Kokteilinė išsprendžia pagrindinę problemą tomis akimirkomis, kai nėra laiko, o vienintelė greito patiekalo alternatyva tampa bulkutė su šokoladiniu kremu. Žinau, kad visas ištinka krizė, kuomet renkamės tarp savo alkio ir savo mitybos plano.

Mane kokteilinė išgelbėjo nuo blogų pasirinkimų. Sumetus kelis ingredientus, šliūkštelėjus vandens ar pieno už minutės jūsų rankose yra purus, gardus ir sveikas gėrimas. Visgi, kokius ingredientus reikėtų rinktis eksperimentuojant su glotnučiais? Turiu kelias taisykles, kurių stengiuosi laikytis.

Jokio pieno. Taip, taip nuo sveiko „smoothie“ iki pieno kokteilio yra tik vienas žingsnis ir jis vadinamas pienu. Gamindama glotnučius vengiu naudoti pieną. Visų pirma dėl to, jog riebus pienas paneigia sveiko užkandžio idėją, o visų antra dėl to, jog stengiuosi mažinti pieno produktų vartojimą.

Šalavijų (chia) sėklos. Pagrindinė mano glotnučių sudedamoji dalis – ispaninis šalavijas. Šios sėklos dar vadinamos žarnyno šluota. Padeda pagerinti virškinimą ir detoksikuoja jūsų organizmą. Taip pat turi begales vitaminų ir mineralų bei yra labai sočios! Jei dar nebandėte – būtinai turite įtraukti jas į savo racioną.

Įvairovė veža. Nėra vieno teisingo recepto. Maišykite vaisius ir daržoves, sėklas bei kruopas. Šiandien mano stiklinėje yra kalnas špinatų, du šaukštai chia sėklų, stiklinė vandens, vienas bananas, viena kriaušė (kad būtų saldžiau) ir mano mylimas avokadas. Super švieži, gaivūs, sotūs ir sveiki pusryčiai.

Nuvalykite dulkes nuo virtuvinio kombaino ar kokteilinės ir paeksperimentuokite!

Daugiau Ingridos tekstų skaitykite www.suingrida.lt.