Karalienė konsortė reiškia valdančiojo karaliaus sutuoktinę. Tad karaliaus Charleso žmonai bus suteiktas „karalienės Camillos“ titulas. Kaip rašoma tinklalapyje times.com, tai didelis istorinis įvykis, nes paprastai karaliaus žmona tampa „karaliene konsorte“, jei ji pati negimė karališkoje šeimoje. Princui Charlesui Camilla yra antroji žmona. Dar būdamas santuokoje su princese Diana, jis užmezgė romaną su Camilla. Kviečiame prisiminti, nuo ko prasidėjo jų meilės istorija ir kokias peripetijas anuomet sekė visas pasaulis.

Romanas truko keturis dešimtmečius

2005 metais Velso princas vedė savo ilgametę meilę Camillą. Jų santuoka buvo keturis dešimtmečius trukusio meilės romano kulminacija. Išgyvenę skyrybas, tragišką princesės Dianos mirtį ir viešą pajuoką, Velso princas ir Kornvalio kunigaikštienė tapo stipria komanda, vedančia Didžiosios Britanijos karališkąją šeimą į ateitį.

Charleso ir Camillos meilės istorija prasidėjo 1970 m., kai vasarą 24-erių metų debiutantė Camilla Shand susitiko su 22 metų princu Charlesu per polo rungtynes Didžiajame Vindzoro parke. Nepatvirtinti šaltiniai pasakoja, kad ji jam šmaikštavo: „Mano prosenelė buvo tavo proprosenelio meilužė, ką apie tai manai?“

Manoma, kad princui Charlesui tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, o pora užmezgė santykius, kuriuos jis apibūdino kaip „palaimingus, taikius ir abipusiai laimingus“. Tačiau aplinkybės jauną porą išskyrė, rašoma tinklalapyje vanityfair.com. Anot šaltinių, kol princas Charlesas buvo išvykęs, Camilla užmezgė santykius su kitu.

1973 m. Camilla ištekėjo už karininko Andrew Parkerio Bowleso. Jie susilaukė dviejų vaikų Lauros ir Tomo. Tuo tarpu princo Charleso gyvenimas irgi nestovėjo vietoje. 1981 m. jis vedė ledi Diana Spencer prieš 750 milijonų žmonių televizijos auditoriją. Tačiau, pasak princesės Dianos, vestuvių nuotaika buvo sugadinta, kai likus kelioms dienoms iki vestuvių ji atrado dovaną, kurią princas Charlesas padovanojo Camillai. Tai buvo auksinė apyrankė su išgraviruotomis F ir G raidėmis, kurios reiškė Fred ir Gladys, princo Charleso ir Camillos augintinių vardus.

Romanas atsinaujino

1986 m. Charleso ir Camilla romanas atsinaujino. Negalėdami atsiriboti vienas nuo kito ir nelaimingi savo santuokoje, princas Charlesas ir Camilla, kaip pranešama, užmezgė romaną 1986 m. Vėliau jis prisipažino apgaudinėjęs princesę Dianą, bet tik po to, kai jų santuoka „negrįžtamai iširo“.

Princas Charlesas ir Camilla Parker Bowles

1989 m. princesė Diana per gimtadienį susidūrė su Camilla. Ta akistata buvo nemaloni abiem moterims. Diana pasakojo: „Aš pasakiau: „Žinau, kas vyksta tarp tavęs ir Charleso, ir tiesiog noriu, kad tu tai žinotum. Ji man pasakė: „Tu turi viską, ko kada nors norėjai. Visi pasaulio vyrai tave įsimyli, turi du gražius vaikus, ko daugiau nori?“ Aš pasakiau: „Noriu savo vyro“.

1993 m. „The Sunday Mirror“ ir „People“ paskelbė princo Charleso ir Camillos privataus 1989 m. pokalbio stenogramas, kur būta nemažai seksualinio pobūdžio užuominų.

1995 Camillos romanas su princu Charlesu galiausiai buvo atskleistas pasauliui. Tais pačiais metais Camilla išsiskyrė su savo vyru, o po metų buvo padėtas taškas ir princo Charleso ir princesės Dianos skyrybose. Camillai tai buvo atokvėpis nuo ilgus metus trukusio ypatingo visuomenės dėmesio.

„Buvau taip ilgai tikrinama, kad reikėjo rasti būdą, kaip su tuo gyventi. Niekas nemėgsta, kai į jį nuolat žiūri, kai pastoviai kritikuoja, bet aš žinojau, kad pakilsiu virš to ir susitvarkysiu. Gyvenimas tęsiasi“, – britų žurnalui „Vogue“ sakė Camilla.

Camilla Parker Bowles

Karalienė vestuvėse nedalyvavo

Deja, planus sujaukė dar viena nelaimė. Po tragiškos princesės Dianos mirties 1997 m. planai pamažu pristatyti Camillą visuomenei buvo sustabdyti. 1999 m. sausį ji kartu su princu Charlesu pagaliau buvo nufotografuoti kartu viešai, per Camillos sesers Annabel Elliot gimtadienį Ritz viešbutyje Londone. Porai prireikė dar 6-erių metų, kad oficialiai įteisintų savo santykius.

2005 m. balandžio 9 d. švytintis princas Charlesas ir Camilla susituokė civilinėje ceremonijoje Vindzoro gildijos salėje. Tada santuoka buvo palaiminta Šv. Jurgio koplyčioje. Dalyvavo princas Harry ir princas Williamas. Karalienė Elžbieta II ir princas Philipas nedalyvavo civilinėje ceremonijoje, bet dalyvavo palaiminime.

Camilla Parker Bowles

Ir tik 2022 m. Camilla pirmą kartą buvo pavadinta būsima karaliene. „Manau, kad Camilla pakeitė Charlesą“, – sausio mėnesį „Vanity Fair“ sakė karališkoji rašytoja Penny Junor. „Jis su ja laimingesnis nei bet kada anksčiau. Ji suteikia jam pasitikėjimo ir paramos, kurios jam taip labai reikėjo visą gyvenimą“, – teigė moteris.

Karalienė savo jubiliejaus žinutėje išreiškė viltį, kad Charlesui tapus karaliumi Camilla bus pavadinta karaliene. Savo kreipimesi ji sakė: „Žinau, kad, atėjus tinkamam laikui, suteiksite princui Charlesui ir jo žmonai Camillai tokią pat paramą, kokią teikėte man. Aš nuoširdžiai linkiu, kad Camilla būtų žinoma kaip karalienė konsortė, nes ji tęs savo ištikimą tarnybą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)