Svarbiausia būti sąžininga sau

Tuo metu, prieš aštuonerius metus, kuomet Eglė su vyru išdrįso mesti karjeras, gerus darbus, namus ir visus kitus kilnojamus daiktus, ir išvažiuoti keliauti ilgiau nei metams į Pietų Ameriką, tokios ilgos karjeros pertraukos dar nebuvo įprasta.

„Pamenu, kad ne tik tėvai, bet ir draugai kraipė galvas, mokė, kad Pietų Amerikoje mus pagrobs, visko bus, kad gal geriau nevažiuokime. Manau su tuo susiduria daugelis žmonių, pradedančių elgtis nestandartiškai. Tai buvo geriausias mano gyvenimo sprendimas. – pasakoja moteris. – Gyvenime stengiuosi pirmiausia būti sąžininga sau ir atviromis mintimis aplinkai. Sąžiningumas ir atvirumas kuria aplinką, kurioje norisi būti ir veiklas, kurias norisi daryti. Kelionei paskatino noras sugriauti savo vidinius įsitikinimus. Pradėjus gyventi su vyru, įsigijus pirmą nuosavą būstą, viskas atrodo per daug gerai ir per daug teisingai. Abu nenorėjome šabloninio, paskola – nuoma – vaikai – darbai gyvenimo, tai sprendimas buvo aiškus. Reikia kažką daryti taip, kaip norime.“

Po metų pora grįžo į tuos pačius darbus, tik aukštesnes pareigas. Darbuose sekėsi labai gerai. Pareigos buvo aukštos ir perspektyvios. Atrodytų, geriau negalima ir tikėtis, bet „užklasinė“ veikla teikė dar daugiau džiaugsmo, taigi po ilgų svarstymų Eglei ir jos vyrui atėjo dar vienas pabaigos – pradžios etapas. Apsisprendus ir išėjus iš darbo, per 4 metus įvyko daug gražių dalykų: svečių namai Nidoje, baras Vilniuje, svečių namai Vilniuje, atvykstamojo turizmo agentūra ir daugybė kitų mažų projektų ir idėjų, kurių dalis dar neįgyvendinta, bet jau laukia savo laiko.

„Stengiuosi, kad visos veiklos augintų ne tik mane kaip žmogų, bet ir tuos, kurie įsitraukia į veiklą. Esu įsitikinusi, kad būtent komandos augimas yra dalis tiek verslo, tiek šeimos sėkmės. Susibūrė puiki komanda žmonių, kuriuos jungia tokie patys tikslai tiek verslui, tiek asmeniniam gyvenimui,“ – pasiekimais didžiuojasi Eglė.

Susidėlioti pliusus ir minusus

Karjeros keitimas, anot Eglės, yra iššūkis pats savaime, nes atsisakoma to kelio, kuriuo tikslingai buvo einama. Būna visko – baimės ar pasiseks, ar būsi įdomus ir svarbus kitur, kaip jausiesi su savo sprendimu po 3 metų.

„Mesti karjerą paskatino daugelis sudėtinių dalykų, – pasakojimą tęsia verslininkė. – Už požiūrį į verslumą, verslo logiką ir aibę kitų dalykų esu be galo dėkinga savo buvusiam vadovui, tačiau darbe trūko komandiškumo, bendro tikslo, idėjos. Tai paskatino įrodyti sau ir sukurti tokią aplinką kitiems, kurios pačiai trūko. Šiuo metu mintyse lengva ir ramu! Jaučiuosi, kad esu sąžininga sau. Nors ir pasigendu kai ko iš buvusių etapų, tačiau niekada nesigailėjau padarytų sprendimų.“

Kilus abejonėms, Eglė susidėlioja pliusus ir minusus ir viskas paaiškėja. Didžiausias iššūkis iki šiol jai – neprisiimti per daug veiklos vienu metu. „Kai vienu metu buvau partnerė keturiuose versluose, laukiausi antrojo vaiko ir supratau, kad net likę dviese su vyru visad kalbame apie darbą, stresą, kitos dienos reikalus. Reikėjo laiko ir vis dar reikia valios mokėti prisiimti tiek darbų ir atsakomybės, kiek gali padaryti,“ – patirtimis, iš kurių pavyko pasimokyti dalinasi pašnekovė.

Savo aplinką žmogus susikuria pats

Trys kertiniai akmenys, ant kurių pastatytos Eglė Bagdzevičės vystomos veiklos yra drąsa, kūryba, vidinių dogmų sugriovimas. „Drąsa apima ne tik nugalėjimą savęs pirmą kartą stovint ant slidžių, bet ir drąsą priimti sprendimus, nebijoti suklysti. Su drąsos menu susipažinau iš savo vyro ir vis dar pati to mokausi. Bet kokia kūrybos forma, ar tai būtų stebėtojo, ar kūrėjo pusėje – tai kas mus išlaisvina ir „atnaujina“. Vidinių dogmų sugriovimas – nesvarbu, ar tai būtų vaikų auginimas, kelionės, atrodymas, ar seksualinė pakraipa. Visos tos vidinės nuostatos yra tiek visuomenės, tiek asmeninio progreso stabdis,“ – įsitikinusi moteris.

„Keliaujant sutikome aibę išdrįsusių pradėti žmonių. Jų istorijos mane įkvėpė ir paskatino pamatyti, koks trapus, koks paprastas yra gyvenimas. Savo aplinką žmogus susikuria pats kaip nori, bet svarbiausia, kad vieną kartą kažką pasiekus, tai niekur nebedings, – tikina Eglė. – Pokyčiai – tai progresas. Pamenu, kad atėjus į įmonę buvo darbuotojų, kurie vis svarstė netrukus mesti darbą. Man išeinant po 8 metų palikau tuos žmones vis dar svarstančius mesti, arba jau susitaikiusius su situacija. Man dėl to labai liūdna. Aš niekada nenoriu būti vienu iš tų žmonių. Todėl linkiu būti sąžiningoms savo vidiniam jausmui, susidėlioti pliusus ir minusus ir tiesiog pradėti.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)