Vulkanologės tyrimai padėjo pasiekti, kad atsakingos valdžios institucijos bendradarbiautų ir skatintų evakuotis gyventojus iš aktyvių ugnikalnių teritorijų. Savo gyvenimą pašventus tokiam pavojingam darbui, mokslininkei kaskart tekdavo drąsiai rizikuoti nepaisant mirtinų pavojų. Deja, vieno jų išvengti nepavyko – K. Krafft ir jos vyras, taip pat vulkanologas Maurice'as žuvo 1991 m. filmuodami Unzeno kalno išsiveržimą Japonijoje.


Prancūzų vulkanologų pora padarė puikią karjerą, išdrįsę žengti ten, kur dauguma jų kolegų bijojo, – prie pat išsiveržusio ugnikalnio krašto. XX a. septintąjį ir aštuntąjį dešimtmečiais jų padarytos nuotraukos ir filmuota medžiaga prisidėjo prie reikšmingų atradimų jų tyrinėjamoje srityje. 


Katios įtaka vulkanologijai ir po jos mirties įkvėpė daugybę jaunų moterų tyrinėti mūsų neramią planetą. Šiandien 39 proc. iš 937 tarptautinės vulkanologijos draugijos IAVCEI narių yra moterys. Tačiau nelygybė vis dar išlieka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją