Ne kartą „Auksiniam scenos kryžiui“ nominuota E. Užaitė gali pasigirti ne tik aktoriniais gabumais – ji mėgsta sukiotis virtuvėje: „Kartas nuo karto pagaminu maistą 50 žmonių ir man tai nesukelia streso.“

Apie savo kulinarinę laidą E. Užaitė nėra galvojusi, tačiau minčių atidaryti restoraną tikrai buvo. Anot jos, vieną vasarą turėjo galimybę paragauti darbo virtuvėje – ten kepė tortus.

Kol nuosavas restoranas dar tik neišpildyta svajonė, namuose E. Užaitė dažnai lepina savo šeimą skaniu maistu.

„Per Lino [gyvenimo draugas Linas Ryškus – aut. past.] gimtadienius visada tokiame dideliame 20–30 litrų „kazane“ gaminu plovą. Tai – tradicija, nes taip būna tik porą kartų per metus – per Lino gimtadienį ir dar kokią nors kitą šventę. Labai mėgstu tai daryti“, – kalba ji.

Per savo teatro, kino ir televizijos aktorės karjerą E. Užaitė sukūrė apie keturiasdešimt vaidmenų. Tačiau juokdamasi sako, kad kartais panašiausia jaučiasi į spektaklyje „Vyras po padu“ sukurtą Anos personažą.

E. Užaitė pripažįsta, kad per penkiolika aktorės darbo metų pati baisiausia atranka, kurioje teko dalyvauti, buvo pas režisierių Šarūną Bartą.

„Du kartus buvau toje atrankoje. Tu sėdi, o priešais tave kitas žmogus. Jis žiūri kokią valandą. Tada aš pradėjau su veidu kažką daryti, nes nusprendžiau, kad reikia. Vaipausi, keistai sėdėjau ir žiūrėjau. Tačiau du kartus išėjau, negavusi pakvietimo, ir nusispjoviau, kad daugiau ten nebeisiu“, – šypsodamasi pasakoja E. Užaitė.

Jei galėtų praleisti savaitę be šeimos, E. Užaitė vyktų į Ispaniją: „Šnekėčiausi su visais, vaikščiočiau po turgų ir pirkčiau bet ką. Be to, įsiprašyčiau į kokio nors restorano virtuvę.“