Kai merginos tėvai sužinojo apie septyniolikmetės santykius, buvo suorganizuota vakarienė, kurios metu nuspręsta, kad įvyks vestuvės.

„Laimei mano buvęs vaikinas buvo mielas ir nuostabus vyras“, – sako dabar jau 33-ejų moteris, tačiau priduria, kad tai visai neatitiko jos pačios norų ir svajonių.

„Jaučiausi paralyžiuota minties, kad dabar turėsiu būti tobula namų šeimininkė kaip įprasta mūsų kultūroje, bet aš norėjau prioritetu laikyti karjerą“, – pasakoja moteris.

Sh. Gopal už savo vaikino ištekėjo po trejų metų draugystės.„Indų kultūroje tokiu atveju tai vadinama santuoka iš meilės, o ne suplanuota santuoka. Pamenu, kad susituokus mane draskė abejonės, ar man pavyks išsaugoti savo identitetą būnant tokioje santuokoje“, – prisimena moteris.

Ambicinga moteris turėjo griežtą dešimtmečio planą ir greitai suprato, kad gyvenimas santuokoje neveda ten, kur ji nori atsidurti.

„Mečiau universitetą, nes norėjau susirasti darbą ir pradėti uždirbti pinigų. Visada norėjau turėti savo namus ir nepriklausomus finansus iki tol, kol ištekėsiu“, – teigia Sh. Gopal.

Moteris teigia labiausiai subrendusi iki 24-erių ir supratusi, kas iš tiesų yra kaip asmenybė.

Shivani Gopal

Netrukus Sh. Gopal su vyru nusprendė išsiskirti, o tai – itin reta Indijos kultūroje.

„Verkiau draugei ir maniau, kad mano gyvenimas – sugriautas. Galvojau, kad turiu išvykti iš šalies, nes nepakelsiu gėdos, kurią teks patirti, o ji paklausė, iš kur gausiu pinigų? Tuo metu išsitiesiau ir supratau, kad viskas bus gerai, aš moku planuoti ir valdyti pinigus, aš ištversiu. Tada ir supratau, kad pinigai yra mano bilietas į laisvę. Tikiu, kad finansinė nepriklausomybė yra gelbėjimosi plaustas moterims, kuris leis daryti išties tinkamus ir sveikus sprendimus“, – įsitikinusi Sh. Gopal.

Vis dėlto, moteris neslepia, kad lengva tikrai nebuvo.

„Indijoje santuoką nutraukia mirtis, o ne skyrybos. Nepažinojau nė vieno žmogaus, kuris būtų išsiskyręs. Gali palikti sutuoktinį, jei jis buvo neištikimas, tačiau ne tuomet, kai yra geras, koks buvo mano vyras. Jaučiausi tarsi atlikdama socialinę savižudybę, skyrybos buvo sunkiausias dalykas, kokį esu iškentusi, tačiau tunelio gale buvo šviesa“, – sako moteris.

Po kelerių metų Sh. Gopal susipažino su dabartiniu savo vyru. Laimei, moters šeima palaikė jų santykius ir palaimino antrąją santuoką.

Australijoje gyvenanti moteris džiaugiasi, kad dabar nėra tiesiog žmona ir save vadina karjeriste bei asmenybe.

„Partneris yra tik viena dalis tavo gyvenimo, juk turi savo paties istoriją“, – įsitikinusi Sh. Gopal, kuri dabar valdo sėkmingą verslą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)