Ilham darbai nuolat pasirodo ant „Vogue“, „Elle“, „Harper‘s Bazaar“ mados žurnalų viršelių. Itin dideliu preciziškumu pasižyminti olandė pabrėžia, kad tik svajoti nepakanka – norint pasiekti aukštumų reikia dirbti neskaičiuojant jėgų.

Gyvenimas mados savaičių ritmu

Ilham savo laiką įpratusi skaičiuoti mados savaičių ritmu – kiekvieną naują sezoną ji pradeda ir užbaigia grandiozinių renginių užkulisiuose, kuriuose, kaip teigia plaukų stilistė, tempas beprotiškas.

„Modeliai atvyksta likus keturioms valandoms iki šou. Prasidėjus pasirodymui iškart lekiame į kitą šou, o ten ruošiame modelius sekančiam išėjimui. Nė sekundės poilsio! Nepaisant didelio krūvio darbas užkulisiuose man patinka. Iššvaistyta energija atsiperka su kaupu matant galutinį rezultatą. Darbas stresinėse situacijose nepaprastai užgrūdina”, - sako ji. Būtent mados savaitės ir jų užkulisiai Ilham suvedė su tokiais supermodeliais, kaip Kate Moss ir Naomi Campbell.

Plaukai – dalis mados

Ilham Mestour sako, kad plaukai yra svarbi aukštosios mados dalis. „Prieš pasirodymą ant scenos ar prieš fotosesiją modelį reikia transformuoti atsižvelgiant į konkrečią temą, parinktą drabužių stilių, dizainerio ar fotografo sugeneruotą idėją. Plaukai, beje, kaip ir makiažas, mados sferoje neabejotinai užima svarbią vietą“.

Šiandienos tendencija – individualumas

Garsios plaukų stilistės manymu, vyraujančių plaukų tendencijų pastaruoju metu nebėra. Dabar svarbiausia pabrėžti savo individualumą, ieškoti įkvepiančių pavyzdžių iš praėjusio laikmečio, kai tendencijos buvo ryškios ir savitos. „Apie tendencijas galėjome drąsiai diskutuoti 70-aisiais, 80-aisiais ar 90-aisiais. Tada vyko išties dideli pokyčiai plaukų, makiažo ir drabužių madose. Šiandien svarbiausia mokėti parinkti tinkamą spalvą ir kirpimą, kurie padėtų atsiskleisti asmenybei, derėtų su ja ir būtų tarsi grožio prieskonis.“

Ilham sako, kad ją įkvepia kultūros istorijos detalės, architektūra, įdomios formos: „Juk dirbant su plaukais svarbiausia kas gali būti yra forma.“ Elegantišką, klasikinį stilių dievinanti plaukų stilistė tikromis ikonomis vadina Ingrid Bergman, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Coco Chanel – asmeninį stilių tobulina pagal šių garsių moterų pavyzdžius.

Sėkmė aplanko tuos, kurie pasikliauja svajonėmis

Ilham Mestour teigia, kad jos sėkmės paslaptis – nuoseklumas, didžiulė aistra plaukų stilizavimo amatui, neišsemiama energija ir tikėjimas tuo, ką daro: „Kaip pagrindinį sėkmės faktorių įvardyčiau svajonės siekimą. Aš visada tikėjau savo svajonėmis! Sunkiai ir labai daug dirbau, kad susikurčiau galimybę gyventi savo svajonių gyvenimą.“

Moteris puikiai žino, ką reiškia dievinti savo darbą. „Dirbant su plaukais man staiga dingsta klausa, aplinkui nieko nebematau ir nebejaučiu. Visa savo siela įninku į darbus. Aš įsivaizduoju, kad būtent tai ir yra aistra darbui. Esu tikra savo profesijos maniakė!” Ilham teigia, kad būtina sąlyga ilgalaikei sėkmei yra nuolatinis tobulėjimas.
Kiekvienas moters karjeros žingsnis – dalis svajonės. „Darbas su tarptautiniu prekės ženklu suteikė galimybę dalintis patirtimi, žiniomis, kurti naujus produktus, naudojamus visame pasaulyje ir kasdien būti šalia mano didžiausios aistros – plaukų.“

Atvyksta į Lietuvą

Ilham ne tik puiki plaukų meistrė, bet ir įkvepianti edukatorė, kuri keliauja po visa pasaulį ir dalijasi žiniomis su pradedančiaisiais plaukų meistrais. „Tikiu jaunaisiais talentais. Bandau supažindinti juos su tinkamais žmonėmis ir pastūmėti svajonės link. Sakau, kad reikia tikėti svajone ir dirbti maksimaliai. Pasikartosiu – aistra, energija ir tikėjimas savimi – štai svarbiausi dalykai augti, tobulėti ir siekti. Tik svajoti nepakanka.“

Charizmatiškoji moteris puikiai žino, kad žmogui kartais reikalingas tik paskatinimas, o tada jis bus pasiryžęs nugriauti kalnus. „Kai dėl svajonės užverda kraujas, prasideda tikra kova. Bet pasakykite, ar be kovų buvo laimėtas nors vienas mūšis? Reikia kovoti vėl ir vėl, net ir po sunkių pralaimėjimų – atsitiesti ir vėl kovoti. Aš kovoju kasdien.“

Balandžio 5 dieną I. Mestour atvyksta į didžiausią Balijos šalyse grožio industrijos parodą „Pelenė“, kurioje pristatys naujausias plaukų stiliaus tendencijas, rašoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją