– Kaip įprastai pradedate dieną?

– Rytas visada „bėgant“ su vaikais. Seniau džiaugiausi rytais nuo 7 val. sporto salėje, bet prieš metus sulaukus dukros teko kiek pakoreguoti įpročius ir kol kas rytiniam sportui laiko nelieka. Beje, turiu taisyklę netikrinti telefono ir el. pašto namie. Palieku rytinį laiką poilsiui ir šeimai.

– Kokią knygą/filmą rekomenduotumėte perskaityti/pamatyti kiekvienam? Kodėl?

– Yuval Noah Harari knygą „Homo Sapiens“. Nes priverčia susimąstyti apie žmonių vertybes ir iš tiesų keičia požiūrį į supantį pasaulį.

– Ko išmokote iš blogiausio turėto vadovo?

– Išmokau, ko negalima daryti – mikro vadovavimo. Reikia leisti darbuotojams patiems veikti ir daryti klaidas, nes tokiu būdu žmogus auga bei tobulėja.

Monika Laukaitė

– Koks buvo pirmasis jūsų darbas? Kokią svarbiausią pamoką ten išmokote?

– Nuo paauglystės vasaromis dirbdavau tėčio įmonėje. Teko išbandyti įvairius darbus: nuo budėjimo priimamajame iki sąskaitų suvedimo į buhalterines programas. Tada supratau, kad noriu dirbti savarankiškai, nes „tėčio mergaitės“ statusas labai erzino. Norėjau įrodyti, kad galiu daug pasiekti ir neturėdama tvirto užnugario.

– Kokį geriausią patarimą esate gavusi?

– Nepasiduoti siekiant tikslo. Izraeliečiai sako: „Jeigu durys užsidaro, lipk per langą, jeigu langai užverti – lįsk pro kaminą, jeigu kaminas užkištas – griauk sieną“. Ši nuostata veda į priekį.

– Kokį blogiausią patarimą esate gavusi?

– Visi patarimai yra geri. Tik vieni jums tinka, kiti ne.

– Kas jums padeda išlikti produktyviai?

– Manau visi patiria „produktyvumo“ duobių. Svarbu suprasti, kad pakliuvai į duobę ir sustoti pailsėti, kiek „atsijungti“.

Monika Laukaitė

– Kaip išvengiate perdegimo?

– Mane motyvuoja iššūkiai. Bijau, kad greitai perdegčiau, jeigu darbas taptų be iššūkių.

– Ko dabar mokotės? Kuo jums tai svarbu?

– Kiekviena diena – nuolatinis mokymasis būti geresniu žmogumi. Kalbant apie profesines ir asmenines kompetencijas, tai nėra tik vienos srities, kurioje gilinčiau žinias. Vieną mėnesį važiuoju į konferenciją (pvz. neseniai buvau Websummit), kitą mėnesį dalyvauju lyderystės mokymuose, o keliaudama po darbo namo klausausi tinklalaidės apie vaikų auklėjimą.

– Kaip manote, kokios svarbiausios lyderio savybės?

– Manau, pagrindinė lyderiui reikalinga savybė yra gebėjimas įkvėpti ir motyvuoti kitus.

– Kokie jūsų darbo principai? Ar yra dalykų, dėl kurių nė nediskutuojate?

– Gero sprendimo vienas nepriimsi. Tikiu, kad svarbu dalintis su komanda ir ieškoti geriausio spendimo kartu. Esu skaičių ir argumentų žmogus, tad jeigu man pasako „tiesiog taip reikia“ – nepritariu.

– Kaip susidorojate su įtampa ir stresu?

– Esu girdėjus kolegų klausimų, kaip lieku rami įtemptose situacijose. Iš tiesų viduje verdu, bet suprantu, kad nesusitvarkiusi su įtampa gerų sprendimų nepriimsiu. Įvertinti situaciją, suprasti motyvus padeda pasitarimas su žmogumi iš šalies. Be to, tikiu patarle „rytas protingesnis už vakarą“.

– Kam skirtumėte laiką, jei turėtumėte jo daugiau?

– Sau. Nors skamba egoistiškai.

„Lyderės“ – tai straipsnių ciklas su sėkmingomis, vadovaujančias pareigas užimančiomis bei savo pavyzdžiu įkvepiančiomis moterimis. Joms užduodami tie patys klausimai, kurie apima svarbiausias profesines pamokas, susidorojimą su stresu ir atsakomybe bei laisvo laiko valdymą. Kiekvieną penktadienį – interviu su nauja lydere.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)