Paaiškėjo, kad skirtingi gyvenimo tikslai, neištikimybė ir nesibaigiantys barniai yra trys pagrindinės priežastys, verčiančios moteris išsiskirti ir pradėti ieškoti naujų pažinčių internete.

„Bendrų interesų stoka gali nulemti antrąją priežastį šiame sąraše“, - sakė „Next Love“ generalinis vadovas Sigurdas Vedalas.

„Nors neištikimybė kartais išgelbsti kai kurias santuokas, ji išskiria labai daug porų. Iš tikrųjų 29,2 proc. apklaustų moterų neištikimybę nurodė kaip priežastį nutraukti savo santuoką“, - pažymėjo jis.

10,9 proc. moterų teigė, kad išsiskirti su savo vyrais privertė nuolatiniai barniai, konfliktai ir ginčai. Ketvirtoje vietoje liko intymumo trūkumas.

Dauguma moterų trokšta jaudulio miegamajame ir aktyvaus seksualinio gyvenimo – jeigu jos negauna to namuose, tuomet pradeda ieškoti kitur. Galiausiai tai gali sužlugdyti jų santuoką.

„Intymumo stoka gali sugriauti santuoką ir priversti sutuoktinius gyventi visiškai atskirus gyvenimus. Mes pastebime, kad daug vyrų ir moterų registruojasi mūsų svetainėje būtent dėl sekso stokos jų santuokiniame gyvenime“, - aiškino S. Vedalas.

Penktąja skyrybų priežastimi 5,6 proc. moterų nurodė psichinę ligą.

Gyvenimas su partneriu, kuris turi psichinės sveikatos problemų, kelia daug iššūkių ir šį įtampa, nepaisant pastangų, dažnai sugriauna santuoką.

Kita skyrybų priežastimi panašus skaičius (5 proc.) moterų įvardijo nepriimtiną elgesį, ar tai būtų emocinis, finansinis ar fizinis elgesys.

Septintoje vietoje liko nuobodulys – santykių žudikas, kurį nurodė 4,2 proc. moterų. Deja, Winnipego universiteto tyrėjai taip pat nustatė, kad dažniausias žodis, kuriuo žmonės apibūdina savo santykius su partneriu, yra „nuobodus“.

Aštuntoje vietoje atsidūrė rimtesnė priežastis – fizinis smurtas. Nieko keista, kad sutuoktinio smurtą patiriančios moterys trokšta pabėgti nuo nelaimingų ir dažnai pavojingų santykių.

Paskutines dvi vietas skyrybų priežasčių sąraše užėmė buities ir finansinės problemos.

„Manau, kad šis sąrašas gana tiksliai atspindi, kodėl moterys ryžtasi nutraukti savo santuoką ir paprašo skyrybų. Gera žinia ta, kad atsigavusios po skyrybų, jos būna atviros antrai galimybei“, - padarė išvadą S. Vedalas.

10 pagrindinių priežasčių skyryboms:

1) Skirtingi gyvenimo tikslai;
2) Neištikimybė;
3) Nuolatiniai barniai;
4) Intymumo stoka;
5) Psichinė liga;
6) Nepriimtinas elgesys;
7) Nuobodulys;
8) Fizinis smurtas;
9) Buitinės problemos;
10) Finansinės problemos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)