Net du apdovanojimus iš trijų šiais metais pelnė programavimo mokyklos „Vilnius Coding School“ įkūrėja Julija Rimšelė. Ji tapo inovatyviausio ir daugiausia vertės suteikiančio verslo kategorijų nugalėtoja. Taip pat verslininkė pelnė ir specialių „BZN Start“ įsteigtą „Business Woman Awards“ apdovanojimą, skelbiama pranešime spaudai.

Vos prieš trejus metus programavimo mokyklą, besiorientuojančią į suaugusiųjų perkvalifikavimą, įsteigusi J. Rimšelė sako, kad sėkmingo verslo pagrindas – jis turi tarnauti kitiems.

„Visada jaučiau poreikį ne tik pati tobulėti, bet ir prisidėti prie kitų žmonių iniciatyvos, paskatinti juos, suteikti motyvacijos. Jutau, kad suaugusiems žmonėms nėra itin daug galimybių mokytis naujos specialybės, persikvalifikuoti. Tai tapo mano paskata steigti mokyklą, o programavimo kryptį nulėmė IT specialistų poreikis darbo rinkoje. Džiaugiuosi, kad einu tinkama kryptimi ir visi šie apdovanojimai tai tik patvirtina“, – teigia moteris.

J. Rimšelė taip pat primena, kad nors stojančių į IT studijas, mokymus ir kursus skaičius auga, IT darbo rinkos situacija šalyje ir toliau kiekvienais metais aštrėja, reikiamų specialistų nuolat trūksta. „Dar praėjusiais metais rinka skaičiavo, kad trūks 11 tūkst. IT darbuotojų, o perskaičiavus pagal naujausias tendencijas skaičius išaugo 20 proc. „Infobalt“, „Investuok Lietuvoje“ ir „Mosta“ tyrimo duomenimis, mums iš tiesų trūks daugiau kaip 13 tūkst. specialistų. Apskritai per pastaruosius dešimt metų IT specialistų poreikis mūsų šalyje augo net 10 kartų daugiau nei visos darbo jėgos. Dėl šių priežasčių labai svarbu ne tik nauji specialistai, bet ir persikvalifikavimo populiarinimas tiek tarp moterų, tiek tarp vyrų, jeigu jų dabartinė profesija nebėra paklausi arba greitu metu tokia bus“, – įžvalgomis dalijasi J. Rimšelė.

Programavimo mokyklos įkūrėja neapsiriboja vien mokymo veiklos organizavimu ir kartu su mokykla rengia įvairius šviečiamuosius renginius, tokius kaip „Moterys užkariauja IT“, susitikimus su didžiausiomis technologijų įmonėmis Lietuvoje, kalba apie nedarbo mažinimą šalyje ir yra viena iš „Women Go Tech“ iniciatyvos mentorių.

„Merginos, kaip ir daugelis jaunų žmonių, aktyviai domisi technologijomis. Esu įsitikinusi, kad tai nepriklauso nuo lyties. Bet joms kartais vis dar reikia padrąsinimo sieti savo profesinį kelią su IT ir suteikti galimybių persikvalifikuoti į darbo rinką jau įsiliejusioms moterims“, – sako „Vilnius Coding School“ įkūrėja J. Rimšelė, prieš tai dirbusi mados srityje.

„Business Woman Awards 2018“ rinkimuose šiemet dalyvavo 40 įvairiems verslams atstovaujančių moterų. Apdovanojimai buvo teikiami trijose kategorijose: inovatyviausio, vertingiausio ir kūrybingiausio verslo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)