22 metų moteris pristatė savo darbą „The Hill We Climb“ tiek Vašingtone susirinkusiems svarbiems asmenims, tiek renginį stebėjusiems viso pasaulio žmonėms. „Išaušus dienai, mes klausiame savęs, kur galime rasti šviesos šiame nesibaigiančiame šešėlyje?“ – taip prasidėjo moters eilėraštis, kuris vėliau palietė ir šio mėnesio pradžioje įvykusį Kapitolijaus šturmą, rašoma bbc.com.

„Mes matėme jėgą, kuri užuot suvienijusi mūsų tautą, ją galėjo supriešinti, – sakė jaunoji kūrėja. – Ir tai beveik pavyko. Nors demokratiją galime pristabdyti, jos niekada nepanaikinsime“.

Savo eilėraštyje A. Gorman save apibūdino kaip „liesą juodaodę mergaitę, kilusią iš vergų ir užaugintą vienišos motinos“, bet tokią, kuri gali svajoti tapti prezidente.

Tai buvo gražiai suplanuotas, gerai įvertintas eilėraštis, skirtas ypatingai progai, tačiau šiandien jau niekas neabejoja, kad jis gyvuos dar ilgai.

Tokį A. Gorman pasirodymą puikiai įvertino ir žinomi žmonės. JAV televizijos laidų vedėja ir aktorė Oprah Winfrey savo soc.paskyroje parašė, kad „dar niekada taip nesididžiavo, matydama, kaip kyla dar viena jauna moteris“.

Buvusi pirmoji JAV dama Michelle Obama taip pat gyrė A. Gorman: „Stiprūs ir skaudūs žodžiai. Šviesk, Amanda!“

Ilinojaus poetė laureatė Angela Jackson teigė, kad eilėraštis ir jo deklamavimas buvo „toks turtingas ir kupinas tiesos“. „Buvau apstulbusi, kai sužinojau, kad ji tokia jauna ir išmintinga“, – sakė ji.

Pati A. Gorman neslėpė, kad sužinojus, jog ji pasirinkta inauguracijai, iš džiaugsmo nerado sau vietos. Ji teigė pajutusi didelį „jaudulį, džiaugsmą, garbę ir nuolankumą“, kai jos paprašė sudalyvauti svarbioje ceremonijoje.

A. Gorman gimė 1998 m. Los Andžele. Būdama 16 metų ji tapo LA jaunimo poezijos laureate. Po trejų metų, studijuodama sociologiją Harvarde, ji tapo Nacionaline jaunimo poezijos laureate.

Pirmąją knygą „Viena, kam maisto nepakanka“ ji išleido 2015 m., O vėliau šiais metais išleis paveikslėlių knygą „Change Sings“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)