Su „Femail“ moteris dalinosi savo žiniomis apie viską – nuo daiktų kelionėms pakavimo ir klajojimo aplink pasaulį privalumų ir trūkumų iki tarptautinės kelionių tinklaraštininkės gyvenimo ypatumų.

Kilusi iš Sidnėjaus Australijoje, S.Miura 2016-aisiais persikėlė į Niujorką tobulinti savo, kaip redaktorės, įgūdžių.

„Tai buvo tikrai ženklus pokytis. Juk keliai iš Niujorko veda praktiškai visur. Vos per kelias valandas gali atsidurti ir Europoje, ir Centrinėje Amerikoje, ir Karibuose. Tad rašydama galiu nuolat keliauti“, - teigė pašnekovė.

Vasaromis moteris teigė daugiau laiko praleidžianti arba naujųjų savo namų mieste, arba keliaudama po kitus Jungtinių Valstijų miestus ir nacionalinius parkus.

„Iš Niujorko išvykstu kartą per mėnesį. Neseniai rašiau apie savo mėgstamą skrydžių aprangą, kai supratau, jog 2017-aisiais lėktuvuose iš viso praleidau 203 valandas“, - pasakojo Sophie.

Tad, paklausta apie per tokį ilgą laiką padarytas įžvalgas, moteris noriai dalijosi savo paslaptimis – nuo pakavimo iki miego triukšminguose orlaiviuose triukų.

„Jau dabar esu tikra pakavimo meno žinovė. Dūžtančius daiktus slepiu bateliuose, drabužius nuo teplių sportbačių saugau šiuos aptraukdama viešbučių prausimosi kepurėlėmis, o plaukų tiesintuvu lyginu susilamdžiusius rūbus, - šypsojosi keliautoja. - Drabužius rūšiuoju krūvelėmis – tai suteikia lagaminui organizuotumo.“

Moteris į lėktuvą niekad nelipa be savo triukšmą sugeriančių ausinių. „Kartais tiesiog pasileidžiu lietaus ar audros garsus, kad per ilgus skrydžius galėčiau būti neprižadinta riaumojančio lėktuvo variklio garsų, - teigė ji. - O tik įlipusi į lėktuvą pasikeičiu laiko juostas – tuomet lengviau priprasti nuskridus“.

„Vartoju melatonino papildus, miegu skrydžių metu, o jei mano pasiektoje vietovėje diena, stengiuosi kuo ilgiau nesigulti. Periodiškai badauju, kad nesutriktų mano biologinis laikrodis. Nepamirštu ir savo itin talpaus krepšio“, - tęsė moteris.

Sophie Miura

S. Miura savo karjerą kaip žurnalistė pradėjo dabar jau nebeleidžiamame žurnale „Madison“, o šiuo metu yra laisvai samdoma rašytoja.

„Darbas „Madison“ nuostabiojoje redakcijoje buvo puiki patirtis. Ten turėjau sočiai laiko savo gebėjimams gerinti“, - prisiminė Sophie.

Pirmoji rašytojos kelionė buvo į Mauricijų – ji norėjo parašyti strapsnį apie šią šalį, tad nusprendė joje apsilankyti. „Tai buvo mano pirmoji didelė tarptautinė darbo kelionė, ir viskas joje man patiko – tiek greitis, tiek šaltinių ieškojimas, tiek fotografavimas, tiek vietiniai žmonės, tiek pokalbiai su turizmo agentais“, - pasakojo moteris.

„Madison“ užsidarius, žurnalistė tęsė darbą „ELLE Australia“ kaip užsakymų vadybininkė, tačiau mintys apie keliones nedavė moteriai ramybės. Ji išėjo iš darbo ir penkis mėnesius keliavo po Pietryčių Aziją, Europą ir dalį Afrikos. Tuo metu Sophie tebuvo sunerimusi dėl savo ateities ir nė neįtarė, kad vieną dieną gali tapti keliaujančia rašytoja.

„Grįžusi iš kelionės susisiekiau su MyDomain, davusia pradžią mano karjerai. Šios platformos pagalba tapau redaktore ir keliaujančia rašytoja“, - pasakojo S. Miura.

Moteris ėmė rašyti ir dirbdama pasiekė tolimiausius žemės kampelius – Laplandiją, Sen Kitsą ir Nevį, Daniją ir Kiotą (Japonijoje). Kaip labiausiai įsiminusią vietą ji įvardija Bora Bora (Taityje).

„Australija mane nuo pat vaikystės lepino balto smėlio paplūdimiais. Tačiau iki tol nebuvau mačiusi nieko panašaus į Bora Bora rojų“, -įspūdžiais dalijosi buvusi žurnalistė. Turkio spalvos vanduo ir nameliai ant vandens bei įvairios atostogų veiklos pavertė S.Miuros poilsį saloje pačiu geriausiu gyvenime.

Ir nors moters gyvenimas ir primena pasaką, jos darbe gausu ir sunkumų bei pasiaukojimo. „Tai – neįtikėtina karjera. Turbūt išlepau, tačiau manau, kad ir šis darbas turi nemalonių pusių, - pasakoja pašnekovė. -Nelengva prie to prisitaikyti ir mano vaikinui Andy. Tačiau lėktuvuose ir oro uostuose įstengiu jaustis kaip namie“.

„Išvykstu labiau į komandiruotes nei atostogas – juk turiu imti interviu iš vietinių, redaguoti nuotraukas ir iki pusiaunakčio rašyti istorijas“,- teigė rašytoja, kurios talentas vis greičiau skinasi kelią pripažinimo link.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją