1. Žmona tikisi, kad skaitau jos mintis

„Vyrai daug kalba apie tai, kaip neteisinga, jog moterys tikisi, kad jie nuolat supras, ką jos tiksliai galvoja ir jaučia. Kai jie neteisingai supranta, galiausiai jaučiasi tarsi būtų nusikaltę ir nuvylę žmoną. Labai klaidinga galvoti, kad partneris turėtų pats susiprasti, ko norite ir ką jaučiate. Moterys turėtų būti konkretesnės, tačiau jų vyrai taip pat galėtų pasistengti padrąsindami jas tiksliai išsakyti savo norus ir poreikius. Tuomet reikėtų pasirūpinti, kad abiejų poreikiai poroje būtų patenkinti“, – sako psichoterapeutė Berger.

2. Ginčai prieš miegą – varo iš proto

Jis jau beveik miega, o tuomet jo žmona apsiverčia ant kito šono ir iškelia esminę santykių ar namų problemą, kurią reikia išspręsti tuoj pat, ryto palaukti neįmanoma. Tai gali skambėti kaip visiška smulkmena, tačiau būtent tai mini daugelis vedusių vyrų, sako psichoterapeutė Elisabeth J. LaMotte.

„Dažnai moterims atrodo, kad problema tokia svarbi, kad jos tiesiog negali nueiti miegoti ir palaukti ryto, kad galėtų ją normaliai aptarti. Visgi, daugeliui vyrų tai pats blogiausias laikas rimtiems pokalbiams. Jiems atrodo, kad žmona tiesiog ignoruoja jų išsekimą ir norą miegoti“, – sako specialistė.

Psichoterapeutė pataria rasti tinkamesnį laiką svarbioms temoms, pavyzdžiui, pasikalbėkite ne lovoje, o iškart po vakarienės, ar po darbo.

3. Ji manęs nevertina

Pasak psichoterapeuto M. G. Neumano, vyrai dažniausiai išduoda savo žmonas ne dėl jų netenkinančio seksualinio gyvenimo, o dėl to, kad jaučiasi neįvertinti ar nepakankamai vertinami.

„Problema tame, kad pernelyg daug moterų bijo, kad nuolat giriami vyrai nustos dėl jų stengtis. Tiesa tame, kad yra atvirkščiai. Komplimentai ir teigiamas įvertinimas vyrus tik paskatina“, – sako specialistas.

4. Ji nestoja į mano pusę, kuomet auklėju vaikus

„Efektyviam auklėjimui reikia abiejų tėvų ir jų bendros nuomonės. Kai tėtis liepia padėti sausainius į šoną, tuomet mama turėtų tam pritarti. Visgi, daugybė vyrų skundžiasi, kad auklėti vaikus jiems tenka „be užnugario“. Partneriai turi palaikyti vienas kitą vaikų akivaizdoje. Jie turėtų iš anksto aptarti, kaip elgsis vienu ar kitu atveju. Kai vaikai žino, kad tėvai nesutaria, kas jiems leidžiama ar neleidžiama, tikėtina, kad jie tuo pasinaudos bei supriešins tėvus. To rezultatas – papildomas stresas tarpusavyje“, – teigia psichoterapeutė Berger.

5. Ji nesidomi seksu

Nors seksas ir nėra toks aistringas, koks buvo santykių pradžioje, tačiau daugeliui porų jis vis tiek turėtų išlikti prioritetu. Neuman teigimu, vyrai dažnai skundžiasi tuo, kad ima jaustis tarsi kambariokai nei mylimieji – jų žmonos tiesiog nebesidomi seksu.

Vyrai nesiskundžia dėl to, kad seksas prastas, jie skundžiasi dėl to, kad jo tiesiog per mažai. Šios problemos sprendimas gula ne tik ant moterų pečių. Pasak psichoterapeuto Neumano, vyrai turėtų puoselėti intymumą palaikydami savo žmonas už miegamojo durų ir joms padėdami.

„Tyrimai rodo, kad namų ruošos darbais besidalijančios poros dažniau mylisi. Poros turi kalbėtis apie tai, kas abi puses privers jaustis laimingesniais, kas dar labiau suartins“, – sako jis.

6. Mūsų santuoka jai nebėra prioritetas

Berger teigimu, vyrai skundžiasi tuo, kad ilgainiui pajunta, jog žmonai santuoka nebėra prioritetas: svarbiau vaikai, karjera, laikas su draugėmis ir pan. Siekiant atkurti ryšį psichoterapeutė rekomenduoja ir vėl vaikščioti į „pasimatymus“ – kartą per savaitę sutuoktiniams išeiti pavakarieniauti ar pan.

„Tai turėtų būti atsipalaidavimo ir svajojimo metas, kuomet garsiai išsakote savo norus ir poreikius taip, tarsi dar nė nebūtumėte susituokę, o ant pečių negultų visa buitis. Naudinga ir sutarti kitą laiką, kurio metu spręsite santykių problemas. Tai suartina poras“, – sako psichoterapeutė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)