Apie prostitutę, pasiūlymą gultis į lovą ir komplimentus Beyonce

Kultinis siaubo meistras S. Kingas buvo pirmasis, tačiau ne paskutinis ne tik JAV, bet ir pasaulyje žinomas žmogus, su kuriuo skrido lietuvė. Buvusi Elonos kasdienybė – į sekso skandalus įsipainiojęs „Miramax“ įkūrėjas Harvey Weinsteinas, Robertas De Niro, Yoko Ono, Beyonce, Willas Smithas, Grace Kelly, Kanye Westas, Jay Z, 50 Cent, George Michaelas, Bruce Springsteenas, Billy Joelas, Ashley Simpson, Bon Jovi, Katy Perry, Tony Benettas, Daddy Yankee, grupės „Duran Duran“, „The Who“, „Kiss“, buvęs JAV viceprezidentas Al Gore, dešimtis milijonų dolerių mokesčių mokėtojų pinigų nuslėpęs restoranų bei viešbučių tinklų savininkas Giuseppe Cipriani, arabų šeichai (du iš jų prieš dvejus metus Saudo Arabijoje prabangiame viešbutyje uždarytos grupės princų, apkaltintų šalies iždo švaistymu) ir princai, bankų vadovai, finansų, aukso kasyklų, naftos magnatai ir daugelis kitų turtingų žmonių, kurių nuotraukos dažnai puikuojasi pirmuosiuose solidžių žurnalų ar laikraščių puslapiuose.

Kartą prie Elonos įkaušęs priekabiavo vienas itin garsus JAV dainininkas: paklojus jam lovą lėktuve, pasiūlė Elonai gultis kartu. „Pabėgau pas pilotus“, – dabar kvatojasi E. Čepulytė, kuri, pasakodama apie pikantiškas ar nepadorias situacijas, neminėjo įžymybių vardų.

Viena garsi pora lėktuve mylėjosi taip, kad sulaužė tualeto lubas, po pasaulį itin brangius koncertinius turus rengianti grupė pasiėmė prostitutę, su kuria liepė elgtis kaip su ponia, dažnai solidžiose televizijos laidose bei žurnalų viršeliuose matomas garsus verslininkas lėktuve mėgsta lakstyti pusnuogis, vienas turtuolis saugos diržu neprisegė šunelio, o šis audros metu pakilo į orą ir tėkštelėjosi į lubas, pasaulyje žinomas fotografas su baltais milteliais, paslėptais žurnale, vis užsukdavo į tualetą, įkaušęs žinomas verslininkas, įkyriai lindęs pas pilotus ir reikalavęs tupdyti lėktuvą gavo nuo jų per galvą gesintuvu, o a.a. legendinio dainininko žmona elgėsi itin bjauriai: po keturis-penkis kartus prašydavo tos pačios arbatos arba gėrimo, paragaudavo, liepdavo išpilti ir vėl pakartoti, o nusileidus lėktuvui Los Andžele, reikalavo apsižvalgyti ar jos netyko pavojai.

Prieš kelerius metus Elona aptarnavo Japonijos karališkosios šeimos atstovę: ją lydintys japonai lėktuve pagarbiai klaupėsi ant žemės. 2015 metais kaunietė dažnai skraidžiodavo kartu su atlikėja, rašytoja ir verslininke Katy Perry bei garsiu JAV roko dainininku Billy Joelu. „Jis – nuostabus žmogus! Labai jį myliu, jį myli labai daug žmonių, – 1973 m. daina „Piano Man“ išgarsėjusiam Billy nuoširdžiai komplimentų negailėjo Elona. – Itin paprastas, draugiškas, nulis arogancijos!“

Elonos Čepulytės nuotr.

Beyoncei įpylė ne vandens, bet degtinės

Prabangių komercinių skrydžių palydovės neturi teisės pirmos kalbinti, prašyti autografų, privalo viską atlikti dažniausiai pagal iš anksto sudarytą vadybininkų sąrašą.

„Papasakok man įdomią istoriją“, – Eloną pirmasis užkalbino labai norėjęs bendrauti dainininkas B. Joelas ir buvo maloniai nustebęs, kai ji žinojo apie jo kelionę į SSRS ir kadaise jai už dūšios griebdavusios garsios dainos „Leningrad“ žodžius.

Tiesa, už kartu su juo pasidarytą nuotrauką tąkart lietuvės vos neišmetė iš darbo.

Itin gerų žodžių Elona negailėjo ir dainininkei Beyoncé Giselle Knowles-Carter arba tiesiog Beyonce.

