Nemokami renginiai ir veiklos Vilniuje

Moterų solidarumo eitynės
Laikas: 12:00-14:00
Vieta: Katedros aikštė, Vilnius
Renginio aprašymas: Jau ketvirtą kartą „Tarptautinė Moterų Solidarumo“ diena yra minima susivienijus skirtingoms organizacijoms, profesinėms sąjungoms, nevyriausybinėms organizacijoms, įvairių sektorių darbuotojams, visų sunkiai dirbančių žmonių vieningai ir garsiai pareiškiant, kad socialinė apsauga, mūsų gyvenimo ir darbo sąlygų gerinimas yra esminė priemonė užtikrinti ne tik lygybę tarp vyrų ir moterų, bet ir kurti saugesnę, lygesnę ir laisvesnę visuomenę. Ne tulpių, o teisių ir solidarumo! Šių metų kovo 8 d. eitynių tema, kaip ir priklauso – moterų darbas. Eitynes organizuoja – įvairių organizacijų apsijungimas „Reprodukcinis streikas“.

22 lietuvių dailininkių parodos „Laisva“ atidarymas
Laikas: 18:00-20:00
Vieta: April Gallery, Konstitucijos pr. 29, Vilnius.
Parodos aprašymas: Parodoje bus pristatyti 22 lietuvių dailininkių darbai (Adelė Pukelytė, Aušra Kleizaitė, Dalia Kasčiūnaitė, Deima Katinaitė, Dovilė Bilkštienė, Eglė Babilaitė, Eglė Kuckaitė, Eglė Ulčickaitė, Emilija Balas, Evelina Paukštytė, Gedvilė Bunikytė, Joskaudė Pakalkaitė, Laura Slavinskaitė, Miglė Kosinskaitė, Mykolė Ganusauskaitė, Monika Radžiūnaitė, Nijolė Vilutienė, Nomeda Saukienė, Rosanda Sorakaitė, Rūta Jusionytė, Sigita Maslauskaitė, Židrija Janušaitė).
Svarbi informacija: 16:00 Menotyrininkių Aistės Paulinos Virbickaitės ir Austėjos Mikuckytės-Mateikienės paskaitos apie moteris meno kolekcionieres Lietuvoje ir užsienyje. Paskaitos vyks k29 konferencijų salėje.
18:00 Židrijos Janušaitės performansas.
18:10 Oficialus parodos atidarymas.

Moterų vakaras „Menas ir jausmai“
Laikas: 17:00-19:00
Vieta: Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka, Trakų g. 10, Vilnius.
Renginio aprašymas: Vilniaus liberalių moterų klubas kviečia susitikti moterų dieną – kovo 8-ąją (penktadienį) nuo 17 val. ir praleisti laiką kartu, peržiūrint filmą „Frida“, apie garsios menininkės Fridos Kahlos gyvenimą ir kūrybą, apie moteriško kūrybingumo ir stiprybės simbolį. Vėliau siūlome pratęsti neformalų vakarą ir persikelti į greta esančią kitą biblioteką – Alaus biblioteką, Trakų g. 4, čia aptarsime filmą, pasidalinsime dienos nuotaikomis ar pasikalbėsime mums aktualiomis temomis.
Informacija: Dalyvavimas nemokamas, registracija el. p.: vlmklubas@gmail.com

Kūrybos vakaras „Dainuok, širdie, gyvenimą!“
Laikas:
17:00-18:30
Vieta: Vinco Krėvės-Mickevičiaus memorialinis butas-muziejus, Tauro g. 10-1, Vilnius.

Renginio aprašymas: Kovo 8 d., penktadienį, 17 val. kviečiame į kūrybos vakarą, skirtą Salomėjai Nėriai. Rašytoja ir kultūros asmenybių tyrinėtoja Aldona Ruseckaitė pristatys savo naujausią knygą „Padai pilni vinių“. Biografiniame romane pasakojama apie dramatišką Salomėjos Nėries likimą ir kūrybos kelią. Kviesime pažinti naujai atskleistas jos gyvenimo detales.
– Renginio meninę dalį kurs išskirtinio vokalo solistė Skaidra Jančaitė.
– Salomėjos Nėries eiles skaitys Virgilijus Kubilius.
Informacija: Tel. (8-5) 262 01 48 arba el. paštas info.kreves@vilniausmuziejai.lt. Įėjimas laisvas.


Koncertas „Kempinski Concertini“
Laikas:
17:00-17:30
Vieta: Grand Hotel Kempinski, Universiteto 14, Vilnius.
Koncerto aprašymas: Nuoširdžiai kviečiame visus viešbučio ir miesto svečius prisijungti prie mūsų „Kempinski Concertini“ muzikinės serijos, kurioje viešbučio vestibiulis transformuojamas į „sceną jauniesiems menininkams“ pačioje Vilniaus miesto širdyje. Kovo 8 d. koncertuoja Charlotte Kilsch – klasikinis dainavimas.
Idėja prieš koncertą (mokama): 14:00-17:00 viešbutyje galima mėgautis tradicinės popiečio arbatos ritualu bei skaniausiais gardėsiais („Afternoon Tea“). Prestižiškiausiuose pasaulio viešbučiuose itin moteriškų kompanijų mėgiama tradicija. Staliuko rezervacija telefonu +370 5 2201600.

