Geriausia pasaulyje operos soliste, operos oskaru „Opera Awards Best Singer 2019“ įvertinta atlikėja kalbėjosi su moterų lyderių bendruomene „Go Forward!“. Apie lyderystę pasaulinėje operos scenoje, svajones ir kodėl negalėtų pasirodyti su rožine pūsta suknele.

– Kaip dabar tokio lygio atlikėjams, ar vyksta kažkoks pasiruošimas, repeticijos, savęs tobulinimas?

– Turbūt tie dainininkai, kurie neturi vaikų, manau, jiems yra labai daug galimybių visko naujo išmokti ir pasitobulinti. Aš tokios galimybės, deja, neturiu. Bet kokiu atveju mes privalome laikyti formą, nes jei to nedarysime bent du mėnesius, po to man prireiktų bent pusmečio, kad grąžinčiau raumenyną į darbinę padėtį. Tad dėl to vaikštau miškais, ūbauju kažkiek. Kalbant apie mokymąsi, tai dabar labai sudėtinga, nežinau, kurias natas atsiversti, yra labai daug nežinios, ką šiuo metu mokytis, ko nesimokyti, ką praleisti – ta nežinia vargina.

– Kiek laiko per dieną dainuodavai anksčiau, kai darbas vyko pilnu tempu?

– Standartas yra 7 val. per dieną, bet po to seka asmeninis darbas, tai man, matyt, apie 10-12 val. Tai nereiškia, kad visada dainuoji pilnu balsu, bet mokaisi tekstą, atlieki įvairius pratimus, repetuoji.

– O dabar viskas stovi?

– Niekas pas mane nestovi, nes dirbu mama (juokiasi).

– Ką tau reiškia praėjusiais metais susišluoti įvertinimai?

– Man kartais atrodo, kad aš per šiuos dvejus metus nugyvenau 20-imt metų. Dėl to man šiandien atsakyti, kaip aš jaučiuosi, yra gan sudėtinga, nes iki šiol nesuprantu, kas įvyko. Susirinkau visus įmanomus apdovanojimus ir man atrodo, kad man dar tai pilnai galvoje nesutilpo. Manau, kad į šitą klausimą iš tikrųjų realiai galėsiu atsakyti po poros metų.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)