„Ji itin paprasta, neišpuikusi, geras ir gražus žmogus ne tik išore, – tikino Elona. – Patikėkit, ir jos oda labai graži, mačiau iš arti, be makiažo.“

Tuomet, prieš filmuojantis „Dreamgirls“, dainininkė kantriai laikėsi dietos ir jai, matyt, nebuvo lengva, kai tuomet hiphopo atlikėjas Jay Z kirto įvairiausius skanėstus.

Jay Z į lėktuvą atsinešė supakuotas jaučių uodegėles. Per kraštus varvėjo padažas, o E. Čepulytė turėjo sekti, kad garsenybė nepridergtų salono. Beyonce ramiai paprašė maistą supakuoti išsinešimui – žadėjo, kad jis uodegėles suvalgys namie.

Beje, dabar pora maitinasi sveikai, turi ne tik sveiko maisto restoraną, bet ir savo nedidelį lėktuvą.

„Dešimt metų savo bosui milijonieriui perpildavau degtinę iš butelio į mineralinio vandens buteliukus – taip jam pigiau nei pirkti nedidelius alkoholio buteliukus. Bet kartą susimoviau ir Beyonce vietoj vandens įpyliau degtinės, – savo retą klaidą per 15 skraidymo metų su garsenybėmis pripažino Elona. – Galvojau, kad kartu skridęs Jay Z mane užmuš, bet Beyonce – geruolė. Nuramino mane, buvo supratinga. Tvarkydama lėktuvą mintyse juokavau, kad gal kaip suvenyrą reikia pasilikti jos plauką?“

Robertas De Niro – seneliukas plonom kojytėm ir hipnotizuojančiu žvilgsiu

Linksma istorija nutiko su garsiuoju Holivudo aktoriumi Robertu De Niro. Dviejų „Oskarų“ laimėtojas ir šešių vaikų tėvas, užsisakęs lėktuvą, skrido su draugais, kurių katinas, matyt, iš baimės, apšlapino saugos diržus.

Savo restoraną turintis Robertas – gurmanas, perfekcionistas.
Jam ir jo draugams virėjas gamino maistą pagal iš anksto pateiktą detalų sąrašą, kuriame, pavyzdžiui, baziliko šakelę reikia pakepinti tik su konkrečios rūšies aliejumi. Iš Kalifornijos 76 metų aktorius skrido be šeimos narių.

„Toks seneliukas plonutėmis kojytėmis ir nepaprastai giliu, hipnotizuojančiu, genijaus žvilgsniu, išskirtine povyza, – pasakojo skrydžių palydovė. – Jis užsakė taurę kokteilio. Išplakiau, paragavo – sako, neskanu, išpilk. Išplakiau dar kartą – paragavo, išpilk. Sako, parodysiu kaip. Išplakė pats, paragavo ir sako – išpilk. Po to išsiplakė dar vieną kokteilį. Tuo metu lėktuvas pradėjo kilti statmenai aukštyn, tačiau R. De Niro it cirko akrobatas staigiai nubėgo iki savo vietos su sklidina taure ir neišlaistė nė lašelio!“

Per kelioliką metų Elona tapo puikia degustatore ir galėtų dirbti aukščiausio lygio restorane: ji tiksliai gali pasakyti, ko trūksta vienam ar kitam gėrimui ar patiekalui, iš ko jis pagamintas, ar produktai švieži.

„Išmokau skaityti mintis. Iš veido, mimikos, kūno kalbos galiu nuspręsti, ko žmogus nori, ar laukti, ar atnešti neklausiamai“, – pasak Elonos, dauguma garsenybių mėgsta, kai viską, ko jie pageidauja, atneši neklausdamas ir laiku.

Elonos Čepulytės nuotr.

Aukso magnatas T. Kaplanas ir priekabiautojas H. Weinsteinas

Viena itin turtingų ir labai išmintingų verslininkų šeima du kartus per metus skrisdavo į savo dvarą Škotijoje, kur veisia antis. Aštuonerius metus su Elona skraidžiojusi pora pasiūlė gerai apmokamą darbą, tačiau lietuvė, norėjusi pakeliauti po pasaulį, mandagiai atsisakė.

Beje, šiltuoju sezono metu į Edinburgo miestą su privačiais lėktuvais atskrenda daug turtuolių. Škotijoje jie perka žemes, veisia fazanus, medžioja, perskrenda į nedidelį St. Andrews miesto oro uostą, kuriame dėl nuolatinio rūko sunku nusileisti ir ten žaidžia golfą.

Tarp amerikiečių turtuolių yra išsilavinusių, filantropų, kai kurie nedemonstruoja savo turtų ir net prabangius kailinius vilki išvirkščius. Vienas Elonos keleivis nusipirko buvusią Prancūzijos ambasadą Manhatane, už kurią sumokėjo 70 mln. dolerių.

Elona skrido ir su milijardieriumi Thomasu Kaplanu, kuriam priklauso daug aukso kasyklų, taip pat su garsia aktore bei turtingais verslininkais, kurių gera draugė buvo a. a. Monako princesė Grace Patricia Kelly – jos geriausios draugės šeimos tėvas turėjo anglies kasyklas, kurias po mirties paliko žmonai. Po jo mirties Grace draugė turtus paliko sunkiai dirbusiems angliakasiams, o vaikai pradėjo beveik nuo nulio.

Lietuvės klientai ir garsūs bankininkai: prieš didįjį sunkmetį ji matė ne vieną, taip pat „City Bank“ lyderius, kurių nuotraukas ir informaciją apie bankų bankrotus ar net savižudybes, perskaitydavo laikraščiuose.

Jos kompanijos lėktuvu buvo skraidintas ir vienas itin garsus pasaulio nusikaltėlis: jį, surakintą, iš Meksikos lėktuve lydėjo trys agentai. Su ja skrido ir Amerikoje persona non grata paskelbtas verslininkas Giuseppe Cipriani, kuris JAV už nesumokėtus mokesčius skolingas apie 70 mln. dolerių. Tiesa, neseniai, sumokėjęs apvalią sumą pinigų, jis išsipirko ir grįžo į Niujorką.

„Giuseppe mėgdavo pasipuikuoti, draugus skraidindavo nemokamai, o mano buvusiai kompanijai liko skolingas apie pusę milijono dolerių, – neslėpė E. Čepulytė. – Deja, daug didesnė dalis turtuolių yra šykštūs, arogantiški, neretai jaunimas mėgsta švaistyti senelių ir tėvų sunkiai uždirbtus turtus.

G. Cipriani, kurio senelis draugavo su rašytoju Ernesto Hemingway, neretai kartu skrisdavo su modeliu Naomi Campbell ir kelių dešimčių moterų seksualiniu priekabiavimu kaltinamu „Miramax“ įkūrėju – 67 metų Harvey Weinsteinu.

„Bjaurus, nemalonus žydas, – apie iš sekso skandalų liūno neišbrendantį Harvey tėkštelėjo Elona. – Už išprievartavimą vienai aktorei jis neva sumokėjo 100 tūkstančių dolerių. Kalbama, kad jo firma moterims už istorijų glaistymą sumokėjo jau apie 6 milijonus dolerių. Kolegė pasakojo, kad tualete, kai jis skrido vienas, atlikdamas visus gamtinius reikalus, palydovei greta ruošiant maistą, Harvey specialiai neleido uždaryti durų. Neslėpsiu, bijojau jo, nes vieša paslaptis, kad jis priekabiaudavo prie skrydžio palydovių ir dauguma negalėdavo jam atsakyti.“

Kažkada Elona matė, kai pabaisa pravardžiuojamas Harvey siekė 24 metais jaunesnės britų gražuolės – aktorės bei modelio Georginos Chapman.

„Mačiau, tuomet skridome kartu, kaip jie tapo vyras ir žmona, buvo laimingi, – apie 2007 m. susituokusią porą, kuri sulaukė dukters India Pearl (Indijos perlas) ir sūnaus Dashiell, pasakojo Elona. – Tačiau be jos Harvey elgėsi kitaip, o iškilus skandalams, Georgina padavė skyrybų prašymą ir prieš dvejus metus išsiskyrė.“

Kinų milijardieriai pralaimėjo 3 milijonus

Garsus žurnalistas ir politikos apžvalgininkas Bill O'Reilly lietuvę nustebino žiniomis apie Lietuvą: tuo galėjo pasigirti tik dar keli kartu skridę amerikiečiai.

Brazilišku „Legacy“ neretai skraido ir kinų milijardieriai, kurie mėgsta pasilinksminti Las Vegase.

