– Kaip įprastai pradedate dieną?

– 5 val. ryto vandens stikline ir pusvalandžiu geriant kavą, ir skaitant knygą. Man rytinė valanda, kai namiškiai dar miega – aukso vertės. Tikiu, kad taip pradėtos dienos – nulemtos sėkmei.

– Kokią knygą/filmą rekomenduotumėte perskaityti/pamatyti kiekvienam? Kodėl?

– Dabar skaitau Simon Sinek „The Infinite game“. Nuostabi ir naujoji Robino Sharmos knyga „Penktos valandos klubas“. Šios knygos naudingos kiekvienam, norinčiam būti sėkmingu! O filmas, tiksliau serialas, palikęs didžiausią įspūdį – „Milijardai“ (Billions).

– Ko išmokote iš blogiausio turėto vadovo?

– Abejoju, kad esu turėjusi blogiausią vadovą.

Žydrė Gavelienė

– Koks buvo pirmasis jūsų darbas? Kokią svarbiausią pamoką ten išmokote?

– Paauglystėje teko dirbti lopšelyje šeimininkute. Nebuvo lengva visą dieną rūpintis mažyliais, bet, manau, kad būtent tada suvokiau, kad mažyliai (o dabar jau ir visi mane supantys žmonės) yra mano atspindžiai. Stengdavausi šypsotis ir išlikti rami, net kai tai nebuvo lengva. Vėliau sekė įvairūs darbai, bet paskutinieji 15 m. „Estravel“ kelionių agentūroje yra patys turtingiausi tiek iššūkiais, tiek galimybėmis.

– Kokį geriausią patarimą esate gavusi?

– Pas vadovą einant su problema, visada verta kartu neštis ir pasiūlymą, kaip ją spręsti.

– Kokį blogiausią patarimą esate gavusi?

– Nuoširdžiai sakant, nepamenu – stengiuosi negatyvių dalykų galvoje nelaikyti.

– Kas jums padeda išlikti produktyviai?

– Pirma: kruopščiai planuojama darbotvarkė, bei metinis darbų ir atostogų kalendorius. Beje, metus visad pradedu nuo asmeninių kelionių planavimo. Kai kelionės suplanuotos, tai ir darbus paprasčiau susiplanuoti.

Antra – kelionės ir jose sutikti žmonės. Užsimezgus pokalbiui galima tiek daug sužinoti, gauti įvairių naudingų patarimų – naudingų ne tik kelionei, bet ir apskritai gyvenime.

Žydrė Gavelienė

– Kaip išvengiate perdegimo?

– Stengiuosi išvengti, bet ne visada pavyksta. O nuo perdegimo, kaip ir nuo visų kitų negandų, man geriausias vaistas – kelionės. Tik ne visada pavyksta ištrūkti ilgam. Tokiu atveju stengiuosi išnaudoti laiką komandiruotėje – pavyzdžiui, atsikėlus anksčiau rytą aplankyti gražiausias vietas, išgerti kavos puodelį vietinių pamėgtoje kavinėje – ir gyvenimas vėl nuostabus!

– Ko dabar mokotės? Kuo jums tai svarbu?

– Lyderystės – aš esu iš tų, kurie tiki, kad lyderiais tampama. Būti lyderiu tikrai sunku, tam reikia daug kasdieninio darbo, kuris paprastai nesimato. Taip pat pozityvaus vadovavimo – turbūt mums, gimusiems sovietmečiu, reikia įdėti daugiau jėgų, norint patikėti pozityvumo galia. Stengiuosi į viską žiūrėti pozityviai ir net sudėtingose situacijose ieškoti išeičių.

– Kaip manote, kokios svarbiausios lyderio savybės?

– Sugebėjimas kalbėtis apie svarbius dalykus, ypač tada, kai situacija – nemaloni. Platus matymas – ir šios savybės vien knygomis ar paskaitomis neišugdysi, būtina keliauti, kad pajaustum, suprastum ir parsivežtum geriausią patirtį bei pamokas. Pasitikėjimas komanda ir jos įgalinimas.

– Kokie jūsų darbo principai? Ar yra dalykų, dėl kurių nė nediskutuojate?

– Esu labai lojali ir ne tik darbe. Aš 100 proc. tikiu savo komanda, kaip ir savo vadovu. Jeigu susvyruoja pasitikėjimas išeinu aš arba paprašau, kad išeitų kiti. Taip pat siekiu dirbti tik geriausiems ir su geriausiais.

– Kaip susidorojate su įtampa ir stresu?

– Šiek tiek streso veikia teigiamai – mobilizuoja. Įtampą nuima sportas, masažas ir miegas. Taip pat mane magiškai veikia skrydžiai. Vien tik įlipus į lėktuvą apima geras jausmas, kad laikas priklauso tik man. Labai gaila būna, kai nuovargis ima viršų, ir užmiegu lėktuvui kylant, o pabundu tik kai jis pasiekia žemę.

– Kam skirtumėte laiką, jei turėtumėte jo daugiau?

– Kelionėms, knygoms, kalbų mokymuisi ir kitų žinių sėmimuisi.
Mano didžioji svajonė – porai metų leistis į kelionę aplink pasaulį. Skiriant laiko ilgiau pagyventi vienoje vietoje – pažinti vietinius žmones, neskubant pasimėgauti gamta, menu, maistu...

Dar daugiau laiko skirčiau jaunimo mainų programų populiarinimui. Šiandien Lietuvoje vos 50 vaikų iki 18 metų kasmet išvyksta į ilgalaikes mainų programas. Jos – neįkainojama galimybė jaunimui pažinti kitas kultūras, žmones, išmokti svarbių įgūdžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)