Nesimaivau, kad neperku brangesnės nei 25 eurų kosmetikos, aišku, kad perku, tiesą sakant, labai pigios (nekokybiškos) kosmetikos aš klaikiai negaliu pakęsti, bet ot kūno šveitikliui 25 eurų man šiek tiek gaila, savo tinklaraštyje rašo Neringa Šimkutė.

Va taip va rankai sudrebėjus perkant kūno šveitiklį ir gimė mintis parašyti, kam man iš tiesų visai negaila savo sunkiai uždirbtų eurų ir kam patarčiau netaupyt ir jums (o kam tikrai neverta išlaidauti?).

Taigi, kur pasileisti, o kur pataupyti, arba kurie kosmetikos produktai iš tiesų mums reikalingi?

Pirkdama kosmetiką, aš visuomet vadovaujuosi štai tokia logika: netaupau ir kruopščiai atsirenku tuos produktus, kuriuos:

naudoju dažniausiai,
„dengiu“ didžiausią veido/kūno plotą,
palieku susigerti.

Kalbant apie „baltąją“ kosmetiką mano tikrai „must“ (privalomas, - DELFI) produktas yra:

Drėkinantis veido kremas su apsauga nuo saulės

Viskas labai paprasta. Jį naudojame kiekvieną dieną, jis dengia ir saugo mūsų gražųjį veidelį, jis „geriasi“ ir išlieka ant veido visą dieną. Taigi, dieninį kremą aš tikrai patarčiau rinktis itin atsakingai. Atkreipkite dėmesį tiek į kremo sudėtį, tiek į kokybę, tiek į kainą. Čia tikrai ne vieta taupyti, todėl rinkitės patį patį geriausią variantą iš visų galimų (žinoma, pagal savo kišenę). Tiesa, jei naudojate kitas priemones su apsauga nuo saulės, tuomet drėkinantis kremas gali būti ir be papildomos apsaugos (tuo, kad Lietuvoje nereikia saugotis saulės, aš netikiu ir nežadu pradėti). Dėl naktinių kremų naudojimo nesiplėsiu, nes tada gautųsi dar vienas atskiras straipsnis. Jeigu naudojate, rinkitės labai gerus, jeigu ne, čia ir baigiame sakinį.

Mažiau privalomi produktai, kurie nėra tokie jau super super reikalingi yra:

Serumas ir paakių kremas

Kodėl jie yra mažiau privalomi? Ogi todėl, kad jie ir nėra privalomi. Mano nuomone, mes tikrai galime puikiai išsiversti vien tik su geru, kokybišku, dieniniu veido kremu. Žinoma, sakoma, kad serumų yra kita paskirtis, kad jie veikia gilesnius odos sluoksnius ir panašiai, bet… man tai daugiau pagalbinis, o ne pagrindinis produktas. Jeigu jūsų oda turi kažkokių ypatingų poreikių, tuomet taip, serumus retkarčiais naudoti tikrai verta, bet, nuolat mėtyti nemažus pinigus (nes geras serumas tikrai kainuoja nemažai) serumams… tikrai neverta.

Analogiška situacija ir su paakių kremais. Aš juos naudoju, jie man patinka, bet ar tikrai reikia? Amžinos diskusijos… Vieni teigia, kad jie „ypatingi“, skirti būtent plonai ir jautriai paakių odai, kiti sako, kad absoliučiai visi kremai turėtų tikti jautriai odai ir atskiri grožio produktai yra tik akių dūmimas. Taigi, kuo tikėti ir ar verta išlaidauti paakių kremui, spręskite pagal savo odos poreikius ir kišenę. Jei oda labai mišri, pvz., T-zona yra itin riebi, o paakiai – siaubingai sausi, tuomet visgi siūlyčiau paakių zona pasirūpinti kruopščiau ir panaudoti paakių kremą, bet, jei oda daugiau mažiau normali ir didelių problemų paakių zonoje nėra, patikėkite manimi, geriau jau investuokite į paprasčiausią, gerą veido kremą.

Neringa Šimkutė

Dar mažiau privalomi produktai, kurie tikrai neturėtų stipriai paploninti jūsų piniginės yra:

Veido kaukės

Taip, naudoti jas dabar labai madinga, bet… milžiniškos naudos iš maks. 20 min. laikomos ant veido kaukės, nesitikėkite. Naudojame retokai, laikome palyginti trumpai, rezultatas retai kada būna wowow, taigi, ne, remiantis mano logika, veido kaukės tikrai nėra tas kosmetikos produktas, į kurį labai verta investuoti. Geriau pirkti gerą vienkartinę „dozę“, negu brangią, milžinišką pakuotę, kurią po pusės metų išmesite. Nesakau, kad nereikia naudoti, reikia, bet pažiūrėkite, kad kaina būtų adekvati.

