„Mano mama buvo pedofilė arba apsėsta velnio“, – kartą savo širdį atvėrė garsi airių dainininkė Sinead O‘Connor.

Dainos „Nothing Compares 2 U“, 1990-aisiais tapusios pasauliniu singlu numeris vienas, atlikėjos gyvenimas – ne tai, kad tragiškas filmas. Greičiau – jų serija. 


Dainininkės gimimo metais – 1966-aisiais – ir tuo metu, kai augo, jos gimtasis Dublinas buvo niūrus miestas. Airijai tai buvo ypač sunkus ekonominis laikas, tik Sinead esant septynerių šalį priėmė į Europos Sąjungą, bet geresni laikai atėjo pamažu. 


Airijoje buvo didžiulis nedarbas, labai didelė politinė korupcija, daug žmonių vėl pradėjo emigruoti, daugiausia į JAV, Australiją, Kanadą. Airija anuomet vadinosi „The sick man of Europe“ – Europos ligonis. Jai visiškai nesisekė prisitaikyti prie Europos Sąjungos reikalavimų, didesni pokyčiai įvyko atlikėjai esant jau vėlyvoje paauglystėje, kai šalis pagaliau ryžosi reikalingoms reformoms, o Europos Sąjunga sutiko skirti didelę finansinę pagalbą. Tačiau žmonės į Airiją grįžti pradėjo tik apie 1995-uosius, kai šalies ekonominė situacija labai pagerėjo, įsisteigė daug tarptautinių kompanijų ir Airija tapo viena turtingiausių pasaulio šalių, skaičiuojant vienam gyventojui. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)