– Kokiose šalyse buvai pastaruoju metu?

– Per visą karantiną aš keliauju ištisai ir visur nuo 2020 metų birželio, kai atsidarė skrydžiai. Buvau Kipre, Dubajuje, Maldyvuose, Norvegijoje, Meksikoje, JAV, Egipte, net iš galvos iškrenta, kai kurios šalys, kur buvau. Dar Slovakija, Kroatija.

– Kas pasikeitė dėl pandemijos kelionėse?

– Priklauso nuo krypčių, kur ketinate skristi. Europoje labiau pasikeitę, tolimajam užsienyje – gal mažiau. Pavyzdžiui, Meksikoje yra kurortai Kankunas, Tulumas, čia beveik niekas nepasikeitė. Tik gatvėse žmonės vaikšto su kaukėmis ir visur stovi dezinfekciniai skysčiai, bet žmonių visur daug ir kažkokio kitokio pojūčio nesijaučia. Bet Europoje, pavyzdžiui, Kroatijoje yra toks miestas Dubrovnikas, tai atrodo yra du absoliučiai skirtingi miestai, kas buvo seniau ir kas yra dabar. Dubrovnikas buvo vienas lankomiausių ir turistų pergrūstų miestų, o praėjusią vasarą garsusis senamiestis buvo tuščias. Turistų beveik nėra, kavinės neveikia. Turėjau sąrašą geriausių vietų, kur valgyti, bet iš kokių 10 veikė tik 2, nes visos kitos neveikė dėl koronos. Italijoje Romos miestas irgi visiškai pasikeitęs, tuštesnis, liūdnesnis, daug kas nedirba. Jei žmogus nėra buvęs ir nuvažiavęs tikisi pamatyti ją kaip filmuose, tai atkeliavęs nusivils bent jau šiuo laiku, nežinau, kaip bus vasarą. Egiptas, pavyzdžiui, Hurgada – viskas kaip buvę, viešbučiai „all inclusive“, žmonių pilna, lietuvių šimtai, viešbučių teritorijose visi vaikšto be kaukių, visi geria kaip gėrę ir valgo kaip valgę. Jokio skirtumo nėra.

– Ar pačiam yra nutikę, kokių nesusipratimų kelionėse susijusių būtent su Covid virusu?

– Noriu pasakyti, kad nerekomenduoju žmonėms keliauti šiuo metu, jei kelionę jie organizuosis patys. Nes tai, kas dabar vyksta, kelia labai daug streso ir viskas labai greitai keičiasi. Žmonės labai nesužiūri visos informacijos ir tuomet ištinka bėdos. Tai be galo vargina, kainuoja daug nervų ir „užknisa“, bet toks yra mano darbas ir tenka tai daryti. Pavyzdžiui, kai skridau į Norvegiją, ji buvo švari, žalia zona, kur gali skristi ir grįžti į Lietuvą, jokių izoliacijų nereikia. Ir tik įsėdus į lėktuvą gaunu „Delfi“ pranešimą į telefoną, kad Norvegija papuolė į raudonąją zoną. Reiškia, kad mano gyvenimas artimiausioms trims savaitėms (nes savaitę buvau Norvegijoj, dvi turėčiau karantinuotis) bus uždarytas. Tačiau kelionės metu viskas pasikeitė ir Norvegija perėjo į žalią zoną, bet tik tokiu atveju, jei tu grįžti nuo pirmadienio. Jei grįši šeštadienį, reikės izoliuotis dvi savaites. Todėl viską keičiau kelionės metu, nekeliavau į Lietuvą, keliavau į Kiprą, tada iš ten į Lietuvą. Tokių įvairių ėjimų tenka daryti ir jie kainuoja daug pinigų, daug nervų. Todėl žmonėms, kurie nenusiteikę daug nervintis, yra daug palankiau kreiptis į kelionių organizatorius. Ir viena iš pagrindinių priežasčių tai, kad galėsi kaltinti organizatorius. Nes jie turi visokiausių draudimų ir patys atsako už keliones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)