Dar dar mažiau privalomi produktai yra:

Prausiklis, valiklis, tonikas ir šveitiklis

Štai ir garbingasis ketvertukas, kuris, deja, yra visai nevertas didelių mūsų išlaidų. Visų šių produktų funkcijos yra gan primityvios: nuvalyti, atstatyti odos pH ir pašalinti suragėjusias ląsteles. Viskas. Daugiau jokių stebuklų nebus. Venkite kenksmingų ingredientų (nes blogiečiai veikia operatyviau, nei geriečiai) ir verčiau pataupykite pinigus naudingesniems kosmetikos gaminiams. Patikėkite manimi, kad ir kokių stebuklingų ingredientų būtų pridėta į šiuos produktus, mūsų oda per 20/30 sekundžių vis tiek nespės jų pasisavinti, todėl visai neverta tikėti magiškais, specialiais, priešraukšliniais prausikliais ir be reikalo mokėti dvigubai daugiau. Taškas.

Beveik visai nereikalingas produktas yra:

Lūpų šveitiklis

Visos tikrai žinote, kad lūpas puikiausiai galima nušveisti dantų šepetėliu, taigi, ar verta pirkti tam atskirus produktus… Hmmm… gal nelabai.

Paakių kremas

Kalbant apie kūno kosmetiką, mano logika tokia pati:

Privalomas produktas, kuriam neverta labai gailėti yra: drėkinantis kūno kremas

Visi kiti kūno produktai man patenka į „neverta išlaidauti“ kategoriją. Žinoma, aš visuomet žiūriu sudėtį, visuomet perku maksimaliai geriausią gaminį, bet dėl kūno šveitiklio ar dušo želės „žudytis“ ir atsisakyti brangesnio mėnesio pirkinio tikrai neverta.

Tiesa, kūno šveitiklis, vis dėlto būtų antras produktas pagal reikalingumą (tas „mažiau must“) taigi, jei jau labai labai norisi, tai gal ir galima retkarčiais paišlaidaut.

Pirkdamos greitai nuplaunamus produktus, t.y., dušo želę, plaukų šampūną, kondicionierių ar kaukę galvokite tik apie savo sveikatą ir tai, ar produktas ilgalaikėje perspektyvoje jums nepakenks. Jeigu dėl SLS dabar kyla tiek daug diskusijų, na tai netingėkite ir paieškokite tų produktų be jo. Vis dėlto kažkokios ypatingos naudos iš šių produktų taip pat nesitikėkite. Nekalbu jau apie tuos gaminius, kurie apskritai kainuoja nesuvokiamai daug, turint omeny prastą jų sudėtį. Nuoširdžiai nemėgstu „didelių“ ženklų, kurie už savo vardo dušo žele, pilną, pvz., sintetinių kvapų, prašo 60 eurų. Va čia yra absoliučiai nesąmoningas ir nereikalingas pirkinys, todėl tikrai patarčiau pasakyti tokiems griežtą NE.

Rankų, kojų, kaklo, nagų odelių kremai – dar vienas pinigų švaistymas. Vietoj rankų ir kojų kremo puikiai galima naudoti gerą kūno kremą, vietoj nagų odelių „minkštintojo“ – lūpų balzamą. Žinoma, šie produktai dažniausiai ir taip kainuoja tikrai nedaug, bet, jei kažkam labai labai striuka su pinigais ir šiuo metu negalite įsigyti geros kokybės gaminių, tai ir nepirkit. Visada yra geriau turėti mažiau, bet gerų, kokybiškų gaminių už protingą kainą, negu trigubai daugiau nesąmonių. Nepirkite kojų kremo už 30 eurų (nebent dovanai), nes… o kam?

Taigi, prieš pirkdamos visuomet pagalvokite:

Kaip dažnai aš šį produktą naudosiu?

Kiek ilgai šis produktas bus ant mano odos ir ar jis tikrai spės atlikti tą funkciją, kurią gražiai aprašė marketingistai?

Tai tiek, pirkime ir naudokime kosmetiką protingai.

Daugiau Neringos tekstų skaitykite www.groziopaslaptys.lt