Skubėdama į darbą puoši lūpas tuo gražiu ir pakerėjusios praeivės prisiminimu dvelkiančiu raudonu lūpdažiu. Ir ne. Kažkas ne taip. Tavo lūpos atrodo plonesnės nei prieš tai, tavęs nedžiugina kontūras, kurio niekaip neišeina padaryti tobulai lygaus, o ir akys atrodo labiau pavargusios. Susinervinusi dedi lūpdažį į giliausią rankinės skyrelį. Apsilankiusi pas makiažo meistrą, visais įmanomais būdais bandai įrodinėji, kaip tau netinka išsvajotosios raudonos lūpos.

Visi šie ieškojimai yra ne beprasmiai. Ar kada susimąstei, kad būtent lūpų spalva, tekstūra ir forma pasako aplinkiniams labai daug informacijos apie tave, tavo charakterį ar net gyvenimo būdą? Svarbu žinoti tai, jog, kas tinka tavo draugei, ar praeivei gatvėje – ne visada tiks ir tau. Tačiau dar svarbiau – atrasti ir teisingai pasirinkti savąją spalvą, ja kerėti bei prikaustyti kitų žvilgsnius.

Kad atrastumei „savąjį lūpdažį“, pasidalinsiu naudinga informacija, kuri padės išsirinkti tavo charakterį atitinkančią lūpų spalvą, bei suprasti kokią lūpdažio tekstūrą išsirinkti.

Raudona spalva

Raudonos lūpos jau nuo seno yra laikomos moteriškumo ir seksualumo simboliu. Juk ne veltui visiems taip patiko Marilyn Monroe. Raudona spalva asocijuojasi su aistra, seksualumu, švara, elegancija ir klasika, todėl jei tu esi jausminga, emocionali, moteriška ir elegantiška (o galbūt nori aplinkiniams tokia atrodyti) – raudona spalva kaip tik tau. Vertėtų nepamiršti, kad kuo šviesesnis raudonas atspalvis, tuo tamsesnė atrodo veido oda, kuo tamsesnis atspalvis – tuo optiškai šviesesnė veido oda. Todėl atspalvį rinkis pagal tai, kokio efekto nori savo veido odai. Kalbant apie veido odą – renkantis raudoną lūpdažį pasirūpink, kad veido spalva atrodytų lygi ir būtų užmaskuoti įvairūs spuogeliai ir netobulumai, nes jie itin išryškėja prie raudonų lūpų.

Didžiausias pliusas yra tame, jog raudonos lūpos nereikalauja pratęsimo drabužiuose, jas galima derinti prie visiškai skirtingos aprangos. Ir visiškai nebūtina, kad įvaizdyje dominuotų dar vienas raudonas akcentas. Lūpų dėka visas įvaizdis jau pasipildo moteriškumu ir elegancija. Tačiau reikėtų nepamiršti, jog raudonų lūpų nevalia rinktis einant į darbo ar į kitą rimtą pokalbį, kadangi jos sukelia provokaciją ir visą dėmesį kreips į save.

P.S.: Svarbiausia, kad raudonos lūpos turėtų tobulą kontūrą, tam padės makiažo pagrindas ir maskuoklis.

Tamsi spalva

Juoda, burgundiška, violetinė, ruda, mėlyna ar žalia… Jei tu esi, arba nori aplinkiniams atrodyti drąsi, šalta, dramatiška, o galbūt agresyvi – rinkis tamsią lūpų spalvą. Arba jei tavo įvaizdis reikalauja mistikos, tragizmo ar vienatvės. Tamsioms lūpoms galioja tos pačios taisyklės kaip ir raudonoms – lygi ir tvarkinga veido oda, tobulas kontūras ir svarbiausia lygūs paakiai, prie tamsių lūpų būtina jais pasirūpinti, antraip galima atrodyti liguistai. Čia taip pat galioja taisyklė – kuo tamsesnė spalva, tuo blyškesnė atrodo veido oda.

Blyškios lūpos

Jei esi ar nori atrodyti tvarkinga, ramaus būdo, elegantiška ir nepasiekiama, tuomet „nude“ – tavo spalvos. Didelis pliusas, jog šios spalvos nereikalauja tobulos veido odos ir aiškaus kontūro, jas galima rinktis kasdieną ir įvairioms progoms, nesukeliant nereikalingų klausimų ir neprovokuojant aplinkinių.

Blizgios lūpos

Ne paslaptis, kad blizgis optiškai didina lūpas, todėl tai puikus variantas toms, kurios negali pasigirti putliomis lūpomis, arba tuomet kai lūpos yra išsausėjusios. Lūpų blizgis nereikalauja tvarkingo kontūro ar pilno makiažo. Blizgios lūpos aplinkiniams visuomet kels lengvabūdiškumo, jaunatviškumo, koketiškumo ir seksualumo asociacijas, kuo didesnis spindesys, tuo aštresnės emocijos kyla aplinkiniams, todėl jei nesibaidai šių savybių – drąsiai naudok blizgius lūpų dažus. O lengvas lūpų švytėjimas suteiks gaivumo ir šviežumo tavo įvaizdžiui. Atsargiau rinktis blizgios tekstūros lūpų dažus turėtų vyresnės moterys, kadangi gali atrodyti nevalingai ir sukelti visiškai kitokias asociacijas. Taip pat nevalia jų rinktis į svarbų pokalbį, kadangi jos suteikia nerimtumo įvaizdį.

Matinės lūpos

Matinės lūpos tinka bet kokiai situacijai, o ypač – svarbiems pokalbiams, kadangi neatkreipia į save dėmesio. Matinės lūpos suteiks įvaizdžiui rimtumo, ramumo, švaros, elegancijos ir rafinuotumo asociacijas. Aplinkiniams atrodysite komunikabili ir tuo pačiu nepasiekiama, šalta ir atsakinga asmenybė. Matiniai lūpų dažai reikalauja aiškaus kontūro ir tvarkingos odos. Tikriausiai visos iš savo patirties žino, kad dažnai pasitaiko matiniai lūpų dažai itin sausinantys lūpas, tokiu atveju nederėtų jų rinktis išsausėjusioms ir plonoms lūpoms. Ir dar viena taisyklė matiniams lūpų dažams – dažantis reikėtų šiek tiek užlysti už lupų kontūro, kadangi matinė tekstūra mažina ir siaurina, todėl lūpos gali atrodyti „sutrauktos“.

Daugiau tekstų skaitykite www.geriausiadrauge.lt.