Jei jums, kaip ir man, majoneziniuose marinatuose skendinti kiauliena nėra pati geriausia alternatyva, tai esate tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku. Ruošti maistą gamtoje labai smagu, tačiau dažnai tokių pasisedėjimų užkandis būna bulvių traškučiai, kepta duona su padažu, o viską vainikuoja kiaulienos šašlykas, skendintis pomidorų padaže. Ką daryti, kad išvykos į gamtą būtų kuo maistingesnės ir vertingesnės?

Jei jūs esate pietų šeimininkė, tai problemą išspręsti labai paprasta. Kiaulienos išpjovą keičiame aliejuje, sojoje, kalendroje ir meduje marinuota vištienos krūtinėle be odos. Jei grilio vakarėlis vyksta vakare ir norime turėti alternatyvą ryžiams – puikiai tinka daržovių vėrinukai. Paprikos, cukinijos, saldžiosios bulvės, baklažanas – visa tai bus puikus garnyras tiems, kas nenori ryžių. Taip pat galite kepti kukurūzų burbuoles. Tobulai skanu ir labai sotu.

Padažas tapo galvos skausmu? Pirktiniuose pomidorų padažuose apstu cukraus. Nepatingėkite pasidaryti savo padažą. Aš labai mėgstu natūralaus jogurto padažą su trintais agurkais, česnaku ir žolelėmis. Tirštumui galite pridėti šiek tiek varškės. Bus originali ir skani alternatyva. Jei norisi aštriau – puikiai tiks aitriųjų paprikų, česnako ir alyvuogių aliejaus padažas su prieskoninėmis žolelėmis.

Nesinori sedėti, kol paskausta nugara? Pasisedėjimai gamtoje tuo ir smagūs, jog nesate įpareigoti užstalei. Paorganizuokite aktyvių lauko žaidimų. Badmintonas, paplūdimio tinklinis, futbolas ir t.t. Ne tik pradžiuginsite vaikus su jais pažaidę, bet ir pasportuosite. Mes su šeima visuomet mašinoje turime tinklinio kamuolį, jei šalia nėra tinklo galima juo tiesiog pasimušinėti.

Jei esate pakviesti į svečius, atsivežkite sveikuolišką užkandį ir/arba vištienos krūtinėlės, krevečių vėrinukų. Šeimininkai tikrai įvertins, o jūs turėsite sveikuolišką alternatyvą. Pasimarinuokite alyvuogių ar pasidarykite vaisių ir melynojo sūrio salotų, manau, tikrai turite savo mėgstamų užkandžių, kuriais galite pradžiuginti savo draugus.

Daugiau Ingridos tekstų skaitykite www.suingrida.lt