Prancūziškas filmas „Moterys ir futbolas“
Laikas:
18:00-19:30
Vieta: Prancūzų Institutas Lietuvoje, Didžioji g. 1, Vilnius.
Renginio aprašymas: Kovo 8-osios proga Prancūzų institutas Lietuvoje kviečia į nemokamą filmo apie moterų futbolo pradžią Prancūzijoje „Comme des garçons“ peržiūrą. Filmas prancūzų k., titrai anglų k.

„Kovo 8-osios šventė ir ritualai moterims“ (Renginys arbatpinigių principu):
Laikas:
18:00 – 20:30
Vieta: Sąmoningų santykių studija, Dominikonų g. 5, Vilnius
Renginio aprašymas: Kviečiame švęsti moterišką vienybę ir įteikti savo moteriškumą kaip dovaną pasauliui. Tradiciškai Sąmoningų santykių studijoje vykstančius susitikimus su santykių išminties sergėtojomis Senolėmis, praturtinome šventine kovo 8-osios dienos dvasia ir kelione gongo garsu. Kviečiame prisijungti visas giluminio savęs pajautimo išsiilgusias moteris ir merginas! Renginį veda: saviugdos trenerė Raminta Lapinskaitė ir gydančio garso meistrė Renata Venckutė.
Informacija: Išankstinė registracija el.paštu: registracija@samoningisantykiai.lt, atlygis savanoriškas.

„Mandala Dance“ praktika moterims su Aiste
Laikas:
18:00-20:30
Vieta: Shanti jogos studija (Ozo parkas), K. Ulvydo g. 11, Vilnius.
Renginio aprašymas: Sakralaus šokio praktika moterims „Mandala Dance“, tai gili energetinė kūno praktika ir meditacija judesyje, kurios pagalba moterys sujungia ir balansuoja kūną, protą, sielą, savo sąmonę, energijas ir kūną.
Informacija: +370 613 06177 ir aiste.samuliene@gmail.lt. Pirmoji praktika (Kovo 8d.) – nemokama, tačiau, būtina registracija.

„Om meditacija“ (Renginys arbatpinigių principu):
Laikas: 19:00-20:00
Vieta: Oum.lt Studija, Jonažolių g. 3, Vilnius.
Renginio aprašymas: Kviečiame penktadienio vakarą praleisti neįprastai ir prisijungti prie bendros mantros OM dainavimo. Tai puikus būdas vakaro praleidimui ir naujų patirčių ir draugų rato praplėtimui. Mantros – tai stiprus instrumentas savęs perprogramavimui. Tai priemonė „išsivalyti“ savo protą, kalbą, kūną.
Informacija: +370 606 48131, renginio mokestis – auka.

Koncertuoja Ruta MUR LIVE
Laikas:
23:00-00:00
Vieta: Love bar, Pylimo g. 59, Vilnius
Renginio aprašymas: Ruta MUR synthpop stiliaus kūrėja ir atlikėja, viena iš įdomiausių gyvo vokalo ir elektroninės muzikos kūrėjų Lietuvos padangėje. Kovo 8 d., penktadienį, gyvo koncerto metu, Ruta MUR mus nukels į 80-ųjų diskoteką, kupiną nostalgiško graudulio ir kičinės meilės.

Renginiai/veiklos Vilniuje >5 EUR

Filmas „Nes ji yra moteris“ („On the Basis of Sex“)
Vieta:
Forum Cinemas Vingis/Akropolis, Multikino, Kino Teatras „Pasaka“, MO KINAS.

Informacija: Filmo premjera kino teatruose kovo 8-ają.
Filmo aprašymas: Tai, tikrais faktais paremtas pasakojimas apie Ruth Bader Ginsburg, vieną garsiausių JAV kovotojų už moterų teises, padariusių stulbinančią teisininkės karjerą: ji buvo viena pirmųjų moterų, tapusių JAV aukščiausiojo teismo teisėja.


Kaoshiki šokio užsiėmimai moterims
Laikas:
18:00-19:30
Vieta: Baltic Shamans, Užupio g. 2, Vilnius.
Renginio aprašymas: Kaušiki – tai sąmonę plečiantis šokio Radja Jogos pratimas, kurį 1978 metais mums padovanojo Sri Sri Anandamurti. Kaušiki yra veiksminga sveikatos puoselėjimo priemonė – ypatingai moterims. Ši praktika padaro kūną stipresnį, lavina lankstumą ir ištvermę, jo metu stimuliuojami tam tikri kūno taškai, kurie ypatingai teigiamai veikia nervų sistemą, jis net gi sustiprina ir paaštrina protą bei intelektą. Praktiką ves Agnis (Agnis Yoga) – jau daugiau nei dešitmentį visa galva ir širdimi panirusi į rytų filosofiją, meditaciją ir jogą, domisi astrominerologija, aromaterapija, chakroterapija. Po Kaušiki šokio sesijos vyks Mėnulio kvėpavimas atsipalaidavimui ir moteriškai energijai išjudinti.
Renginio kaina: 10 EUR

