– Papasakok, kaip, kada atsidūrei Delfi portale?

– Delfi pradėjau dirbti prieš 8 metus, studijuodama paskutiniame žurnalistikos kurse. Visuomet maniau, kad būsiu rašanti žurnalistė arba dirbsiu televizijos užkulisiuose. Pirmaisiais metais rengiau straipsnius įvairiomis gyvenimo būdo temomis – nuo namų interjero patarimų iki vaikų priežiūros subtilybių, vėliau tapau Kelionių rubrikos redaktore.

– Kuo apskritai tave sužavėjo žurnalistės profesija?

– Žurnalisto duonos paragavau būdama 15-kos metų, kai pusbrolis pasiūlė išbandyti jėgas Lietuvos moksleivių laikraštyje „Mokyklos frontas“. Tris metus rašiau apie įvairiausiomis veiklomis užsiimančius moksleivius, jų gyvenimo aktualijas. Puikiai pamenu, kaip džiaugiausi, kai kelis tekstus perpublikavo ir Delfi portalas. Ši širdžiai miela popamokinė veikla ir nulėmė mano apsisprendimą renkantis studijų programą. Kitų variantų net nesvarsčiau, žinojau, kad noriu būti žurnaliste.

– Esi Kelionių rubrikos redaktorė. Kaip sutikai pasiūlymą tapti viena iš Delfi rytinės laidos vedėja?

– Tikrai ne dėl kelionių bado! Darbas televizijoje, ypač tiesioginiame eteryje, visuomet atrodė labai daug energijos, jėgų ir atsidavimo reikalaujantis darbas, todėl sulaukusi pasiūlymo priėmiau tai kaip dar vieną gyvenimo iššūkį. Vaizdo režisieriui skaičiuojant paskutines sekundes prieš eterį jaučiamas adrenalino pliūpsnis yra tikra energijos bomba!

Dalia Vaitkutė Šiaulienė

– Vienas iš iššūkių rytinių laidų vedėjams yra ankstyvas kėlimasis – esi vyturys ar pelėda? Kas padeda tau atsikelti ryte?

– Mano pelėdiškas gyvenimo būdas pasibaigė prieš šešerius metus, gimus vaikams. Prisimenu tuos ankstyvus rytus, kai pirmagimė atsikėlusi 6 valandą nori dėmesio, o aš taip stipriai noriu miego, jog net verkiu. Bet vieną rytą mane aplankė „nušvitimas“ – suvokiau, kad ilgos miego valandos ir pasivartymai lovoje man ir vyrui nebeprieinami dar bent 10 metų ir iškart pasidarė lengviau. Žinoma, dabar jau vaikai paaugę, todėl savaitgaliais ir pamiegoti ilgiau leidžia, bet keltis anksti man jau nebesunku.

– Naujos pareigos – naujas ne tik džiaugsmas, bet ir atsakomybė, o su ja ir papildomas stresas. Turi kokių nors ritualų prieš tiesioginį eterį, kurie padeda atsipalaiduoti?

– Profesionali komanda, pasitikėjimas vieni kitais yra geriausias vaistas nuo streso prieš tiesioginį eterį. Manau, tokiose laidose vedėjas yra tik vienas iš sudėtingo mechanizmo varžtelis, tiesiog jis geriausiai matomas ir atspindi visos komandos pasiruošimą.

– Vis dėl to televizija ir tiesioginis eteris tau nėra naujiena. Vedei kelionių skilties laidą „Kur varom?“. Kelionės tavo darbas ar ir aistra?

– Aš dažnai juokauju, kad esu kelionių redaktorė, kuri nemėgsta keliauti. Nors tai nėra tiesa, kelionės man patinka, tiesiog per metus pakanka 3-4 išvykų svetur, o kelionių po Lietuvą jau net neskaičiuoju. Tačiau kasdien bendrauju su užkietėjusiais keliautojais, kurie daugiau laiko praleidžia užsienyje nei Lietuvoje, todėl šalia jų jaučiuosi visiška namisėda. Nepaisant to, kelionių aktualijose jaučiuosi kaip žuvis vandenyje – per kelerius metus sukaupiau nemenką žinių bagažą, pažinau margą keliautojų bendruomenę, be to, kasdien sužinau įdomiausių faktų apie mūsų platų pasaulį.

Dalia Vaitkutė-Šiaulienė

– Kokių turi kitų pomėgių?

– Esu šeimos žmogus, todėl ir visi mano pomėgiai sukasi aplink ją. Mėgstu gaminti maistą (nors per karantiną ne kartą teko tuo suabejoti), tvarkyti namus, kai niekas neskubina, žaisti stalo žaidimus, skaityti knygas ir piešti. Taip pat turime sodybą etnografiniame kaime, kurioje puikiai pavyksta atitrūkti nuo greitą gyvenimo tempą diktuojančio miesto. Darbo dienų kasdienybe tampa švarkeliai, makiažas ir kompiuteris, o savaitgaliais – patogūs sportiniai drabužiai, šiltos arbatos termosas ir susivėlę plaukai. Man labai patinka šie gyvenimo kontrastai.

– Kiek laiko lieka tiems pomėgiams, juk esi ne tik žurnalistė, bet ir mama – augini du vaikus. Kaip susidėlioji dienotvarkę, kad viską spėtum?

– Kaip ir visi mirtingieji. Kuo daugiau darai, tuo daugiau padarai – kad ir kaip banaliai skamba, tai visiška tiesa. Mažiau betikslio naršymo telefone ir štai, tu jau turi papildomo laiko vaikams, vyrui ir sau.

– Kuo tave žavi motinystė?

– Motinystė suteikia galimybę išgyventi vaikystę antrą kartą ir primena, kaip svarbu džiaugtis mažais dalykais. Turbūt keistai atrodyčiau, jei vaikštinėdama po parką su bendraamžiais aikčiočiau dėl kiekvieno pamatyto vikšrelio ar žvaigždės formos akmenėlio. O su vaikais tai legalu! Vėl gali žaisti su lėlėmis, mašinytėmis ar smėlio žaislais. Be to, vaikai skatina nuolat tobulėti, tapti dar geresne savo pačių versija ir būti geru pavyzdžiu savo atžaloms.

Dalia Vaitkutė-Šiaulienė

– Kokių turi moteriškų silpnybių?

– Nejaučiu poreikio turėti daug drabužių ar rankinių, tačiau gražiems batams atsispirti sunku. Bet pažįstu vyrų, kurie jų turi dar daugiau nei aš, todėl nežinau ar tai galima vadinti moteriška silpnybe.

– Dabar kelionės apribotos, kaip patartum kitiems ištverti šį laikotarpį?

– Svajoti apie keliones! Pasukiokite gaublį, pagalvokite, kur norėtumėte nukeliauti, domėkitės išsirinkta šalimi. Tai yra svarbi kelionės dalis, kuri ir šiuo metu yra įmanoma, o pandemijai atgniaužus nagus būsite atlikę visus namų darbus – teliks mėgautis pačia kelione. Ir būtinai išeikite pasivaikščioti į parką, pažintinį taką ar tiesiog mišką. Nuolatinis sėdėjimas namuose gali išvesti iš proto net ir nemėgstančius keliauti.

– Kokias Delfi TV laidas pati mėgsti žiūrėti?

– Turbūt nenustebinsiu atsakydama, jos žiūriu kiekvieną „Orijaus kelionės“ laidą. Ši laida šiandien aktuali kaip niekada anksčiau – kol dar negalime laisvai keliauti po pasaulį, jį galime stebėti televizoriaus ekrane. Taip pat mėgstu aktualijų laidas – „Dėmesio centre“, „Delfi Diena“. Žiūrėdavau ir „Delfi rytas“ laidą, tačiau dabar dažniau ją stebėsiu iš vidaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)