Išsirinkus vieną svarbiausių jaunosios atributų – suknelę, ne ką mažiau svarbus tampa ir nuotakos makiažas. Jis, kaip ir likę aksesuarai, užbaigia visą įvaizdį. Gaivi ir skaisti oda, raudonis ant skruostų ir prisirpusios lūpos – visais laikais lydėdavo jaunosios įvaizdį. Kaip ir balta suknelė, taip ir nuotakos makiažas buvo siejamas su nekaltumu, tyrumu ir jaunyste.

Tačiau šiuolaikinėje visuomenėje stiprėjantis moters įvaizdis keičia ne tik aprangos, bet ir makiažo tendencijas. Juk dar prieš kelis dešimtmečius kelnes dėvėti vestuvių dieną moteriai buvo tabu. O dabar vestuvinė apranga įgauna daug naujų formų ir pavidalų.

Taip ir makiažas, kažkada buvęs minimalistinis ir gaivus, dabar transformuojasi į drąsų pasirinkimą – kaip viso nuotakos įvaizdžio akcentą sako „makeup2go“ makiažo meistrė Aistė.

Tamsus dūminis akių makiažas ar ryškios bordo, vyninės lūpos jau nebestebina nuotakos makiaže. Tačiau nereikėtų aklai vaikytis tendencijų, visas jaunosios įvaizdis turi dėrėti su apranga, aksesuarais ir pačia moters asmenybe, kad ji tą dieną jaustųsi savimi.

Svarbiausia tinkamai išsirinkti vizažo specialistę, kurios pagalba būtų sukurta bendra nuotakos makiažo vizija, atitinkanti ne tik šiuolaikines tendencijas, bet ir pačios moters asmenybę ir norus.

Būtina aptarti tokius niuansus, kaip makiažo ryškumas ir kiekis, kadangi kamera sumažina apie 70% makiažo ryškumo. Todėl svarbus tampa vizažistės meistriškumas sutalpinti fotosesijos, dieninį ir proginį makiažą į vieną, kuris gerai atrodytų gyvai dienos ir vakaro apšvietime, bei nenublanktų nuotraukose.

Vestuvės

Ir bandomasis makiažas, kurį būtina pasidaryti prieš vestuves, kad išvengti netikėtumų ir nemalonių staigmenų, bei suderinti bendrą būsimos nuotakos ir vizažistės makiažo viziją.

Idealu, jei pavyktų pasidaryti ir bandomąją fotosesiją tam, kad iš anksto būtų matomas makiažo įvaizdžio rezultatas nuotraukose. Dažna moteris – ar tai būtų nuotaka, ar fotosesijai besiruošianti mergina, atėjusi be bandomojo makiažo, nori švelnaus makiažo. Tokiu atveju rekomenduojama pasidaryti nuotrauką naudojantis telefonu ir pažiūrėti ar nuotraukoje esantis rezultatas tenkina.

Tai rekomenduojama visoms būsimoms nuotakoms – tiek bandomojo makiažo metu, tiek toms, kurios nusprendė jo nesirinkti. Tokiu atveju matysite – ar dar norite ryškesnio makiažo, ar jus tenkina esantis rezultatas ir meistrės darbas yra baigtas.

Kalbant apie vestuvinio makiažo tendencijas, svarbiausia, kad makiažas išsilaikytų visos šventės metu, veidas neturėtų būti perkrautas storu pudros sluoksniu. Tinkamomis profesionaliomis priemonėmis galima sukurti gaivios, švytinčios, išpuoselėtos ir ilgai išliekančios odos efektą, kas dabar ir madinga.

Garsiausi dizaineriai, bendradarbiaudami su pasaulinio lygio vizažistais Londone, Niujorke, Los Andžele mados savaičių metu diktuoja natūraliai atrodančios odos tendencijas. Vizažistės manymu, visos būsimos nuotakos mieliau atrodytų kaip garsūs modeliai su jauna ir sveika oda, nei gerokai padaugintu makiažo sluoksniu.

Nors kontūravimo pagalba galime sukurti visai naujus bruožus, tačiau nereikėtų vestuvių dieną persistengti. Transformacijas pasilikime kitoms progoms.

Tinkamos skaistalų spalvos gali ne tik lengvai pakontūruoti veidą, bet ir suteikti jam gyvybės bei jaunatviškumo. Švytinčių priemonių panaudojimas vis dar numeris vienas veido makiaže.

„Strobingo“ geliai, skysti bei birūs ar presuoti „highlighter'iai“, kurie naudojami ant aukščiausių veido vietų, dekoltė, pečių, suteiks švytinčios, sveikos ir gundančios, ne tik veido, bet ir kūno odos efektą.

Antakiai lieka vis natūralesni, vešlesni ir mažiau išpiešti. Juos galima paryškinti antakių tušais, savo sudėtyje turinčiais plaukelių, sukuriančių vešlesnių antakių efektą. Akių makiaže dominuoja ne tik įprastos žemės, aukso, bronzinės, sidabrinės spalvos, bet ir ryškios pastelės: violetinė, rožinė, mėtinė, persikinė.

Tačiau, svarbiausias akių makiažo akcentas tampa blakstienos – masyvesnės, storesnės, ilgesnės, suteikiančios ypatingai gundančio žvilgsnio įspūdį. Na ir lūpos – gundančios, gaivios ir blizgios. Vis dar populiaru rinktis ryškias klasikines spalvas: raudoną, burgundišką vyninę.

Matiniai, ilgai išliekantys lūpų dažai tapo tikra revoliucija, nepaliekantys lūpų antspaudų nei ant taurių, nei ant mylimojo skruostų. Visgi juos išstumia vis populiarėjantys lūpų blizgiai: tiek veidrodinio spindesio, tiek su smulkiomis švytinčiomis dalelėmis.

Tad nuotakos makiažo spektras šiais metais tikrai platus.

Žinoma, svarbus ir jaunikio grimas. Dažnas jaunikis dar turi nuomonę, jog vyriškas grimas nėra reikalingas, tačiau nepagalvojama, kad nuotraukose įamžintos akimirkos turėtų priminti tą dieną apėmusius jausmus ir gražius prisiminimus, o ne paraudusią jaunikio odą, ar pavargusius paakius, kontrastuojančius su tobulu jaunosios makiažu. Tad lengvas tinkamo makiažo pagrindo ir maskuoklių sluoksis tik padės jaunojo įvaizdžiui ir gražiems prisiminimams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)