Ekskursija „Femme Fatale“
Laikas:
18:00 – 20:00
Ekskursijos pradžios vieta: Karaliaus Mindaugo paminklas, Arsenalo g. 1, Vilnius.
Ekskursijos aprašymas: Kviečiame susipažinti su garsiausiomis moterimis Lietuvos istorijoje: kilmingomis ir nekilmingomis, mylimosiomis, žmonomis, motinomis ir dukromis, lietuvėmis ir kitų šalių pasiuntinėmis. Jos mylinčios, rūpestingos, stiprios, talentingos, koketiškos. Ekskursijos metu sužinosite, kurių mūsų valdovų stiprybės šaltinis buvo jų moterys – mylinčios, ypatingos, net priešų vertinamos. Atskleisime paslaptį, kaip neapdovanota grožiu moteris tapo karštai mylima ir didžiai gerbiama valdove.
Informacija: Ekskursijos kaina asmeniui – 8 EUR, vaikams iki 18 m. – 5 EUR. Ši kaina galioja perkant bilietus internetu arba atlikus išankstinį apmokėjimą banko pavedimu. Atsiskaitant vietoje grynaisiais, imamas 1 EUR/asm aptarnavimo mokestis. Daugiau informacijos tel. +370 677 24824.

Bardai tarp žvaigždžių: Giedrius ir Agnė Arbačiauskai
Laikas:
19:00-20:30
Vieta: VU Planetariumas, Konstitucijos pr. 12A, Vilnius.
Koncerto aprašymas: 2019 metų kovo 8 dieną, 19 val. projekte „Bardai tarp žvaigždžių“ pirmąkart pasirodys šeimyninis duetas – Giedrius ir Agnė Arbačiauskai. Koncertas skiriamas Tarptautinei Moters dienos progai, o jame skambės gražiausios dainauojančio aktoriaus Giedriaus Arbačiausko dainos pagal lietuvių poetų eiles, o jam pritars gyvenimo pakeleivė žmona Agnė, kuri pritars violončele.
Bilietų kaina: 10 Eur. Koncerto dieną: 12 Eur
Informacija: Tel. +370 672 23266 arba El.paštas: koncertai@bardai.lt

Koncertas „Dmitrij Golovanov & Veronika ChiChi: A Man & A Woman“
Vieta:
Rūdininkų knygynas, Rūdininkų g. 20, Vilnius.
Laikas: 19:00-21:00
Renginio aprašymas: Kviečiame jus į šiltą ir šventišką vokalistės Veronikos ChiChi bei pianisto Dmitrijaus Golovanovo koncertą „A Man & A Woman“. Šventiniam kovo 8-tosios koncertui paruošė žaismingų, romantiškų ir kupinų meilės kūrinių puokštę.
Renginio kaina: 15 EUR
Informacija: Būtina išankstinė registracija: info@rudninkuknygynas.lt arba +370 5 2610266.

Puodelio dirbtuvės
Laikas:
17:30-20:00
Vieta: Pottery like Poetry, A.Jakšto g. 9, Vilnius.
Renginio aprašymas: Kovo 8 dieną kviečiame į jaukų moterų susitikimą prie molio gabaliuko. Moters dienos proga linkime skirti laiko Sau ir patyrinėti labai jautrią materiją – kuri kaip sugertukas, sutraukia mūsų emocijas, jausmus ir nuotaikas – molį. Vakaro metu lipdysime puodelius ir turėsime galimybę matyti, kaip rankos sukuria formą, galbūt visiškai netikėtą, bet tokią savą ir jaukią. Atsiduosime moters prigimčiai – kurti. Kursime, žavėsime ir žavėsimės.
Renginio kaina: 20 EUR
Informacija: Būtina išankstinė registracija telefonu +370 624 76111

Viviane Canta Piaf
Laikas:
19:00-22:00
Vieta: Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilniaus g. 30, Vilnius.
Koncerto aprašymas: Penktą kartą Lietuvoje viešėsianti ekspresyvioji portugalų atlikėja Viviane, muzikos gerbėjų pamilta už savo unikaliai suplaktą fado mediterraneo – tango, prancūziškų melodijų ir džiazo kokteilį – įsuks į amą atimančių chanson français verpetą, numargintą subtiliais portugališkais potėpiais.
Prabangios, emociškai nubloškiančios, virtuoziškai atliekamos prancūzų scenos legendos Editos Piaf interpretacijos iš Viviane mikrofono privers mus gerai valandai apmirti ir nupleventi į bohemišką kabareto prietemą, spalvingus Paryžiaus skersgatvius, slaptas įsimylėjėlių vieteles.
Koncerto kaina: 22 EUR

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)