Nerimauja dėl vyro ir artimųjų

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, ši kovoja už savo nepriklausomybę. Vienas iš ryškiausių pasipriešinimo figūrų – buvęs boksininkas, dabartinis Kyjivo meras Vitalijus Kličko.

Vokietijoje šiuo metu esanti jo žmona Natalija davė videointerviu ARD televizijos laidai „Mes padedame – kartu dėl Ukrainos“.

„Visa mano šeima yra įvykių epicentre – jie Kyjive arba netoli jo. Tai – mano draugai, giminaičiai, pažįstami, – pasakojo akivaizdžiai susijaudinusi moteris. – Kiekvieną rytą pirmiausia parašau jiems. Ir labai džiaugiuosi, sulaukusi atsakymų, kad jie visi gyvi. Kiekvieną rytą klausiu Vitalijaus: Kokia padėtis? Ar Kyjivas nepasidavė? – pasakoja ji. – O jis rašo: Taip, toliau kovojame. Aš gyvas.“

Natalija, kuri šiuo metu rūpinasi pabėgėlių šeimomis Hamburge, jaudinasi ne tik dėl vyro, bet ir dėl savo motinos. „Jau visą savaitę ji miega slėptuvėje nuo bombų. Trumpam išeina man paskambinti ir pasakyti – dukra, viskas yra gerai. Mes kovojame, mes gyvi.“

Nepaisant ekstremalios padėties jos motina neprarado humoro jausmo. „Stengiamės pajuokauti, išlikti pozityvios“, – sako Natalija. Jos motina slėptuvėje nuo bombų stengiasi, kad žmonės, ypač vaikai, būtų geros nuotaikos ir pamirštų baimę. Juos palaiko ir kariai. „Mama ko nors pagamina ir nuneša kareiviams“, – pasakoja ji.

Natalia Kličko

Natalija įsitikinusi – konfliktas vyksta ne tik dėl Ukrainos nepriklausomybės: „Ukraina kovoja už mus visus, ne tik už save. Tai – kova už laisvę, už demokratiją, už taiką visoje Europoje.“ Būtent todėl ją jaudina taikiose demonstracijose Vokietijoje demonstruojamas solidarumas ir parama Ukrainai.

Interviu pabaigoje ji kreipėsi į žmones: „Prašau visų Europos žmonių išeiti į gatves. Netylėti. Parodyti – mes palaikome Ukrainą, mes – už taiką. Mes demonstruojame solidarumą Ukrainai!“

Kas tokia Natalija Kličko?

Natalija Kličko gimė 1974 metais vasario 26 d. Jis yra pusiau vokietė, pusiau – ukrainietė. 1996 metais ji ištekėjo už dabartinio Kyjivo mero V. Kličko.

Natalija – dainininkė, gana gerai žinoma dainų atlikėja. Kaip ir jos vyras, moteris taip pat domėjosi sportu – ji žaidė tenisą, be to, buvo modelis.

Nuo 2010 m. Natalija dalyvauja labdaringoje veikloje, priklauso Vokietijos labdaros fondo patariamajam komitetui.

Būdama atlikėja, Natalija išleido ne vieną muzikinį albumą ir dainų. Šiuo metu ji vadovauja jogos studijai „Luna Sound of Silence“.

Natalia Kličko

Pora turi du sūnus – Maksą ir Danielį Jegorą ir vieną dukterį – Elizabet Viktoriją.

Pranešama, kad Natalijos Kličko turtas – 4 ar 5 mln. dolerių. Ji sukaupė šį turtą būdama socialinių tinklų influencere, jogos mokytoja, aktore, dainininke ir verslininke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)