Kompanija jau sukaupė 503 mln. dolerių rizikos kapitalo fonde (200 mln. dolerių vien 2017 metais), tad kompanijos vertė dabar beveik siekia milijardą, skelbia entrepreneur.com.

Kalbiname J. Albą apie tai, kas ją motyvuoja.

– Kaip pradedate savo dieną?

– Kiekviena diena skirtinga, tad tai labai priklauso nuo būtent tos dienos įvykių. Dažniausiai pabučiuoju vaikus ir savo vyrą, o tuomet suruošiu vaikus dienai: pagaminu pusryčius, sušukuoju plaukus, pasirūpinu, kad jie turėtų viską, ko reikia mokyklai. Kai pasirūpinu šeima, vykstu į darbą arba į sporto klubą.

– Kaip baigiate savo dieną?

– Savo dieną baigiu su šeima. Dažniausiai vakare guliu su vaikais, dainuoju jiems dainas, skaitau knygas, kalbamės apie jų dieną.

– Kokia skaityta knyga pakeitė jūsų suvokimą apie tam tikrą dalyką ir kodėl?

– Philo Knighto knyga „Shoe Dog“ atvėrė man akis, supratau, kaip dažnai reikia keisti verslo modelį. Nesvarbu, kokia sėkminga tavo kompanija, verslo modelis turi būti nuolat tobulinamas, kad tą sėkmę išsaugotum. Net pačios sėkmingiausios kompanijos yra trapios ir pažeidžiamos. Neužtenka tik turėti gerą produktą, kurį mėgsta žmonės. Kai sukūriau savo kompaniją, maniau, kad tik mes susiduriame su tam tikromis problemomis, tačiau ši knyga privertė mane pamatyti tai kitoje šviesoje.

Aktorė Jessica Alba visada atrodo labai stilingai: ir gatvėje, ir prašmatniuose apdovanojimuose.

– Kokią knygą visuomet rekomenduojate perskaityti ir kodėl?

– Robin Gerber knyga „Leadership the Eleanor Roosevelt Way“. Ji buvo tokia stipri moteris. Jos atkaklumas susidūrus su neįveikiamais iššūkiais buvo tikrai įkvepiantis. Ji buvo tokia pasiryžusi siekti teisingumo, kad nugalėjo visas kliūtis ir tai suteikė man vilties, kad ir aš galiu būti sėkminga.

– Kaip išliekate susitelkusi ties reikiamu tikslu?

– Kai esu su vaikais, stengiuosi negalvoti apie darbą. Kai esu darbe – susitelkiu ties tuo, kas vyksta darbe. Kai su vyru išeinu į pasimatymą – jis tampa mano prioritetu. Taip pat mėgstu smegenims leisti trumpai pailsėti, jei turiu daugybę susitikimų per dieną, tuomet tarp jų pasivaikštau biure ar nueinu į tualetą ir leidžiu sau trumpai atsikvėpti.

– Kuo norėjote būti užaugusi?

– Visada žinojau, kad noriu būti aktore. Aistra verslui atsirado vėliau, kai supratau, kad noriu įkurti „The Honest Company“.

– Kokia kelionė labiausiai jus pakeitė?

– Paauglystėje gyvenau Australijoje ir ta patirtis atvėrė man akis. Tada pirmą kartą supratau, ką reiškia būti pasaulio piliete. Pradėjau žiūrėi BBC ir skaityti užsienio laikraščius, supratau, kad pasaulyje vyksta gerokai daugiau nei mes įpratę matyti kasdien.

Jessica Alba

– Kas jus įkvepia?

– „The Honest Company“ klientai. Kaskart, kai sulaukiu laiško apie tai, kaip pakeitėme kažkieno gyvenimą, būnu įkvėpta dirbti toliau ir padėti žmonėms gyventi laimingą ir sveiką gyvenimą.

– Ko svarbaus išmokote viename iš pirmųjų savo darbų?

– Aktorystė mane daug ko išmokė. Svarbiausia buvo suprasti, kad jei tikrai kažko labai nori, tuomet turi to siekti, o kaip tiksliai tai įgyvendinti sugalvosi eigoje.

– Kokį geriausią patarimą esate gavusi?

– Apsupk save skirtingų sričių ekspertais. Augant kompanijai supratau, kaip svarbu šalia turėti savo srities ekspertų.

– Ką patartumėte produktyvumui išlaikyti?

– Gerkite daug vandens ir išsimiegokite.

– Kaip išvengiate perdegimo?

– Laiko planavimas yra labai svarbu, negalite sakyti „taip“ viskam, reikia saugoti savo laiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)