„Jiems labai patiko valgyti jūrų agurkus, – E. Čepulytė prisiminė pagaliukais valgiusius draugiškus ir linksmus kinus. – Jie ir mane vaišino, dovanojo bilietus į teatrą, užsakė mums su įgula prabangų viešbutį, nors įprastai, taupydami šykštaus kompanijos boso lėšas, užsakydavome daug kuklesnius viešbučius. Tiesa, kinai grįžo šiek tiek nusiminę, nes kazino pralošė 3 mln. dolerių.“

Turtuoles Elona skirsto į dvi kategorijas: tas, kurios yra mėlynojo kraujo, ir tas, kurioms turtai įprastas dalykas, paveldėtas iš senelių, tėvų. Pačios susikrovusios turtus moterys įprastai kuklesnės, jos neretai nekreipia dėmesio į savo išvaizdą, būna net nesusišukavusios.

„Jaunos gražuolės tyli it auksiniame narvelyje ir kenčia, – pastebėjo Elona. – Mačiau ir garsų verslininką su savo gražuole juodaode meiluže. Išlipus iš lėktuvo ji pratrūko, kad jis jai neduoda pinigų net taksi. Šis verslininkas jai perka ir dovanoja viską, bet niekada neduoda grynųjų.“

Tiesa, moterys itin kruopščiai derina maistą, laikosi dietos. Vyrams, nebent jie priklauso kino, šou pasauliui, gali patiekti bet ką.
Kaunietė jau žino, kad geriau sumuštinius pakeisti natūraliomis sriubomis, troškiniais, omletu.

„Labai atidžiai seku naujienas apie sveiką mitybą, negaliu pažiūrėti į sumuštinius – pirmais darbo metais, daug likusios mėsos parsinešdavau namo. Tačiau verdant pamačiau, kad ten mėsos beveik nėra – milteliai, cheminės medžiagos. Pabandykite išvirti dešras, kumpius, kuriuos patiekia sumuštiniams – liks sūrus, keisto kvapo skystis ir mažas, susitraukęs gabalėlis mėsos“, – šyptelėjo Elona.

Elonos Čepulytės nuotr.

Princo arbatpinigiai – 2 tūkstančiai dolerių

Ilgiausias jos skrydis buvo iš JAV iki JAE – net 37 valandos. Pakeliui jie nusileido ir įsipylė degalų Kanadoje, kur pradarius lėktuvo dureles į saloną pripūtė sniego.

Po to degalų pylėsi Kretoje, kur buvo šilta, o kai nusileido JAE sostinėje Abu Dabyje, pasitiko karštis.

Prieš kelerius metus lietuvė dažnai skraidydavo su arabais – jie mandagūs, kultūringi, draugiški, niekada nepriekabiaudavo, elgėsi padoriai ir buvo patys dosniausi.

Ji skrido su garsiu Saudo Arabijos princu, kuris turėjo keturis padėjėjus: vienas uždegdavo cigaretę, kitas paduodavo arbatos.

„Reikdavo užkaisti vandenį ir paduoti maistą padėjėjui, o šis perduodavo viską princui kaip iš pasakų – jaunam, labai dailiam ir maloniam, – pasakojo Elona. – Dauguma arabų mokosi Vakaruose, o pastaruoju metu investuoja JAV ir Europoje. Princas ir jo palyda rūkė, žaidė kortomis, klausėsi arabiškos muzikos, nuoširdžiai nudžiugo, kai ėmiau linguoti į taktą ir šokti.“

Po ilgos, bet smagios kelionės, arabų princas kaunietei įteikė didžiausius arbatpinigius jos gyvenime – 2 tūkst. dolerių.

Tiesa, šis princas ir dar vienas buvęs Elonos klientas iš S. Arabijos – 2017 metų rudenį sėdėjo įkalinti prabangiame viešbutyje, nes buvo kaltinami valstybės pinigų švaistymu.

Vienas žinomas, prieštaringai vertinamo milijardieriaus George Soroso draugas, Elona neminėjo pavardės, jai iškart kėlė įtarimą.

„Dauguma turtingų ir įžymių klientų skleidžia neįtikėtiną charizmą arba spinduliuoja stiprią energiją, protą, kaip Volstryto vilkai. O šis, vėliau nusipirkęs lėktuvą, puikavęsis arabiškais ristūnais ir turtu, buvo kažkoks blankus, jo žmona neapsakomai nervinga“, – vėliau Elona sužinojo, kad jis iš kompanijos vogė dešimtis milijonų dolerių, bet po to liko be nieko.

Kraujas ir auksinis „Rolex“

Apie priekabiavimą ir juolab seksą su klientais, išskyrus kelis įkaušusių įžymybių pasiūlymus, negalima net pagalvoti: mažame lėktuve viskas būna žinoma ir už tokius nuotykius iškart išmestų iš darbo ir skrydžių palydovus, ir pilotus.

