– Kokių makiažo priemonių iš esmės pakanka paauglei, kad galėtų susikurti dailų kasdienį makiažą?

– Įprastai paauglių oda – tai ypatingos priežiūros reikalaujanti „drobė“, kurią mes dengsime pigmentu – dekoratyvine kosmetika. Nes visa dekoratyvine kosmetika – tai kosmetinės emulsijos, į kurias įmaišytas vienoks ar kitoks pigmento (spalvoto dažo) kiekis. Nuo to, kokios būklės tuo metu yra paauglio oda, priklauso kokias kosmetines priemones ir kiek jų mes galime pasirinkti.

Pirmoji, labai aktuali priemonė – kreminė pudra, skirta padengti ir sulyginti veido odą. Svarbu, kad kreminė pudra ne tik maskuotų, puoštų, bet ir palaikytų normalią odos būklę: drėkintų, neleistų odai išsausėti, apsaugotų nuo žalingų aplinkos faktorių (vėjo, užterštumo, šalčio ar sauso patalpų oro).

Lengvas toninis drėkinantis kremas su apsauga nuo saulės (BB) puikiai tinka paauglių odai. Jeigu oda labai riebi, reikia puoselėti jos antimikrobinę aplinką ir palaikyti švarą, geriau kreminės pudros nenaudoti. Nebent gydytoja dermatologė ar kosmetologė rekomendavo naudoti specialią antimikrobinę kreminę pudrą su rūgštimis. Reikėtų vengti „sunkių“ kreminių pudrų vaško pagrindu, kurios labai gerai maskuoja spuogelius, bet tuo pat metu užkemša poras ir „apkrauna“ jauną odą storu sluoksniu. Labai svarbu, jeigu įsigyjate veido dengimo priemonę (kreminę pudrą) būtinai turite turėti ir priemonę tai pudrai nuvalyti. Tai būtina.

Kitos priemonės galėtų būti įvairūs spalvoti pieštukai bei rusvi („kūno odos“ spalvos) šešėliai. Taip pat lūpų balzamas su spalva ir puošia, ir saugo lūpas nuo išsausėjimo.

– Dažna mergaitė dabar mokosi dažytis iš „Youtube“ pamokėlių, kokie „pavojai“ čia tyko? Galbūt prisimokoma „per sunkių“ technikų, kurios vėliau naudojamos kaip kasdienis makiažas?

– Mokytis makiažo „Youtube“ visiškai neteisinga jau vien todėl, kad mergaitės, kuri žiūri pamoką, odos būklė, jos poreikiai tuo metu, absoliučiai skiriasi nuo demonstruojančio žmogaus odos būklės ir poreikių. Kad šie duomenys sutaps ir jums tiks ta pati priemonė, kurią naudoja „Youtube“ „mokytoja“ vienas procentas iš šimto. O netinkama priemonė, gali labai pakenkti jūsų odai.

Demonstruojančio makiažą modelio veido, akių, nosies ir lūpų forma tikrai skiriasi, o kartais gali ir labai skirtis nuo besimokančios mergaitės veido bruožų. Tos linijos, kurios paryškina modelio akis, gali visiškai netikti, žiūrinčios merginos akims ir netgi negražiai iškraipyti jos individualų grožį.

Mokytis individualaus makiažo „Youtube“, tai tas pats, kaip pirkti rūbą, kurį matavosi ir kuris tiko svetimam žmogui, turinčiam visiškai skirtingą figūrą ar kūno sudėjimą nei jūsų. Rūbo spalva jums patiko, modelis labai įdomus, bet jis dailiai atrodė ant kito žmogaus, o jums jis visiškai netinka, nes paryškina tai, ko jūs nenorėtumėte per daug rodyti ir maskuoja jūsų gražiausias vietas.

– Dažnai mokykloje merginos nori būti madingos ir kopijuoja viena kitą arba žinomas moteris. Vis dėlto, kas tinka vienai, nebūtinai tiks kitai, kaip atsirinkti, kas tinka tau?

– Tam, kad atsirinktumėme, kas mums tinka – galimi du keliai. Pirmas – ilgai ir kantriai bandyti prisitaikyti kitoms merginoms tinkančius dalykus. Antras – susirasti vizažo meistrę, kuri teikia „individualių pamokų sau“ paslaugą ir apsilankyti pas ją, su ja pasitarti kokią kosmetiką ir kaip reikėtu naudoti, kad būtumėte madinga, bet kartu ir išskirtinė.

– Paauglės dažnai negali skirti daug pinigų kokybiškoms makiažo priemonėms, tačiau ant ko galima išties sutaupyti, o į ką būtina investuoti? Galbūt vertėtų pirkti gerą pudrą, o, tarkime, skaistalus galima ir iš pigesnės linijos?

– Čia galioja ta pati „sena kaip pasaulis“ taisyklė – naudokite mažiau, bet geresnės kokybės priemonių ir tada atrodysite puikiai. Taip, tikrai verta investuoti i gerą veido padengimo priemonę, nes tai viso makiažo pagrindas. Reikėtų atkreipti dėmesį į tušo ir lūpų blizgesio ar lūpų dažų kokybę, nes šios priemonės gali tiesiogiai patekti į mūsų organizmą per gleivinę ar su seilėmis. Labai svarbu, kad jų galiojimo laikas nebūtu pasibaigęs, kad ingredientai būtu saugūs jūsų sveikatai. Na, o visi blizgučiai, skirti švytėjimui ar kitiems „šou“ efektams gali būti pigesni, juo labiau, kad, ko gero, nenaudosite jų kas dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)