Apie krūtų didinimą, kuriam nėra amžiaus cenzo, ir tai, kodėl svarbu gerai jaustis savo kūne, pasakoja dr. Saulius Vikšraitis, „SV plastinės chirurgijos centro“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos ekspertas.

Svajoja visą gyvenimą

Daugelis moterų svajoja apie tokią krūtinę, dėl kurios jaustųsi gerai. Jei jaunesnės lengviau ryžtasi pokyčiams, vyresnio amžiaus moterys neretai galvoja, kad joms tai jau per vėlu. Vis dėlto, kaip sako chirurgijos ekspertas, pasitikėjimas savimi – itin svarbu, nepaisant amžiaus.

S. Vikšraitis kaip pavyzdį pateikia vienos pacientės istoriją. 60 metų perkopusi moteris visą gyvenimą norėjo didesnės krūtinės. Kadangi gyvena prie jūros, nuėjusi į paplūdimį ji kompleksuodavo ir jausdavosi nejaukiai. Tačiau manė, kad jei tiek daug metų pragyveno turėdama tokią krūtinę, gali išbūti ir toliau. Galiausiai vieną dieną ji visgi apsisprendė – reikia ką nors daryti, todėl kreipėsi į plastinės chirurgijos specialistus. Jai atliktas krūtų didinimas nebuvo tiesiog operacija, tai buvo moters svajonės išpildymas vėl jaustis gerai ir pasitikėti savimi.

Kaip sako ekspertas dr. S. Vikšraitis, šios operacijos dažnai iš esmės pakeičia moters gyvenimą: „Tai energetiškai itin svarbu, nes jau po savaitės sutikęs moterį, kuriai atliktas krūtų didinimas, pamatai, kokia laiminga ji tapo. Pasikeičia ne tik jos figūra – moteris pasitempia, pasitiki savimi, džiaugsmas atsispindi ir veide.“

Dažnas didinimą supranta savaip

Nors visuomenėje dar vyrauja stereotipas, kad krūtų didinimo rezultatas – Pamelos Anderson krūtys, realybėje viskas yra kiek kitaip. Į specialistus kreipiasi pacientės, kurių krūtys būna nevisiškai susiformavusios, skirtingo dydžio, praradusios elastingumą po žindymo, ir nori atrodyti natūraliai. Tokių, kurios nori estetiškai didelių ir nenatūraliai atrodančių krūtinių, būna labai nedaug.

Prieš atlikdami operaciją, plastinės chirurgijos ekspertai įvertina, išmatuoja krūtų matmenis, plotį, spenelių simetriją ir jų atstumą iki raktikaulio linijos. Pagal tai nustatomos galimybės ir kokio dydžio implantai gali būti naudojami.

Pasak eksperto dr. S. Vikšraičio, labai svarbu ir pacientės lūkesčiai, ko ji tikisi iš operacijos. Renkantis, kokio dydžio krūtinė moteriai tinkamiausia, naudojama ir speciali technika, kuri gali nuskenuoti krūtinės ląstą. Skenuotame vaizde galima priderinti implantų modelį ir parinkti tinkamiausią. Taip pat moterims labai svarbu, kaip jos jausis turėdamos didesnę krūtinę, todėl, užsidėjusios specialias liemenėles, gali pačios tai įvertinti.

Pooperacinis laikotarpis nesudėtingas

Moterys dažnai bijo operacijų, nes mano, kad reabilitacinis laikas užtrunka. Atlikus krūtų didinimą įprastai į kasdienę veiklą galima sugrįžti jau po 7–10 dienų. Liekno sudėjimo moterys gali susidurti su kvėpavimo pakitimais, tačiau tai greitai praeina.

Vis dėlto reikėtų atsakingiau vertinti savo judėjimą ir mėnesiui atsisakyti treniruočių ir kitos fizinės veiklos. Nors krūtų plastikos rezultatas išlieka ilgai, krūties formai įtakos gali turėti nėštumas, kūno svorio pokyčiai, ir kūno pasikeitimai, susiję su amžiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)