Amžinos jaunystės eliksyras dar neišrastas, tačiau nuolat ieškoma būdų, kaip kurti naujas ar patobulinti esamas grožio procedūras, kad jos būtų dar veiksmingesnės puoselėjant odą. Apie naujausią Lietuvoje pradėtą naudoti PRP gelio procedūrą pasakoja Karolina Venslauskaitė, „SV plastinės chirurgijos centro“ gydytoja.

Inovacija Lietuvoje

PRP (plazmoliftingo) procedūros odai jauninti ir gražinti žinomos jau ne vienerius metus, tačiau būtent PRP gelis Lietuvoje pradėtas naudoti visai neseniai. Nors gelis, kaip ir įprastas PRP, taip pat išgaunamas iš paciento trombocitų turinčios kraujo plazmos, jam naudojama speciali technologija termostatu. Vėliau ši medžiaga leidžiama į įvairias daugiausia problemų žmonėms keliančias kūno vietas. PRP gelis yra išskirtinis ir tuo, kad jį galima naudoti kaip hialurono rūgšties užpildus, nors tai yra iš organizmo gaunama natūrali medžiaga.

Taip pat kaip vienas didžiausių privalumų yra tas, kad iš vieno mėgintuvėlio kraujo išgaunama daug naudingojo PRP gelio, kuriuo galima užpildyti ne tik veido, bet ir dekoltė, rankų raukšles, išlyginti odos paviršių esant aknei, atrofiniams randams. Taigi, pasikalbėjus su specialistu ir aptarus pacientui nepasitenkinimą keliančias vietas, per terapiją pakoreguojama daugiau nei viena kūno sritis.

Tai yra itin natūrali terapija, todėl nesukelia alerginių reakcijų, atmeta infekcijos galimybę ir yra itin efektyvi. Pacientai, kuriems buvo atlikta procedūra PRP geliu, spėjo įvertinti jos efektyvumą ir liko patenkinti rezultatu. Siekiant geriausio rezultato, specialistai ją rekomenduoja atlikti maždaug kas tris mėnesius. Be to, žmonėms labai svarbu tai, kad po šios terapijos nereikia reabilitacijos.

Karolina Venslauskaitė

PRP – ne vien tik veidui

Nors PRP gelis (Plasmolifting PRPGEL) dažniausiai naudojamas kaip audinių užpildas smulkioms raukšlėms lyginti, jis yra itin veiksmingas ir kontūruojant veidą, didinant skruostus, lūpas, jauninant kaklo, rankų, dekoltė srities odą, mažinant maišelius po akimis. Be to, jis mažina naujų raukšlių atsiradimą. Būdamas itin veiksmingas, jis nenusileidžia net hialurono injekcijoms.

Be to, pastaruoju metu populiarėja ir ginekologinės PRP procedūros, kurios atliekamos moterims po gimdymo arba menopauzės laikotarpiu. Kalbant apie vyrus, žvelgdami į veidrodį jie labiausiai nerimauja dėl plaukų slinkimo, kuris prasideda bėgant metams. Procedūros rezultatus galima pamatyti labai greitai – plaukai tampa tvirtesni ir labiau žvilga.

Terapijai daug ruoštis nereikia

Žmonės dažnai atsisako įvairių procedūrų, baimindamiesi sudėtingo pasiruošimo arba varginančios savipriežiūros po jų. Vis dėlto, rengiantis PRP, nereikia savęs per daug apkrauti. Vienas svarbiausių dalykų – prieš procedūrą reikia gerti daug skysčių, pagal galimybes suvartoti mažiausiai du litrus per dieną. Kuo žmogus mažiau dehidratavęs, tuo jo kraujas skystesnis ir galima išgauti daugiau plazmos ir gauti efektyvesnius rezultatus.

Taip pat svarbu bent dieną prieš nevartoti alkoholio ir nesilankyti pirtyse. Nors procedūrai sezoniškumas neturi didelės įtakos, rekomenduojama rinktis vėsesnę dieną. Ore tvyrant aukštai temperatūrai, žmogus jaučiasi silpnesnis, tai pat, gausiau prakaituodamas, išskiria skysčius.

Svarbu ir tai, kad procedūra neužima daug laiko, ji trunka apie 30-45 minutes. Iš pradžių apsitariama, ko pacientas tikisi, kokios jo problemos, lūkesčiai, o vėliau paimama jo kraujo ir išgaunama plazma. Dėl skausmo žmonėms baimintis taip pat nevertėtų, nes prieš procedūrą ant odos tepamas anestetinis kremas ir taip sumažinamas odos jautrumas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)