Kokybiškos odos priežiūros priemonės gali kainuoti nemenką sumą pinigų, o dermatologės Melanie Hartmann teigimu, tai neretai gali būti visiškas pinigų ir laiko švaistymas. Gydytoja vardija priežastis, kurios gali lemti, jog oda atrodo pavargusi, papilkėjusi ir praradusi elastingumą.

Makiažo valymas

Pasak M. Hartmann, didžiausia odos priežiūros klaida yra nenusivalyti makiažo einant miegoti. Tai lemia užsikimšusias poras, inkštirų atsiradimą, pagilina mimikos raukšles ir padeda atsirasti naujoms raukšlelėms.

Nuolatinis veido prausimas

M. Hartmann pabrėžia, jog per retas veido prausimas sukels padarinių, kurie bus matomi po kelerių metų.

Pasak dermatologės, turinčios normalią ar riebią odą turėtų veidą prausti du kartus per dieną – ryte ir prieš miegą. Turinčios jautrią ar sausą odą – tik kartą prieš miegą.

Šveitimas

Dermatologė rekomenduoja naudoti elektrinius veido šepetėlius, kurie padeda tinkamai nuvalyti nešvarumus bei pašalina negyvas odos ląsteles, kurios gali nulemti papilkėjusio ir pavargusio veido išvaizdą.

Veido masažas

Pasak M. Hartmann, keletas minučių masažuojant veidą gali daryti stebuklus. Kiekvieną vakarą skirkite 4-5 minutes veido masažui taip stimuliuodamos kraujotaką.

Netinkama priemonių naudojimo tvarka

Galite investuoti į kosmetikos priemones didžiules sumas, tačiau jos nebus efektyvios, jei nenaudosite jų reikiama tvarka.

„Net jei turite pačius geriausius kosmetikos produktus rinkoje, tačiau jūsų oda negaus visų jos privalumų, jei naudosite kosmetiką netinkama tvarka“, – sako gydytoja.

Dermatologės nuomone, nesvarbu, koks lauke oras, tačiau naudoti kremą su SPF būtina, jei norite turėti šviesią, sveiką ir apsaugotą odą.

Tinkama produktų naudojimo tvarka:

1. Makiažo valiklis
2. Prausiklis
3. Tonikas ar šveitiklis
4. Serumas, kaukė ar dulksna
5. Paakių kremas
6. Kremas
7. Aliejus
8. SPF

Miegas

M. Hartmann savo klientėms pataria naudotis aštuonių taisykle: 8 valandos miego ir 8 stiklinės vandens. Tiesa, netinkama miego poza gali padėti atsirasti naujoms raukšlelėms, kuomet miegame ant šono ar pilvo. Visgi, jei kitaip tiesiog negalite miegoti – rekomenduojama įsigyti šilkinį pagalvės apvalkalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją