Tinklalapis independent.co.uk aprašė moteris, su kuriomis princas susitikinėjo iki Dianos. Kas jos buvo?

Lucia Santa Cruz

Lucia Santa Cruz – buvusi Čilės ambasadoriaus Londone duktė. Teigiama, kad maždaug prieš 40 metų tarp jos ir princo Charleso buvo trumpas romanas, kai jis mokėsi Kembridžo universitete.

1967 m. įstojęs į Trejybės koledžą, Charlesas susipažino su penkeriais metais vyresne Lucia bendro draugo vakarėlyje.

Biografės Sally Bedell Smith teigimu, princo Charleso pusseserė Elizabeth Anson (kuri buvo ir Lucios draugė) teigė: „Ji buvo pirma tikra jo meilė.“

Ironiška tai, kad pirmoji princo Charleso meilė supažindino jį su didžiąja jo gyvenimo meile. Biografas Jonathanas Dimbleby rašo, kad Lucia pasakė norinti supažindinti jaunąjį princą su puikia mergina – Camilla Shand (vėliau tapusia Parker Bowles).

Camilla Shand

Princo Charleso ir Camillos Parker Bowles santykiai nuo pat pradžių patraukė daugelio dėmesį.

Biografų teigimu, jie susipažino 2017 m.

Daug kas mano, kas Charlesas su Camilla susipažino polo varžybose 1972 m., tačiau Gylesas Brandrethas rašo, kad juos supažindino bendra draugė – Lucia Santa Cruz. Greitai jie ėmė susitikinėti, bet draugystė nutrūko, kai Charlesas išvyko atlikti tarnybos Karališkajame kariniame jūrų laivyne. Kai jis grįžo po aštuonių mėnesių, Camilla buvo susižadėjusi su Andrew Parkeriu Bowlesu (su juo santykiai tai nutrūkdavo, tai atsinaujindavo) ir 1973 m. už jo ištekėjo.

1981 m. Charlesas susipažino su Diana Spencer, bet po penkerių metų pradėjo romaną su Camilla. 1993 m. ministras pirmininkas Johnas Majoras paskelbė, kad Charlesas ir Diana oficialiai nebegyvena kartu. Po dvejų metų išsiskyrė Camilla su vyru Andrew.

O po Dianos mirties 1997 m., Charleso ir Camillos santykiai atsinaujino, tiesa, viešumoje jie pasirodė kartu tik 1999 m.

Jie apsigyveno kartu Clarence rezidencijoje tik 2003 m., o 2005 m. paskelbė apie sužadėtuves. Princas Charlesas pasipiršo su prabangiu žiedu, papuoštu penkių karatų žalsvu deimantu centre ir po tris pailgus deimantus iš kraštų. Šis žiedas priklausė jo senelei karalienei.

2005 m. balandžio 9 d. princas Charlesas ir Camilla susituokė Vindzoro rotušėje.

Ledi Jane Wellesley

8-ojo Velingtono kunigaikščio duktė ledi Jane Wellesley būdama dvidešimties su trupučiu draugavo su Velso princu, daug kas laikė ją tinkama kandidate jam į žmonas. Pora draugavo 1973–1974 m. Vis tik jie išsiskyrė, o kaltę suvertė per dideliam žiniasklaidos dėmesiui.

Kartą paklausta, ar nebus sužadėtuvių, Jane atsakė: „Nejau manote, kad noriu tapti karaliene?“

Davina Sheffield

Lordo McGowano ir jo pusseserės Samanthos Cameron duktė Davina Sheffield turėjo romaną su princu Charlesu 1976 m.

2005 m. knygoje „Įmonė“ Penny Junor aprašo jų romaną. „1976 m. princas įsimylėjo Daviną Sheffield, kuri galėjo tapti jo ieškoma gimininga siela. Daugeliu atžvilgių ji idealiai tiko, abu atrodė susižavėję vienas kitu, tik tuo metu, kai jie susipažino, Davina turėjo vaikiną – Harrow internatinės mokyklos auklėtinį, motorinių valčių lenktynininką Jamesą Beardą.“

Pasak P. Junor, bulvarinio leidinio „Sunday“ žurnalistas per apgaulę išklausinėjo princą Charlesą apie santykius su Davina, paskui pasirodė straipsnis su jų „meilės lizdo“ nuotraukomis.

Ledi Sarah Spencer

8-ojo Earlo Spencerio duktė, vyresnioji princesės Dianos sesuo Ledi Sarah Spencer trumpai susitikinėjo su princu Charlesu 1977 m. Kai ji prasitarė apie jų santykius žiniasklaidai, draugystė nutrūko.

Galbūt keistai skamba, kad jos sesuo vėliau ėmė susitikinėti su Charlesu, bet pati Sarah didžiuojasi faktu, kad pati juos ir supažindino. „Aš juos supažindinau, aš – Kupidonas“, – teigė ji.

Lesi Amanda Knatchbull

Kai nutrūko draugystė su Sarah Spencer, Charlesas vėl ėmė ieškoti tinkamos nuotakos. 1980 m. jis pasipiršo lordo Mountbatteno dukteriai ledi Amandai Knatchbull.

2007 m. biografas Howardas Hodgson savo knygoje „Charlesas. Žmogus, tapsiantis karaliumi“ rašė apie tai, kaip Amanda susižavėjo Velso princu: „Ją sužavėjo jo energija, entuziazmas, linksmumas, gerumas ir kuklumas. Ji buvo jautri, mylinti mergina, kurios pomėgiai sutapo su sosto paveldėtojo pomėgiais.“

Vis tik Amanda nesutiko tekėti už princo Charleso, pabijojusi karališko gyvenimo viešumo.

Anna Wallace

Sulaukęs 30-ies, princas Charlesas buvo nevedęs. Tais metais jis visgi pasipiršo turtingo škoto dukteriai Annai Wallace.

Savo knygoje „Kornvalio kunigaikštienė. Pasakojimas apie Camillą ir jos paslaptis“ rašytoja Jessica Jayne teigia, kad Anna nutraukė santykius, nes per 80-ąjį karalienės Elžbietos gimtadienį Charlesas visą pokylį ją ignoravo.

Tačiau 2017 m. išleistoje knygoje „Kunigaikštienė“ P. Junor rašo, kad poros išsiskyrimo priežastis buvo princo santykiai su Camilla.

„Charlesas atsivedė ją į du pokylius iš eilės, bet beveik abu vakarus šoko vien su Camilla“, – rašė P. Junor. – Anna paliko jį, ištarusi: „Niekam neleisiu šitaip su manim elgtis – net tau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)