Mokyklą pabaigusi dešimtukais, Diana aplinkinių buvo paskatinta stoti į mediciną, nors dar informatikos pamokose pradėjo domėtis programavimu ir stengėsi savarankiškai kurti internetinius puslapius.

„Praktinė medicina ir darbas su žmonėmis manęs nelabai traukė, todėl pasirinkau globalesnę sritį – visuomenės sveikatos studijas. Pačios studijos buvo įdomios, todėl nusprendžiau jas tęsti magistrantūroje. O po jų atėjo ir darbas, susijęs su šia sritimi“, – pasakoja Diana.

„Kai pradėjau dirbti visuomenės sveikatos apsaugos srityje, pamačiau, kad nors visi labai stengiasi, tačiau rezultatas gali matytis tik po 10 - 20 metų. Man jo norėjosi čia ir dabar.“

Taigi baigti mokslai ir įgytos kvalifikacijos rodė, kad Diana yra visuomenės sveikatos srities specialistė, tačiau moteris jautė norą išbandyti save kitur.

„Darbas ministerijoje atrodė atsakingas ir įdomus. Tačiau po kiek laiko supratau, kaip veikia visas viešasis sektorius ir koks ribotas jis yra. Visą laiką jaučiau, kad man negana ir noriu save realizuoti srityje, kur rezultatą matyčiau čia ir dabar“, – sako moteris.

Tačiau gyvenimas Dianai neleido ilgai užsisėdėti valstybės tarnyboje ir moteris išėjo motinystės atostogų.

„Nusprendžiau, kad dabar pats tinkamiausias metas pasukti savo gyvenimą kita linkme. Jau trečius metus esu vaikučių auginimo atostogose. Kai antroji atžala eis į darželį, mama – naujais karjeros keliais“, – sako Diana.

„Nenoriu girtis, bet man sekasi geriau, nei tikėjausi – grįžo pasitikėjimas savimi, o jau atrodė, kad į kitą sritį niekada gyvenime nenueisiu, buvau savo komforto zonoje. Bet peržengiau per save ir pamačiau, kad man sekasi. Net pažįstamas sužinojęs, kad lankau programavimo kursus, pakvietė pasikalbėti apie karjeros galimybes jų įmonėje“, – atvirauja moteris.

Diana džiaugiasi, kad yra tokių projektų. Jie padeda žmonėms, neturintiems finansinių išteklių ar pakankamo ryžto, pradėti keisti savo gyvenimą ir siekti naujų tikslų. O be to, Diana rodo pavyzdį ir skatina kitas mamas nebijoti karjeros pokyčių – juk mokytis nebūtinai turi tik vaikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)