„Mums negalima ryškiai dažytis, rengtis provokuojamai, flirtuoti. Jei skrenda šeima, reikia daugiau dėmesio skirti moterims, o ne jų vyrams, – pastebėjo Elona. – Kartą nuolankiai aptarnavusi garsaus amerikiečių verslininko žmoną pamačiau jos šypseną: atsipalaiduok, nesinerk iš kailio, palauk, pamatysi, kaip reikės šokinėti aplink mano vyrą.“

Jos vyras, šviesiaplaukis garbanius, buvo itin pedantiškas: pakabinus švarką ant pakabos reikėjo užsegti visas sagas, tinkamai užkabinti ir perlenkti šilkinį kaklaraištį, puodelių kojelės turėjo būti pasuktos milimetro tikslumu į tą pačią pusę.

Tačiau skrydžiu ir palydove jis buvo labai patenkintas, todėl paliko arbatpinigių.

Kartą, tuomet skrido ir garsus čekų modelis Karolina Kurkova, senyvas, garsus verslininkas susižeidė ranką: jo oda dėl retos ligos itin jautri, ėmė plūsti kraujas ant baltų marškinių ir auksinio „Rolex“.

Elona ramiai išvalė žaizdą, užklijavo pleistru, nors atviros žaizdos gąsdina daugelį žmonių.

„Laimė, per tuos metus niekada neužsikrėčiau nuo keleivių, nors ne vienas jų sirgo gripu, karščiuodavo, viduriuodavo, – šyptelėjo E. Čepulytė, nustebinusi, kad patys nemaloniausi klientai buvo naujieji rusai. – Pikti, susiraukę ir beveik niekada nepalikdavo arbatpinigių.“

Mirties baimė Bermudų trikampyje

Atskridę į Dubajų, Škotiją ar Bahamus, kur mėgsta ilsėtis ir žaisti golfą turtuoliai, pilotai ir skrydžio palydovė ištisą parą neturi teisės išjungti mobiliųjų telefonų, nes bet kurią akimirką jie gali skristi į kitą vietą.

Ar per keliolika metų įvyko nelaimių? Ne, tikino Elona, nors apie kelias nemalonias smulkmenas ji neturi teisės pasakoti.

Tiesa, neslėpė, kad kartą, vos įskridus virš Bermudų trikampio, lėktuve išties išsijungė visi prietaisai, neveikė radijas.

„Trumpam pasiklydome, išsigandau, nes tuomet skrido nuostabi verslininkų šeima, – Elonai nebuvo gaila savęs, tačiau ji išgyveno, kad nieko nenutiktų dviems mažyliams. – Tačiau po to prietaisai atsigavo lyg niekur nieko.“

Turčiai miršta prie svetimų žmonių

Jos dukters, kineziterapeautės bei jogos instruktorės iš Kauno Gilijos Bernotienės iniciatyva, jogos pratimais Elona išsigydė nugaros skausmus, o prieš kelerius metus pas vieną garsiausių JAV jogos meistrų Rodney Yee ir jo žmoną, modelį Colleen Saidman, baigė kursus ir gavo instruktorės vardą.

Taip pat lankė Rodney, Collen ir garsios dizainerės Donnos Karan įsteigto „Urban Zen“ fondo kursus, kur renkami žmonės slaugai padėti seniems, vienišiems žmonėms ne tik meiliu žodžiu, bet energija, reiki pratimais ir dvasiniais dalykais.

Prieš pradėdama dirbti skrydžių palydove E. Čepulytė prižiūrėjo senus, mirštančius žmones ir ligonius.

„Keičiau įklotus, valgydinau, prausdavau, dozuodavau vaistus, net morfiną, – atsiduso atvira moteris, dirbusi ir senelių namuose. – Buvo labai baisu. Kas mėnesį laidodavome po žmogų.“

Ji dažnai verkdavo, sunkiai įprasdavo prie mirštančiųjų, nors darbas su seneliais leido suvokti gyvenimo laikinumą ir gilino žinojimą, kad nuo mirties reikia ne bėgti, bet rengtis jai ir priimti kaip natūralų reiškinį.

„Labai mylėjau tuos žmones, atiduodavau visą save, nes žinojau – rytoj jų turbūt jau nebus“, – nuoširdi, šilta, gerai psichologiją išmananti ir visada besišypsanti moteris pastebėjo, kad Southamptone gyvena labai daug turtingų žmonių, tačiau dauguma jų miršta vieniši.

„Mes mirštame namuose, artimiausių ir brangiausių žmonių akivaizdoje, o jie – prie svetimų žmonių, – Elona patyrė šoką, pastebėjusi žmonių susvetimėjimą. – Kai mirė pirma moteris, verkiau pasikūkčiodama. Aš ir gydytojas paguldėme mirusiąją, o tuo metu atvykusi dukra su žentu šypsojosi ir patenkinti skaičiavo palikimą. Kitaip – europiečių išeivių, italų šeimose“.

Paskutinis jos akyse miręs vyras – turtuolis homoseksualas, taip pat paliktas šeimos, turėjo keturis mažiausiai keliolika milijonų dolerių kainavusius namus, įspūdingą sąskaitą banke: artimieji atvyko tik dėl palikimo.

Didžiausias Lietuvos stebuklas – žmonės

Ar skraidydama su turtuoliais ji pakeitė požiūrį į gyvenimą, ar netapo materialistė?

„Juokaujate? Iš Lietuvos išvažiavau beveik elgeta. Kai atėjo sąskaitos už šildymą, trūko pinigų maistui, išvažiavo vyras, po to – aš, – nuoširdžiai prisipažino Dailės kombinate dirbusi ir Dailės akademiją baigusi moteris. – Skrydžių palydovės darbas nelengvas. Diena maišosi su naktimi, turėjau būti gera psichologe, viską tvarkiau, valiau ir tualetus, tampiau sunkų bagažą. Bet svarbiau ne turtai, o išlikti žmogumi.“

Ji ištesėjo savo žodį senatvėje nelikti Amerikoje ir atleista iš darbo grįžo į Lietuvą. Šyptelėjusi prisiminė vieno protingo JAV žydo advokato žodžius: „Anksčiau ar vėliau tave atleis, tu per daug žinai, esi tarsi uždelsto veikimo bomba“.

Grįžti po 20 metų į smarkiai pasikeitusią Lietuvą buvo nelengva: kamuoja alergijos, imuninei sistemai reikia įprasti prie kitokio klimato – gyvenusi prie vandenyno, kur šilta, dabar pateko kur sausa, drėgna ir vėsu.

Prabangiuose komerciniuose lėktuvuose oras labai švarus – išvalytas, nėra jokių alergenų. Elona buvo įpratusi vaikščioti basomis per kilimus, o prie kojų „nekibdavo“ jokia dulkelė.

Todėl ir Kaune namuose, ji viską brūžina nuo ryto iki vakaro, nes kartu gyvena dar trys katės.

„Amerikoje mes buvome ir liksime trečiarūšiais, sovietais, – dar mintimis grįžo į JAV Elona. – Jie net neįsivaizduoja, kad pas mus gražu, o įprastinės medicinos paslaugos, reabilitacija gali būti dar aukštesnio lygio nei pas juos.“

Ji prisiminė, kai kartą jie skraidino melanoma sergantį keleivį. Skubiai nusileido Maskvoje, šis merdėjo, rusai paliepė iškviesti gydytoją ir patvirtinti ligą. Atvykus gydytojui Elona tuo pačiu paprašė, kad ši sustabdytų lėktuvo kapitonui sruvantį kraują iš nosies.

„Ji ketino suleisti druskos tirpalą, tačiau šis, išvydęs švirkštą, kokių JAV tuo metu jau seniai nebuvo, išsigando, nepasitikėjo rusų gydytoja. O švirkštą pasiėmė, nešiojosi su savimi ir visiems rodydavo“, – pasakojo E. Čepulytė.

Ten – pernelyg daug liguistai apie pinigus galvojančių žmonių. Vilkinčių šimtus dolerių kainuojančiais „Armani“ švarkais, bet šykštinčių sau gero maisto.

„Mačiau labai daug mirčių, be žodžių jaučiu žmonių norus ir gyvenu tam, kad galėčiau padėti kitiems, nes kiekvienas žmogus man kaip kūdikis. Džiaugiuosi, kad grįžau į tėvynę, nes žmonės – didžiausias Lietuvos stebuklas, – kalbėjo Elona. – Jie kantrūs, išsilavinę, darbštūs ir geros širdies. Mes, vyresni, paveikti sovietinio mąstymo, tačiau galima apsivalyti, persikrauti. Kaip šiandien nuprausiau sielą buriuodama kartu su dukra ir jos vyru.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)