Nebijo metų

Beveik prieš dešimtmetį R. Mikailionytė yra sakiusi, kad buičiai ir drabužių priežiūrai skiria daugiau laiko nei sau. Tačiau metams bėgant moters požiūris pasikeitė.

„Aš nuo balandžio pradžios iki lapkričio pabaigos dirbu sodininke, labai mėgstu šį savo darbą ir jo labai laukiu. Kitas darbas yra mados renginių koordinavimas ir prodiusavimas, mano pačios kuriama drabužių linija. Turiu daug įdomių projektų. Saviraiška man, kaip moteriai, yra labai svarbi. Esu mama ir turiu saugoti save, nes vaikai puikiai mane jaučia. Tačiau tarp šių gyvenimo eilučių reikia pajusti save, nes nuo to nuolatinio lėkimo pavargsti. Be viso to, aš esu moteris ir man svarbu, kaip jaučiuosi. Svarbi draugystė ir taika su savimi, su savo metais“, – sako vasario pabaigoje 43-iąjį gimtadienį atšventusi R. Mikailionytė.

Žinoma manekenė, floristė ir drabužių kūrėja nėra viena iš tų moterų, kurias baugina bėgantys metai. Šiuo klausimu ji turi savo filosofiją. Savo veide mimikos raukšlelių vis daugiau randanti Renata dėl to visai nesikremta. Ji įsitikinusi, kad reikia mokėti senti oriai, gyventi nesukaustytam baimės. Liūdna tik dėl vieno, kad pas mus įsigalėjęs jaunystės kultas naikina jos mamos amžiaus vyrus ir moteris. Nors taip neturėtų būti...

„Aš nenoriu nieko blogo pasakyti apie jaunimą. Man labai patinka jauni žmonės, su jais daug dirbu. Žaviuosi savo dukros mąstymu, džiaugiuosi, kad ji yra visiškai kitokia nei aš. Kai buvau Niujorke, supratau, kad jaunystė ar senatvė nėra metai. Metai yra tavo psichologija, filosofija, žingeidumas, o gal gyvenimo džiaugsmas. Prieš kelis mėnesius su kolegėmis lankėmės stažuotėje Japonijoje.

Ši kelionė po šalį buvo labai naudinga ne tik kaip landšafto specialistėms, bet ir kaip moterims. Japonijoje nepaprastai gerbiamas vyresnio amžiaus žmogus. Ten visi labai gerbia žmogaus išmintį ir patirtį, – atkreipia dėmesį R. Mikailionytė. – Pas mus yra moterų, kurioms per 50 metų ir jos jaučiasi nereikalingos.

Norėčiau, kad jos būtų reikalingesnės, kad joms būtų suteikta daugiau darbo pasiūlymų ir jos pačios būtų drąsesnės. Norėčiau, kad pas mus būtų kaip Paryžiuje, kur šešiasdešimtmečiai – šarmingi žavūs padavėjai. Arba, pavyzdžiui, septyniasdešimtmetės japonės važinėja motoroleriais ir atrodo visiškai cool. Gyvenimo džiaugsmas nepriklauso nuo to, kiek tau metų. Pas mus trūksta žmonių, kurie džiaugtųsi savo amžiumi ir savimi, savo unikalumu“.

Renata Mikailionytė

Įkvėpė Japonijos moterys

Japonijoje Renatą sužavėjo tai, kad ten pirmiausia išryškinama pagarba sau ir savęs priežiūra. Ji įsitikinusi, kad moteris, nesvarbu, kiek jai metų, neturi pasiduoti savo baimėms ir kompleksams. Moteris turi save prižiūrėti.

Anot R. Mikailionytės, japonės naudoja nepaprastai daug grožio priemonių, ne tik kremų, bet ir geriamųjų papildų su kolagenu, hialurono rūgštimi, cinku, selenu. Bet kurioje Tokijo maisto prekių parduotuvėlėje gali rasti grožio lentynų, nukrautų įvairiausiomis priemonėmis, kremais, papildais, geriamojo kolageno „šotukais“, kurie Renatos nestebina.

„Moterys ten naudoja šimtus įvairiausių kaukių. Lietuvės kasdien tepasi veidą kremu, o japonės – kaukes. Savo grožio puoselėjimas joms toks pat natūralus ritualas, kaip arbatos gėrimas“, – stebisi Renata.

Ką žinoma moteris patartų moterims, norinčioms atsikratyti ryškėjančių mimikos raukšlių, sulėtinti odos senėjimą bei džiaugtis spindinčia ir sveika oda?

„Kai savo kosmetologės paklausiu, ką daro, kad taip nuostabiai atrodo, ji man sako: „Aš kenčiu ramia veido išraiška. Jei kentėti, tai ramiai, be jokių antakių kilnojimų“ . Taip pajuokaujame. Nenoriu moralizuoti, bet rūkymas ir alkoholio vartojimas turi didelę įtaką moters išvaizdai. Galima atsipalaiduoti, bet tai neturi virsti įpročiu.

Ritualu turi virsti higiena, sportas, viskas, kas inspiruoja. Aš pati du kartus per savaitę jau trejus metus lankau baseiną. Man smagu jausti savo kūną, išlaikyti gerą formą, matyti, kad ji stipriai nesikeičia. Moterys turi nepamiršti judėti. Jei netinka bėgimas, galima vaikščioti arba sportuoti tai, kas artimiausia tavo kūnui.

Palepinti jį vonios ritualu, veido kauke. Nes šių paprastų dalykų moterims reikia. Būtina atrasti laiko sau ir buvimui su savimi. Svarbu pasitempti pirmiausia prieš save ir savo mylimą žmogų, prieš savo vaikus, kurie į tave žiūri. Turime rodyti pagarbą savo kūnui, gyvybei, sielai“, – neabejoja prekinio ženklo „Biocell“ grožio ambasadorė R. Mikailionytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)