Moteris buvo sulaukusi visuomenės dėmesio – kai šiemet paaiškėjo, kad ji turi nepastovaus šalies gyventojo statusą ir todėl nemoka mokesčių nuo pajamų, gaunamų už Jungtinės Karalystės ribų. Tiesa, vėliau ji sutiko sumokėti mokesčius JK už savo įvairiose pasaulio šalyse gaunamas pajamas, rašo tinklalapis bbc.com.

Dabar Akshatos tėvas – turtuolis, tačiau, gimus dukteriai, šeima gyveno nepalyginamai kukliau. 2013 m. išleistame tėvų laiškų dukterims rinkinyje jis rašė, kad 1980 m. balandį sužinojo apie dukters gimimą Hublyje iš kolegos, kadangi tuo metu šeimai buvo per brangu įsivesti telefoną. „Mes su tavo motina tada buvome jauni, kiekvienas daug dirbome, stengėmės įgyti reikiamų įgūdžių savo darbuose“, – rašė dabartinis milijardierius.

Vos kelių mėnesių amžiaus Akshatą ėmė auginti seneliai iš tėvo pusės, kadangi ir tėvas, ir motina Sudha Murthy daug dirbo Mumbajuje, siekdami savo karjerų.

Po metų tėvas su keliais kolegomis įkūrė IT įmonę „Infosys“, kuri sėkmingai veikė, ir taip jis tapo vienu turtingiausių Indijos žmonių.

Aktyvūs, darbštūs Akshatos tėvai įskiepijo savo dviem vaikams, kad svarbu siekti gero išsilavinimo ir atkakliai dirbti. Jos tėvas pasakojo, kad jų namuose nebuvo televizoriaus, nes jie norėjo, kad liktų laiko „mokytis, skaityti, pasikalbėti ir susitikti su draugais“.

Akshata studijavo ekonomiką ir prancūzų kalbą privačiame Claremont McKennos koledže Kalifornijoje. Vėliau ji baigė mokslus madų koledže, dirbo kompanijose „Deloitte“, „Unilever“, vėliau mokėsi magistrantūroje Stenfordo universitete.

Rishi Sunakas ir jo žmona Akshata Murthy

Universitete ji ir susipažino su būsimu vyru. Pora susituokė 2009 m., susilaukė dviejų dukterų.

Šiuo metu 42 m. moteris pradėjo karjerą finansų srityje Kalifornijoje, vėliau įkūrė savo drabužių kompaniją „Akshata Designs“, o savo pirmą drabužių kolekciją pristatė 2011 m.

Interviu „Vogue India“ ji pasakojo dirbusi su menininkais iš Indijos kaimų, siekdama skatinti „autentiškumą, meistriškumą ir išsaugoti turtingą paveldą“.

Deja, kaip skelbia „Guardian“, šis jos verslas po trejų metų žlugo.

2013 m. ji su vyru įsteigė kompaniją „Catamaran Ventures“, kurį investavo į įmones startuolius.

JK kompanijų registre britų premjero žmona įrašyta kaip „Digme Fitness“ įmonių tinklo direktorė. Šių metų vasarį kompanija bankrutavo, kadangi pelnas stipriai sumažėjo koronaviruso pandemijos metu.

Akshatos profilyje „LinkedIn“ nurodyta, kad ji yra prabangius vyriškus drabužius parduodančios įmonės „New & Lingwood“ direktorė.

Jai taip pat priklauso 0,9 proc. kompanijos „Infosys“ akcijų (skelbiama pastarojoje kasmetinėje kompanijos ataskaitoje), kurių vertė yra apie 700 mln. svarų.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą kompanija „Infosys“ buvo raginama nutraukti veiklą Maskvoje; balandį BBC informavo, kad kompanija visgi uždaro savo biurą Rusijoje.

Kadangi Akshata ir jos sutuoktinis – turtinga pora, daugeliui kyla klausimas, ar naujasis premjeras nėra pernelyg atitrūkęs nuo eilinių žmonių gyvenimo, ypač šiuo ekonominės krizės laikotarpiu.

Praeityje būta įvairiai, kai kurių britų premjerų sutuoktiniai (Theresos May vyras Philipas ir kt.) stengėsi elgtis kukliau, nors T. Blairo žmona, žmogaus teisių advokatė Cherie Blair neatsisakė prestižinio darbo ir intensyvaus grafiko, žiniasklaida dažnai rašė apie jos labdaringą veiklą bei sutartis dėl knygų rašymo.

Šiaip ar taip, tikėtina, kad Akshata Murthy sulauks didesnio visuotinio dėmesio, sutuoktiniui užėmus vieną iškiliausių politikų postų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)