kiek paliesti civilizacijos, žino, kad kai kurios moterys šeimoje valdo absoliučiai viską, ką tik įmanoma valdyti. O jei neįmanoma, jos padaro, kad taptų įmanoma. Štai internetų forumuose ir įvairiose socialinių tinklų grupėse moterys viena per kitą dalijasi istorijomis, kaip valdo šeimos finansus, buitį ir galiausiai – durnelį diedą.

Tos moterys didžiuojasi, kaip puikiai yra įvaldžiusios planavimo ir vadovavimo įgūdžius, kuriuos tikslingai pritaiko ne tik profesiniame gyvenime, bet ir kasdien vaikydamos savo sutuoktinius.

Štai Jolanta atvirai visoms pasakoja: „Mano diedas žino, kad geriau nesipykti su manim, nes kitaip jam teks miegoti su šuniu ant sofos“. Jolanta džiaugiasi, kad namie pas ją problemų būna retai, nes vyras per 10 metų tinkamos dresūros tapo ypač paklusnus, todėl komandą „atiduok algą“ vykdo jau net neklausdamas, kur ir kaip JO uždirbtus pinigus ruošiesi leisti.

Jis tyliai kas mėnesį atiduoda Jolantai savo uždirbtus pinigus, o jau ji jam paskui išrašo jo paties pinigų įvairiems poreikiams ir smulkioms išlaidoms. Moterys diskusijoje ploja atsistojusios, klausia Jolantos, kaip ji tokią tvarką įvedė, kokias vyrų dresūros priemones naudoja ir kurios labiausiai pasiteisina.

Kietos bobos sako, kad sekso draudimas yra panacėja nuo visų problemų. Vyras neišnešė šiukšlių, drįso ginčytis, pamiršo vestuvių metines, neatnešė gėlių, per mažai uždirba, ginčijasi dėl pirkinių, – tai pasinaudoji sekso draudimu ir problemų kaip nebūta.
Sandra Vilimaitė

Ir Jolanta nevynioja į vatą, kantriai aiškina klausinėjančioms neišmanėlėms, kad vyrą reikia auklėti kaip šunį: kai geras – pagirti, koks šaunuolis, kai blogas – sakyti „fū, negalima“ ir paskirti bausmę. Bausmė visada būna viena ir ta pati, bet, kaip sako Jolanta iš savo patirties, ji – geriausia ir veiksmingiausia. „Blogai elgeisi – sekso nebus mėnesį“, kiekvieną kartą savo kozirį išsitraukia Jolanta ir iš vyro išpeša viską, ko nori.

Vėliau diskusijoje tokių kietų bobų (taip, jos pačios taip save vadina) kaip Jolanta daugėja geometrine progresija. Viena per kita jos dalijasi patarimais ir patirtimi. Kietos bobos sako, kad sekso draudimas yra panacėja nuo visų problemų. Vyras neišnešė šiukšlių, drįso ginčytis, pamiršo vestuvių metines, neatnešė gėlių, per mažai uždirba, ginčijasi dėl pirkinių, – tai pasinaudoji sekso draudimu ir problemų kaip nebūta. Kartais, žinoma, tenka papildomai kartoti mokymo kursą vyrui, nes iš pirmo karto gali nesuprasti.

„Su savo kūnu galiu daryti ką noriu. Vyras turi pinigų, o aš – kūną, kurio jis nori, todėl tai lygiaverčiai mainai“, – teigia moterys ir tikina, kad toks elgesys yra normalus.

Net nesuprasdamos, kad tokiu būdu pačios save vertina kaip prekę. Jos net nesako, kad su savo vyrais mylisi ar užsiima seksu, jos tiesiog „duoda“. Tai vienas šlykščiausių apibūdinimu, nors, kita vertus, galbūt kaip tik tinkamas tokiai situacijai, kai seksu užsiimi ne iš geismo savo vyrui, o dėl pinigų ar naujų batų.

Seksas šioms moterims tampa manipuliavimo ir kontrolės priemone, o ir kartu mainais. O kaip vadiname seksą, už kurį gaunami pinigai ir/arba daiktai? Ir visai nesvarbu, kad tai jūsų sutuoktinis, tai visiškai nekeičia fakto, kad seksas už atlygį yra prostitucija. Tiesa, galite sakyti, kad turite vieną klientą su ilgalaike sutartimi.

Ir toks elgesys nėra jokia naujiena, nes tai, kaip ir prieš šimtus metų, taip ir dabar, – vyksta dėl lyčių nelygybės.

Tik anksčiau moterys neturėjo teisės balsuoti, paveldėti turto ir dirbti, jos visiškai buvo priklausomos nuo vyrų. Taip pat jos privalėjo atlikti „santuokinės pareigas“. Dabar jei vyras reikalauja ir verčia atlikti „santuokinės pareigas“, o jūs tuo metu nenorite, kvieskite jam policiją, nes tai seksualinis smurtas. Ir šioje vietoje kalbu labai rimtai. Nes seksas turi vykti tik abipusiu noru bei sutarimu ir be jokios prievartos bei manipuliacijų.

Jei vyras lovoje nevykėlis ir seksas prastas, tai bent nauja rankinė ar batai suteikia malonumo. O kai žmonėms gėda kalbėtis – tai ir problema lieka amžinai neišspręsta.
Sandra Vilimaitė

Tačiau kai kuriose šeimose niekas nepasikeitė ir 2018 metais. „Gerai, jei nepirksim šitos sofos, galėsi miegoti vienas“, – grasina žmona savo vyrui. O juk galėtų pati užsidirbti sofai ir nereiktų prarasti orumo nuolat prašinėjant įvairių daiktų, o jų negavus grasinti sekso bausme.

Šioje diskusijoje atsiranda moterų, kurios sako, kad jei uždraudi seksą visam mėnesiui, tai nuskriaudi ir pati save.

Bet jolantos į tokias silpnavales tik numoja ranka ir su gailesčiu bei panieka sako, kad tokia nevykėlė gyvenime jau nieko nepasieks. Nes kokie dar malonumai, kai šiaip ar taip vyras nežino, ką daro, o Jolanta nepasako, kas jai patinka, nes apie seksą padorūs žmonės Lietuvoje nesikalba. Jolanta tik juokiasi, kad kol Vilnius ieško G taško, jos vyras net nežino, kur jos klitorio ieškoti. „Vyrą reikia laikyti už kiaušų, o ne apie malonumus svajoti“, protina Jolanta.

Tuomet išties geriau supranti tas visas jolantas. Jei vyras lovoje nevykėlis ir seksas prastas, tai bent nauja rankinė ar batai suteikia malonumo. O kai žmonėms gėda kalbėtis – tai ir problema lieka amžinai neišspręsta.

Ir būtent šioje vietoje kaip niekad vyrai turėtų būti suinteresuoti lyčių lygybe, nes būtent lyčių lygybė ir užtikrina, kad jūs esate partneriai, kuriems galioja tos pačios taisyklės.

Kai abu partneriai uždirba pinigus, kartu moka mokesčius ir rūpinasi buitimi, tuomet nelieka vietos manipuliacijoms „nupirk man naujus batus, tada su tavim miegosiu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (825)