Idėja parodyti natūralias, nepagražintas moteris J. Špakauskaitei kilo tuomet, kai mergina pastebėjo, jog daugelis yra taip įsitraukę į socialines medijas ir jų kuriamus standartus, kad tiesiog pamiršta būti savimi, susitelkia į išorinį grožį.

„Nieko blogo būti gražiam, bet nebūtina visiems lygiuotis į tai, ką diktuoja televizija, feisbukas ar instagramas. Savo projektu noriu garsiai pasakyti merginoms, kad kiekvienas kūnas yra gražus toks, koks jis yra. Celiulitas, papildomi kilogramai, apvalumai, jokių apvalumų, plokščias pilvas, ilgos kojos, trumpos kojos – viskas yra gražu.

Tai mūsų kūnai ir yra visiškai normalu nebūti tobulai, nes tobulų tiesiog nėra. Juk trūkumai ir daro mus įdomiais, skirtingais žmonėmis. Noriu suteikti moterims pasitikėjimo savimi, nes tuomet kitų nuomonė tampa nebesvarbi“, – sako J. Špakauskaitė.

Ne vienerius metus svetur praleidusi mergina įsitikinusi, kad Lietuvoje žmonės dažnai bijo išsiskirti, nes pernelyg jaudinasi dėl to, ką apie juos pagalvos kiti.

Projektas „Tu graži“

„Labai žavėjausi moterimis iš kitų šalių ir mano požiūris į grožį ėmė keistis. Juk nebūtinai turi būti liekna ir aukšta, kad gerai jaustumeisi, o būdama mokykloje galvojau būtent taip. Maniau, kad niekada nesudominsiu patinkančio vaikino, nes buvau apkūni. Dauguma apkūnių merginų bijo atsiskleisti, nes yra įsitikinusios, kad niekam nebus įdomios vien dėl to, kad turi antsvorio. Bet tai didelė klaida. Viską spinduliuojame iš vidaus, o aplinkinių simpatijos priklauso nuo to, kaip pati save pateiki. Nesvarbu, kokio esi dydžio“, – įsitikinusi J. Špakauskaitė.

Mergina fotosesijai pasirinko tris skirtingas merginas, kurių nuotraukos nebuvo retušuotos. „Dėl daugybės kompleksų pradedame bėgti nuo savęs, ypač socialiniuose tinkluose. Stengiamės viską retušuoti, naikinti, slepiame net ir mažiausią spuogą, lyginame odą, liekniname kūną, putliname lūpas ir t.t. Viskas dėl nepasitikėjimo savimi, kuris auga stebint daugybę gražių veidų internete. Bet realybėje juk atrodome visai kitaip.

Dirbdamos su fotografe Monika Markevičiūte nutarėme, kad nieko neslėpsime, viskas liks taip, kaip yra: natūraliai, gražiai, be jokių lyginimų, celiulito naikinimo ir kitų dalykų, kurie dabar tokie įprasti fotografijose. Kiekvienos merginos istorija skirtinga, kiekviena turi problemų, su kuriomis susiduria, ir visos jos mokosi mylėti save“, – apie surengtą fotosesiją pasakoja J. Špakauskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)