Kaip „Femail“ teigė viena geriausių skyrybų advokačių, Lisa Pepper iš „Osbornes Law“, yra 4 pagrindinės priežastys, jos klientus privedančios prie skyrybų slenksčio.

Neseniai pradėjusi dirbti Londone moteris atskleidė, jog net ir kritikavimas dėl tėvystės ar nepasakojimas apie tai, kaip praėjo diena, gali būti sunerimti verčiančiais ženklais.

„Klientai kartais graužiasi anksčiau to nepastebėję, kol dar nebuvo per vėlu“, - pasakojo L. Pepper.

Šių ženklų atpažinimas parodo, jog dar nevėlu užkirti kelią šeimos griūčiai.

„Ne visos skyrybos išvengiamos, tačiau kai kurių, laiku susigriebus, galima ir neįvykdyti“, - aiškino L. Pepper.

Nesidalijimas detalėmis

Nebendravimas su partneriu nesąmoningai gali vesti santuokos griūties link. „Tai gali būti paprasčiausias nesikalbėjimas apie dienos įvykius ar kas nors akivaizdesnio, tarkime, vakaro leidimas skirtinguose kambariuose užsiimant skirtingomis veiklomis“, - teigia advokatė.

„Žinoma, kiekvieną dieną neturite vesti rimtų pokalbių, kad išlaikytumėte gerą bendravimą su partneriu, bet jei jaučiate, kad tarp jūsų esanti praraja vis labiau didėja, atėjo laikas įvertinti ir spręsti šią problemą, kol viskas nepablogėjo“, - sako L. Pepper.

Sprendimas: skirkite daugiau laiko

„Kaip ir daugumoje sunkumų, pirmoji užduotis yra pripažinti, kad tai iš tikrųjų yra problema, - mano L. Pepper. - Kai pamatysite, kad jūsų bendravimas suprastėjęs, galite tai spręsti kartu“.

Moteris siūlo kasdien skirti laiko pokalbiui su antrąja puse ar bent kartą per savaitę nueiti kartu į pasimatymą – skirti prioritetą santykiams.

„Problemos pačios neišsispręs, bet gera žinia yra tokia: jei jūs tikrai norite, galite užpildyti spragą. Ir atsiminkite: jei nesugebate sutvarkyti dalykų patys kreipkitės pagalbos į profesionalius santykių patarėjus“, - sako L. Pepper.

Nustojote klausyti vienas kito

„Barniai – itin įprasta santuokos subyrėjimo priežastis. Jie, žinoma, gali vykti ir dėl reikšmigų dalykų, tačiau dažniausiai tai – vienas kito nesupratimo pasekmė, - sako Lisa. -Be to, ar pykčiai kada nors padėjo išspręsti problemas?“

Sprendimas: nustokite kelti scenas

„Užuot pradėję dar vieną skandalą, pažiūrėkite į viską blaiviomis, ne nukentėjusiojo, akimis ir ieškokite geriausio problemos sprendimo varianto“, - pataria advokatė.

Nuolatinis priekaištavimas

Nepagarba vienas kitam santuokoje pasireiškia įvairiai. Tai gali būti tiek moters laikymas „trofėjine žmona“, tiek sutuoktinės nuolatinis priekaištavimas dėl prasto auklėjimo. Negerbimas – agresijos išraiškos būdas, o jam esant akivaizdu, kad su antrąja puse vienas kito nemylite besąlygiškai.

Sprendimas: grįžkite prie gerumo

Jei vėl norite gerų santykių, visų pirma pradėkite maloniai elgtis su sutuoktiniu.

Pozityvių iliuzijų neturėjimas

Remiantis tyrimais, pora, vienas kito atžvilgiu turint daugiau „pozityvių iliuzijų“, išliks ilgiau nei turinčioji mažiau. Jei vertinate partnerio gerą humoro jausmą, patrauklumą ar intelektą, tikėtina, kad esate geresnės nuomonės ir apie save. O jei antrojoje pusėje nieko gero neįžvelgiate, tikėtina, kad išgyvenate santykių krizę.

Sprendimas: užsidėkite tuos rožinius akinius

Nustokite lyginti savo sutuoktinį su kitais. Apsvarstykite savo santykių vertę ir partnerio privalumus, bandykite pašalinti visas antrąją pusę vertinančias mintis. Stenkitės pamatyti viską iš kito pusės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)