Atsakymus į šiuos klausimus turi trys elitinės atletės - moterų NBA (WNBA) rungtyniavusi Jurgita Štreimikytė - Virbickienė, maratono bėgikė Diana Lobačevskė ir sprinterė Agnė Šerkšnienė. Visos jos apie sportą ir motinystę diskutuos „LTeam konferencijoje” rugsėjo 13 dieną Vilniuje, rašoma pranešime spaudai.

Agnė Šerkšnienė į profesionalųjį sportą grįžusi po motinystės pertraukos pasiekė geriausių savo karjeros rezultatų: pagerino 7 Lietuvos rekordus, pateko į Europos lengvosios atletikos čempionato finalą.

„Sportuoti pradėjau, kai dukrai buvo du mėnesiai, bet neforsavau, į profesionalųjį sportą grįžau tik šią žiemą, po beveik dvejų metų pertraukos”, - pasakoja Agnė, auginanti trejų metų dukrytę. Sprinterė pripažįsta, kad jos rungtyje labai nedaug moterų daro motinystės pertrauką. „200 m ir 400 m nuotolių bėgimuose yra labai svarbus sportininko amžius, patirtis ir branda. Sportininko pikas - 28-30 metų, taigi, dabar man yra būtent tas metas”, - sako Agnė.

Agnė įsitikinusi, kad motinystė nesutrukdė siekti rezultatų, nors į sportą grįžo vėliau nei tikėjosi: „Dabartiniai rezultatai yra didelio darbo pasėkmė: pakeičiau trenerį, dirbu pagal naują metodiką, treniruojuosi du kartus per dieną. Svarbiausia - požiūris, kad gali, ir susikoncentravimas į savo darbą. Nepraleidžiu nei vienos treniruotės, nesvarbu, ar esu neišsimiegojusi, nepavalgiusi”, - patirtimi dalijasi A. Šerkšnienė.

Tikriausiai žymiausia visų laikų Lietuvos krepšininkė, dabar jau trenerė Jurgita Štreimikytė – Virbickienė sūnaus susilaukė būdama 30-ies. „Tuo metu baigiau patį geriausią sezoną Italijoje, kelis sezonus buvau žaidusi JAV, turėjau daug pasiūlymų, bet supratau, kad atėjo laikas motinystei, tad grįžau į Lietuvą”, - pasakoja krepšininkė. Kai sūnui buvo pusė metų, Jurgita pradėjo sportuoti su komanda, bet pripažįsta, kad gerokai užtruko, kol pasiekė ankstesnį lygį. „Sugrįžimas į aikštelę buvo sunkus: lėtesnis sprendimų priėmimas, ne ta reakcija. Todėl krepšininkės dažniausiai atideda motinystę po 30-ies, nes nežino, kaip kūnas reaguos į pokyčius, ar galės toliau sportuoti.”

Diana Lobačevskė po pirmosios dukters gimimo padarė ilgą pertrauką - septynerius metus iš viso nesportavo. Grįžusi į profesionalų sportą ir antrą kartą laukdamasi maratonininkė sportavo iki 8 nėštumo mėnesio, per dieną nubėgdavo po 10 kilometrų. Praėjus savaitei po gimdymo Diana vėl pradėjo bėgioti ir po kelių mėnesių grįžo į varžybas, o pernai pasaulio čempionate Londone pasiekė geriausią asmeninį rezultatą.

„Man atrodo, kad savo pavyzdžiu uždegiau žalią šviesą nėštukių sportavimui, parodžiau, kad tai yra normalu. Po antrojo gimdymo labai greitai grįžau į sportą ir rezultatai buvo geri, nes puikiai jaučiausi. Žinoma, buvo treniruočių, kai bėgau verkdama, pavargusi, bet tokių sunkesnių momentų tikrai buvo nedaug”, - pasakoja D. Lobačevskė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją