Pasak pašnekovės, dirbant rytinėje laidoje atsiranda ir sava rutina. Laidos temas sužinojus išvakarėse, ruoštis pradedama tuoj pat. Taip ryte galima ilgiau pamiegoti bei tik patikrinti, ar nieko naujo per naktį nenutiko.

„Ryte dar kartą peržiūriu visas temas, aptariu jas su grimere, kol ši mane ruošia eteriui. Beveik bet kurią temą aptariant su kitu žmogumi kyla diskusija, papildomi klausimai, kuriuos pasižymiu ir iškeliu laidos metu kalbindama pašnekovą.

Pasibaigus „Delfi rytui“, iš kostiumėlių ir suknelių šoku į džinsus ir skubu patenkinti keliautojų smalsumo – jau ketverius metus „Delfi“ dirbu kelionių rubrikos redaktore. Tad darbo grafikas gana įtemptas, bet kuo daugiau darai, tuo daugiau padarai – kad ir kaip banaliai skamba, tai visiška tiesa“, – šypsosi D. Vaitkutė–Šiaulienė.

Pasiteiravus, kokių kurioziškų situacijų pasitaiko darbe, kai eteryje nutinka nenumatytos situacijos, Dalia nusišypsojo. Jų tikrai netrūksta. Ypač prasidėjus pandemijai, kai daugelis laidos svečių interviu pradėjo duoti nuotoliniu būdu.

Dalia Vaitkutė Šiaulienė

„Susiduriame su ryšio sutrikimais, pradingusiu garsu, tačiau kartais pradingsta ir patys pašnekovai. Vaizdo režisieriui skaičiuojant paskutines sekundes, prieš eterį visada jaučiamas adrenalino pliūpsnis, bet įsivaizduokite, kaip tas adrenalinas pokšteli, kai jau prasidėjus laidai man per ausinę praneša, jog pirmasis pašnekovas dingo. Aš turiu lyg niekur nieko pasisveikinti su žiūrovais, pristatyti ryto temas, o tuo metu garso režisierius man per ausinę pranešinėja situaciją: „Pašnekovo dar neturime, skambiname, dar neprisijungė, o jau jungiasi, štai pavyko. Turime!”.

Nors delnai būna šlapi, viso to žiūrovas nemato, bet vėliau, atsisukusi laidą ir pažiūrėjusi į savo veidą, matau, kad mano šypsena nėra tokia natūrali, kokia būna įprastai. Tokių situacijų pasitaiko, todėl visada turi būti pasiruošęs laidos plano keitimui, kitų pašnekovų paieškai. Laimė, kad už mano nugaros sėdi visa komanda profesionalų, kurie dirba kosminiu greičiu ir staigiai viską sutvarko. Man tenka pabūti tik skydu, kuris pridengia tokias situacijas“, – pasakojo ji.

Vis dėlto geriausiai „Delfi rytas“ laidos vedėja jaučiasi ruošdama naujienas apie keliones, kurios yra ir jos gyvenimo aistra. Ne ką mažiau įdomios žurnalistei yra ir sveikatos ar politikos temos. Tačiau laidos temų įvairovė dažnai verčia ir pasitempti, domėtis papildomai tam, kad laidos metu pavyktų užduoti kuo tikslesnius klausimus bei žiūrovus nušviesti apie svarbiausias detales. Pavyzdžiui, šalyje prasidėjus pandemijai, Daliai teko skaityti mokslinius straipsnius apie vakcinas, jų sudėtį, antikūnus bei patį virusą.

„Šiuolaikinė visuomenė gyvena informacijos pertekliaus amžiuje. Norint, kad žiūrovas gautų atrinktą ir patikimą informaciją, manau, teko prisitaikyti žurnalistams, kurie nepaprastai save perkrauna informacija, nes jos srautas didėja.

Be to, daugelis iš mūsų, deja, bet grįžę namo darome tą patį. Tik darbinę informaciją pakeičiame kitokia. Pastebiu, kad laisvadieniais vis rečiau noriu susitikti su draugais, pramogauti mieste, labiausiai patinka tiesiog vaikštinėti su vyru ir vaikais po mišką, leisti laiką gamtoje. Tokia terapija leidžia neišbarstyti ir nepamesti savęs šiame bėgančiame pasaulyje“, – sakė televizijos laidos vedėja.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Delfi Rytas” galite matyti kiekvieną darbo dieną 9:00 val. „Delfi TV” – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)